Şimdi Ara

AMERİKADAN VEYA AVRUPADAN TV ALSAM TR DE ÇALIŞIRMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 52 inç 3d led büyük boy tv almak istiyoruz ama tr de 10 milyarlık tv amerikada 5 milyar. thy de host tanıdıgım ve ayrıca apartmanımda thy pilotu ve karısı hostes var :) bunlar bana istesem getirirler büyük ihtimal. şimdi ordan alınan ürün tr de voltaj olsun ntsc pal durumu olsun bir sorun çıkarırmı. çok teşekkürler...

• Amerikadan aldığın cihazlar turkiyede calismayabilir gerilim,priz yuvaları ,yayın formatı vs. bizden farklı ama Avrupa'dan aldıklarında sorun yasamazsın diye düşünüyorum.Peki bu kişiler yurt dışından daha önce bu tarz büyük elektronik eşya getirmişlermi?i phone,laptop,fotoğraf makinesi getireni duydumda tv ilk olacak :)
  • vallahi onlara sormadım daha ama ben 2.5 sene önce ögrenciyken amerikaya gittim ve gelirken yanımda bunları getirdim;

1- sony ps3 80 gb
    2- 2 tane philips dvd yi 1080p ye çeviren dvd oynatıcı
    3- sony nin o zaman 500 dolardı aldıgım 5.1 ses sistemi ıvır zıvırıyla 6-7 parça dev kolonlu
    4- 1 adet notebook
    5- 1 adet ipod touch

bunları koymak için dev gibi bavul aldım basdım içine. ps3 ü yanıma aldım bide ipodu. ne amerikda ne tr de takılmadı gümrük falan sorun olmadı. ps3 , notebook voltu kendisi çeviriyor zaten tr ye uyumlu. ses sistemi ve dvd leri ise voltaj dönüştürücüye takıp öyle çalışdırdık.

şimdi madem biliyorsunda niye sordun durumu olmasın. koca tv yi voltaj dönüştürüceden izleyemem riski büyük. tv de ayrıca pal ntsc olayları veya benim bilmedigim başka bir uyumszulukda olabilir diye başlıgı açdım. birde belki yeni yapılan tv lerde volt sorunu kalmamışdır arkadaşlar bilirler umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 21 Şubat 2011; 4:06:44 >

• Sorun olmaz izlersin tvler standart uretimdir amerikaya ozel priz kullanirlar ama sorun degil donusturucuyle halledersin.
  • Dikkat etmen gereken nokta sadece NTSC'yi destekliyor olmaması, PAL'i de destekleyen bir tv aldığında bir sorun yaşamazsın. Zaten sadece NTSC sistemini destekleyenler PAL'i de destekleyenlere göre daha ucuz oluyor, video kameralarda da bu böyle. TV de izleyeceksen buna dikkat etmelisin, aksi halde PS3 ve DVD için kullanmak zorunda kalabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sceptic

Dikkat etmen gereken nokta sadece NTSC'yi destekliyor olmaması, PAL'i de destekleyen bir tv aldığında bir sorun yaşamazsın. Zaten sadece NTSC sistemini destekleyenler PAL'i de destekleyenlere göre daha ucuz oluyor, video kameralarda da bu böyle. TV de izleyeceksen buna dikkat etmelisin, aksi halde PS3 ve DVD için kullanmak zorunda kalabilirsin.

Evet buna da dikkat et.Ama zaten son çıkan tvlerin hepsi ntsc ve pal destekler.
  • cevaplar için teşekkürler..

peki diyelim ntsc oldu. şimdi evdeki uydu receiverinda ntsc pal seçenegi var. ordan ntsc yapsam olmuyormu uyduyu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
    cevaplar için teşekkürler..

peki diyelim ntsc oldu. şimdi evdeki uydu receiverinda ntsc pal seçenegi var. ordan ntsc yapsam olmuyormu uyduyu..

Olur tabiki zaten tv iki yayini da alir iciniz rahat olsun
  • burdan aldığınzda mal nerden geliyor sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdmdmbek

burdan aldığınzda mal nerden geliyor sizce?

• amerika ntsc standardını kabul etmiştir ve bunu kullanır.avrupa biz pal kullanırız.Bu durumda amerikadan sadece ntsc destekleyen bir tv alırsan burada beş para etmez.uydu alıcınız isterse ntsc çevirsin,yinede olmaz.çünkü görüntü hem temiz olmaz hemde saniyelik donmalar olur.bir müşterim amerikadan sony lcd getirmiş,ve sadece ntsc destekliyor,ne yaptık ne ettik hiç bir şekilde olmadı.ntsc-pal çevirici getirelim dedik,hem iyi bir ürün bulamadık hemde bulduklarımız çok para.

sony türkiye'den mainboard sorduk,tv parası istediler.

Voltaj konusuna gelince,amerikadan gelen birçok cihaz 100-230v arasında çalışan beslemelere sahiptir ve burada çalışır..
  • teşekkür ederim..

quote:

Orijinalden alıntı: matchline

amerika ntsc standardını kabul etmiştir ve bunu kullanır.avrupa biz pal kullanırız.Bu durumda amerikadan sadece ntsc destekleyen bir tv alırsan burada beş para etmez.uydu alıcınız isterse ntsc çevirsin,yinede olmaz.çünkü görüntü hem temiz olmaz hemde saniyelik donmalar olur.bir müşterim amerikadan sony lcd getirmiş,ve sadece ntsc destekliyor,ne yaptık ne ettik hiç bir şekilde olmadı.ntsc-pal çevirici getirelim dedik,hem iyi bir ürün bulamadık hemde bulduklarımız çok para.

sony türkiye'den mainboard sorduk,tv parası istediler.

Voltaj konusuna gelince,amerikadan gelen birçok cihaz 100-230v arasında çalışan beslemelere sahiptir ve burada çalışır..

• Amerika'dan ev sinema sistemi aldırsak burada sorun yaşar mıyız peki? Ayrıca gümrükte filan problem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

Amerika'dan ev sinema sistemi aldırsak burada sorun yaşar mıyız peki? Ayrıca gümrükte filan problem olur mu?

Amerika 110 Volt 60 Hz elektrik standardını kullanıyor, aldığınız cihazın 220V 50Hz standardını destekleyip desteklemediğini kontrol etmek gerekir. Eğer desteklemiyorsa voltaj dönüştürmek için trafolar satılıyor, lakin bir ev sinema sistemi fazla güç çekeceği için önceden piyasayı araştırıp uygun Watt sağlayabilen bir dönüştürücü arayın ya da internetten sipariş edin. Bir de eğer DVD oynatacaksanız NTSC ve PAL sistemlerinin farkları var.(Region 1 ve Region 2 DVD ler) Bu konuyu biraz araştırmanızı salık veririm.
  • @Tarkus;

Cevabınız için teşekkürler.
    BlueRay Player'lı bi sistem düşünüyorum. Bahsettiğiniz bölgesel kodlamalar bunda da var mı bilmiyorum. Aslında Amerika'dan getirtme işinden yavaş yavaş vazgeçmek üzereyim sanırım. Burada 2011 modeller çıktıktan sonra fiyatlarda düşüş olur diye tahmin ediyorum.
  • usatm sadece 220vol 110 a cevirici adaptorlen halledersin uydu alıcısını pal olan bi tv NTSC yee al amerikadan gelen TV tak çalışıyor iyi seyirler
  • HAYLAZLAZ kullanıcısına yanıt
    Kardeş 7 yıllık konuyu hortlattığının farkında mısın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.