Şimdi Ara

Amerika mı Avrupa mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabii ki amerika.Avrupada kazanıp avrupada yaşamak eşittir türkiyede kazanıp türkiyede yaşamak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sosyal hak ve özgürlüklerin, medeniyetin olduğu, bilim ve sanat üretilen bir yerde yaşamak nasıl eşit oluyor?

Her şeye alım gücü olarak mı bakıyorsunuz? Öyle bile bakılsa sadece beyaz yakanın bir kısmı için eşit olabilir.

O kadar çok farklılık aklıma geliyor ki hangi birinden bahsetsek bilemiyorum. Sadece rahatlıkla amazon kullanıp, ülke tekelinden kazık yememek bile apayrı bir güzellik. Araba fiyatları, bedava kaliteli eğitim, her yere vizesiz giren değerli pasaport, ülkede gerçekten mühendislik ve ARGE yapan teknoloji şirketlerinin bulunması... Yüksek hızlı internet bile TR'de Avrupa'dan 20 sene sonra halka ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 12 Şubat 2024; 5:49:20 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

yakın bir arkadaşımın sevgilisi net 250k alıyor. bilkent cs

• buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Ziyaaaaaaa

• masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

gözümle görmesem inanmazdım sevgilisine aylık 20k veriyor adam :Dd siz herkesi kendiniz gibi karabükte falan okuyo sanıyorsunuz herhalde

• para isterim ama g*tüm de satılıktır = amarıga

çok para istemem ama düzgün bir hayat isterim = avrupa

Var öyleleri ya, net 10 bin dolar alan tanıdığım var benim trden yurt dışına remote çalışan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 12 Şubat 2024; 21:10:0 >
  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Ayn knk

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Alıyodur zaten ya imkansız değil dolar usulü falan kazanınca

• Ornek yok ki bilemiyorum, benim econ başvurum ile benzer belirsizlik var.

Math106, 225, 230, 250/60 çekmek lazım. Cs bölüm başkanı ile aranı iyi tutarsan yeter mi bilmiyorum ama cs461/4, ge461, eee485 gibi dersler için cs102/15 on şartını kirdirirsan güzel dersler alırsın. Eğer harbi math math die psikolojim bozuldu diyorsan eee361 kasinmasi da yapılabilir

Research icin hoca yalamak ve iyi bir gpa ile (first impressions) deneyip durmak lazım. 3 ref gerekecek zaten, birinin research refi olmasi daha makbuldur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lan Karabüke mi geçtin püü niye haber vermiyorsun 

Ben de geçmişim forumdan öğrendim az önce 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    İstanbul ne yeğen ya kafa kaldırmıyor vallahi Anadolu'da hayat var

• Sırasıyla İsviçre > Amerika > UK > Avrupa

İsviçre ve Amerika'da çalıştım şimdi İskoçya'dayım. Ülkeler arasındaki farkı anlatmam gerekirse, İsviçre'den Amerika'ya da Amerika'dan İskoçya'ya geçtiğimde büyük bir terfi aldım ama maaşım azaldı sdfsdfsdf

ABD'de hard kapitalizm var evet ama sağlık sigortası diye bir şey de var. MR için 500$ çok para değil. Türkiye dışında sağlık hizmetleri pahalı. Türkiye'de iyi alıştılar insanlar bedava hizmete her yeri aynı sanıyorlar. ABD'de hard kapitalizmi sağlıkta hissetmezsiniz bir gün sürpriz olarak işten çıkarıldığınızda ve "1 ay içinde iş bulamazsan vizen iptal" maili aldığınızda hissedersiniz. Avrupa'da belirli bir süre (örn. 1 ay) önceden haber vermeleri gerekiyor sonra da işsizlik maaşı alıyorsunuz yabancı olsanız bile

vahşi kapitalizm insanları yozlaştırdı mı bilmem ama sanmam, halkın cahili olduğu neye göre kime göre? en son gittiğimde gayet normal gözüküyorlardı. suç oranları yüksek ama maalesef bu doğru

Bence Avrupa daha iyi çünkü Avrupa'da zengin ülkede yaşayıp parayı fakir ülkede ezebiliyorsunuz. Amerika'da bu yok :d

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.