Şimdi Ara

Amerika'ya Kaçmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, iyi akşamlar dilerim. Abilerim, kardeşlerim, ben bu ülkede umut, gelecek, hayal göremiyorum. Mezun olduktan sonra işsizlikten depresyona girdim, intihar etmeyi düşündüm, kendimi değersiz hissettim. Şu an asgarî ücret altında bir yerde çalışıyorum. 27 yaşıma gireceğim ama bir hayat kurabileceğimi düşünemiyorum.

https://medium.com/türkiye/amerikaya-nasıl-göçülür-51a4169f61d0

Şöyle bir yazı buldum, ben de bu şekilde çıkmak istiyorum. Gözümü karartıp bir anlık delilikle gitsem pişman olur muyum sizce? Tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden yorum bekliyorum. Yardımcı olursanız belki hayatımın değişmesi için bir katkınız olur. İyi akşamlar diliyorum hepinize.

• İlla ABD degil herhangi bir Avrupa ülkesine gitsen Türkiye'den daha iyi

Bakma bizim millet sukure , fakirliğe , aza kanaat etmeye alışmış

Yoksa inan ayda 10,000 liranin pek satın alma gücü yok

Egea olmuş 200 bin lira yeme içme 20 ayda alıyorsun

İmkanı olan gitsin bu cehennemden , okul okumak filan hikaye , okuyanların çoğu 3000-6000 arası maaşa çalışıyor yani karın tokluğuna

• Güncel.
  • İlla ABD degil herhangi bir Avrupa ülkesine gitsen Türkiye'den daha iyi

İmkanı olan gitsin bu cehennemden , okul okumak filan hikaye , okuyanların çoğu 3000-6000 arası maaşa çalışıyor yani karın tokluğuna

• borç para veya göstermelik paran varsa çok basit gitmesi dil okulu ayağıyla gidip kaçak işe girip para yapabilirsin merak etme 3m kaçak işci var kimse yollamaz seni para biriktirip mastera git 2 sene süren olur para yapmak için 2 sene sonra en iyi ihtimal iş bulur greencard alırsın veya lotodan çıkar en kötü ihtimal tr ye yüklü miktar parayla dönersin master yaptıgın için iş bulman kolay olur

• İnşallah gidip mutlu olursun.
  • Yazıyı okumadım ama her sene green kart çekilişi oluyor, katılıp şansını dene. Bana çıktı ama covid yüzünden konsolosluklar kapalı diye daha vize alamadım.

Kaçak gidip yakalanırsan bir daha amerıkaya gidemezsin artık. Ama kaçak gidip sonra bir şekilde oturum alan çok insan var, deneme cesaretin varsa dene. work and travel veya okumak için gidip daha sonra orada kaçak kalan çok var.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

İlla ABD degil herhangi bir Avrupa ülkesine gitsen Türkiye'den daha iyi

Hocam, öğretmenim ama aldığım parayı görünce hayata küsüyorum. Birini sevmekten kaçıyorum, ne diye uçuruma sürükleyeyim diyorum. Her insan kadar câhilim, ama bunca okumak, bilinç, ahlak bu ülkede bir sonuç getirmiyor. İnanın çok yoruldum ve umudumu hepten kaybettim. Ne gidebileceğim bir yolum var, ne de yol gösterenim. Eğitimsiz bir ailenin çocuğu olmak çok zor, hele maddi gücü de yoksa o ailenin, iş başa düşüyor. Var olmak, acı çekmek bu ülkede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyif çayı

borç para veya göstermelik paran varsa çok basit gitmesi dil okulu ayağıyla gidip kaçak işe girip para yapabilirsin merak etme 3m kaçak işci var kimse yollamaz seni para biriktirip mastera git 2 sene süren olur para yapmak için 2 sene sonra en iyi ihtimal iş bulur greencard alırsın veya lotodan çıkar en kötü ihtimal tr ye yüklü miktar parayla dönersin master yaptıgın için iş bulman kolay olur

Söylemekten hicap duyuyorum ama 8 bin lira para biriktirdim, KYK borcumu ödemek için harcamadım, aylardır biriktiriyorum ama aylık 1700-1800 lira alınca birikmiyor hâliyle. Yüksek lisansım yok, turist vizesi ile düşünüyorum. Korktuğum nokta şu: Eğer tüm parayı oraya gitmek için verirsem, kaçak olduğum anlaşılıp geri gönderilirsem çok kötü olur benim için. Yol bilmiyorum, nereye gidilir bilmiyorum, gittikten sonra nerede kalırım bilmiyorum. Orada garsonluk da yaparım. Sizin tavsiyeniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yazıyı okumadım ama her sene green kart çekilişi oluyor, katılıp şansını dene. Bana çıktı ama covid yüzünden konsolosluklar kapalı diye daha vize alamadım.

Kaçak gidip yakalanırsan bir daha amerıkaya gidemezsin artık. Ama kaçak gidip sonra bir şekilde oturum alan çok insan var, deneme cesaretin varsa dene. work and travel veya okumak için gidip daha sonra orada kaçak kalan çok var.

kaçak kalıp izin alma falan hikaye , kandrmışlar seni

kaçak olan yakalanırsa anında şutlanır. ve bir daha turist olarak bile alınmaz

sonradan ortaya çıksa bile her şeyin iptal olur. yıllar sonra ortaya çıksa bile

• quote:

Orijinalden alıntı: braveheart92

İnşallah gidip mutlu olursun.

Güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim, umarım siz daha mutlu, huzurlu olursunuz.

• quote:

Yazıyı okumadım ama her sene green kart çekilişi oluyor, katılıp şansını dene. Bana çıktı ama covid yüzünden konsolosluklar kapalı diye daha vize alamadım.

Hocam, green card için Ekim'i beklemem gerekiyor. Çıkmama ihtimali de var, benim bir şekilde gidip orada en azından 2 sene kalmam gerek.

• quote:

Sizin işlemler ne oldu? Başlamadı mı hala? Yeni yıla kadar bekleyecektiniz, var mı bir gelişme?
  • Leon FR kullanıcısına yanıt

Trump yasağı mart sonuna kadar uzattı, bekliyoruz konsolosluğun açılmasını. Belki biden bu kararı iptal ederi, etmese nisanda açılacak. KCC ye evrakları onayladı, sadece mülakat tarihini beklıyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

kaçak kalıp izin alma falan hikaye , kandrmışlar seni

kaçak olan yakalanırsa anında şutlanır. ve bir daha turist olarak bile alınmaz

sonradan ortaya çıksa bile her şeyin iptal olur. yıllar sonra ortaya çıksa bile

Alıntıları Göster

Kaçak gidip daha sonra vatandaş olan çok var. Örneğin idris usta kaçak gemiyle gitmiş amerikaya. İdris ustanın yanındaki türk kaçak gidip yakalanmış sınır dışı edilmişti, sonra tekrar kaçak gidip evlenerek oturma almış. Videoda anlatıyordu, eskiden izlemiştim, detayları bılmıyorum tabii.

Kaçak gitmeyi ben de tavsiye etmiyorum herkes bu kadar şanslı olamıyor. Yakalanınca bir daha vize alamıyorsun bunu zaten soyledım ama gözünü karartıp giden ve başarılı olanlar var.

Wat ile gidip veya okumaya gidip daha sonra oturma alabiliyorsun öyle alan çok var ama detayları bılmıyorum. En mantıklısı wat ile gidip daha sonra kanunları bılen bır avukatla konusup yol öğrenmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 18 Ocak 2021; 1:2:13 >

• Çirkinlik Ne Kadar Kolay Ç kullanıcısına yanıt

Hocam ben de bilmiyorum pek ama en mantıklısı work and travel ile gitmek olabilir. O şekil oraya giden çok türk var, internetten araştır bak. Bir yandan da her sene green karta başvur, şans bu kıme ne zaman çıkacagı bellı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 18 Ocak 2021; 1:0:39 >
  • Yazıyı okudum mantıklı birşeydir belki diye.
    İşe yaramaz saçma bir yazı. Başka bi yöntem bulman lazım.
  • Buraya gelip kacak duruma dusup evlilik yapip yesil kart alanlar var. Ama artik cok zorlasti o isler. Buraya gelsen, hic kimsenin calismak istemedigi islerde masa altindan calisirsin. 18 saat bulasik filan yikarsin. Sana ikinci insan muamelesi yaparlar. Amerikada hersey parayla donuyor. Sirf basvurma parasi 1500 dolari buluyor. Avukat falan filan derken 10 000 dolari bulur bu isler. Sana yardim edicek biri olmadan zor bu isler maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmericanEagle -- 18 Ocak 2021; 2:54:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmericanEagle

Buraya gelip kacak duruma dusup evlilik yapip yesil kart alanlar var. Ama artik cok zorlasti o isler. Buraya gelsen, hic kimsenin calismak istemedigi islerde masa altindan calisirsin. 18 saat bulasik filan yikarsin. Sana ikinci insan muamelesi yaparlar. Amerikada hersey parayla donuyor. Sirf basvurma parasi 1500 dolari buluyor. Avukat falan filan derken 10 000 dolari bulur bu isler. Sana yardim edicek biri olmadan zor bu isler maalesef

Hocam, ciddi misiniz? 10.000 doları biriktirebilsem zaten gitmem herhâlde. Nasıl yapabilirim?

• quote:

Hocam ben de bilmiyorum pek ama en mantıklısı work and travel ile gitmek olabilir. O şekil oraya giden çok türk var, internetten araştır bak. Bir yandan da her sene green karta başvur, şans bu kıme ne zaman çıkacagı bellı olmaz.

Work and Travel için okuyor olmak gerekmiyor mu hocam? Ben mezun olalı 3 sene oluyor. Green Card’a başvuracağım ama düşük bir ihtimal, siz nereden, nasıl başvuru yapıyorsunuz hocam? Özelden yazar mısınız?

• Türkiye'deki işçiler kim için çalışır ?

1- ilk patronu için çalışır

2- vergiler için saray için çalışır

3- ailesi ve kendi için çalışır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.