Şimdi Ara

AMERİKAN ARABALARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
20.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alttaki bilgilendirme mesaji olmasaydi bu farki anlamamiz cok zordu. Tesekkurler.
  • İyi de zaten çok etxrem araçlar hariç kimsenin yeni amerikan araçlarına hallendiği yok, onların güzelliği 60-75 li yıllar arası çıkardıkları modeller, motorları, sesleri, çizimleri, yavaş yavaş giderken 8 meterelik yat durgun denizde nasıl yayılır bunların da aynı şekilde yolda yayılmaları vs. vs , ben hala bir 67 buick riviera, 65 camaro, mustang fastback gibi dizayn göremiyorum ki adamlar bunu 40 sene evvel yapmışlar
  • Adamlar 20.000 usd'a yayla gibi 3 Lt motorlu araçlar alırken biz aynı paraya mezar gibi , kıçını kaldıramayın Alman, Kore vs arabaları alıyoruz . Bazı saftiriklerde arabalarinin verdikleri Parayi hakettiğini yazıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

Ben aynı şekilde düşünmüyorum amerikan araçlarının yeri başkadır.

AMERİKAN ARABALARI

Bu araçların hiçbirisi yabana atılacak araçlar değil. Bence luzumsuz bir karşılaştırma

chrysler da bildiğin rolls royce çakması bi araba
     AMERİKAN ARABALARI

bence amerikalıların tek güzel yaptıkları araç pick up lar orada diyecek bişey yok

• amerikanlar şöyledir böyledir tamam da wv phaeton la kıyaslamak adil olmamış.oldu olacak maybach la falan kıyaslasaydınız bari.

• top gear amerika macerası

• Cok çeşitli Amerikan araçlarına bindim, Avrupa araçlarına da bindim... suanda da imzamda yazili ilan Amerikan aracıni kullanıyorum.

Benim gördüklerim sunlar ;

1- araçları çoğunlukla cok kaliteli malzemelerden yapılıyor.
    2- en zor şartlar düşünülerek tasarlanıyor
    3- genelde keskin hatlara sahip araçlar tasarlanıyor
    4- 5metreden aşağı araçlar pek üretilmiyor. (mustang, charger bile 5metre kadar)
    5- genelde buyuk motor hacmi tercih ediliyor
    6- kasaları ağır oluyor (suanda kullandığım araç 5metre 20cm lik küçük bir sedan ancak 2000kg)
    7- sürüş zevki avrupalardan cok farkli. İlk amerikan arabasi kullandığımda bana denizi yarip ilerleyen gemiyi çağrıştırdı.
    8- şifreli giriş cikis, parmak izi, arka kamera, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, elektronik ve hafızali koltuklar, isitmali-sogutmali hatta masajli koltuklar, katlanır aynalar, çeşitli ariza sensörleri, sileceksiz yağmuru engelleme, düğmeye açılan ve tekrar kapanan bagaj, vakumlu kapılar ve bagaj ve bunlar disinda aklıma gelmeyen bir cok önemli teknoloji 20sene önce ki bazi Amerikan araçlarında var.

Mesela bende bir adet Amerikan vardı bagaja konulan yük belli bir ağırlığa gelince ve arabanin arkasin cokunce araba sensör ile arabanın bagajının yere olan yakınlığını hesapliyor sonra buna bağlı olarak otomatik olarak arkasını kaldırıyordu. Hatta yolda ki hıza gore yük olmasa bile indirip kaldirdigi oluyordu. Bu bahsettigim araç ortalama 20 senelik :)

Tabi su gerçektir ki; araba tamamen zevk işidir. Ben Avrupa araçlarını sevmiyorum, bir kaç tanesi disinda hepsi bana kalitesizlik ifade ediyor, aynı sekilde en iyi Amerikan aracida bir baskasına teknoloji özürlü Yada tipsiz gelebilir :))

Ancak sunu farkettim ; hic arabadan anlamayan birisi bile bir Amerikan aracını görünce "bu nasıl bir araba ya, ne kadar saglam görünüyor" demektedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Cok çeşitli Amerikan araçlarına bindim, Avrupa araçlarına da bindim... suanda da imzamda yazili ilan Amerikan aracıni kullanıyorum.

4- 5metreden aşağı araçlar pek üretilmiyor. (mustang, charger bile 5metre kadar)
    6- kasaları ağır oluyor (suanda kullandığım araç 5metre 20cm lik küçük bir sedan ancak 2000kg)
    7- sürüş zevki avrupalardan cok farkli. İlk amerikan arabasi kullandığımda bana denizi yarip ilerleyen gemiyi çağrıştırdı.
    8- şifreli giriş cikis, parmak izi, arka kamera, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, elektronik ve hafızali koltuklar, isitmali-sogutmali hatta masajli koltuklar, katlanır aynalar, çeşitli ariza sensörleri, sileceksiz yağmuru engelleme, düğmeye açılan ve tekrar kapanan bagaj, vakumlu kapılar ve bagaj ve bunlar disinda aklıma gelmeyen bir cok önemli teknoloji 20sene önce ki bazi Amerikan araçlarında var.

Mesela bende bir adet Amerikan vardı bagaja konulan yük belli bir ağırlığa gelince ve arabanin arkasin cokunce araba sensör ile arabanın bagajının yere olan yakınlığını hesapliyor sonra buna bağlı olarak otomatik olarak arkasını kaldırıyordu. Hatta yolda ki hıza gore yük olmasa bile indirip kaldirdigi oluyordu. Bu bahsettigim araç ortalama 20 senelik :)

Tabi su gerçektir ki; araba tamamen zevk işidir. Ben Avrupa araçlarını sevmiyorum, bir kaç tanesi disinda hepsi bana kalitesizlik ifade ediyor, aynı sekilde en iyi Amerikan aracida bir baskasına teknoloji özürlü Yada tipsiz gelebilir :))

Ancak sunu farkettim ; hic arabadan anlamayan birisi bile bir Amerikan aracını görünce "bu nasıl bir araba ya, ne kadar saglam görünüyor" demektedir.

dediklerinize katılmakla beraber imzanızdaki aracı göremedim..

• Ford Taurus bana hep güzel gelmiştir, burada olsa Avrupa arabalara tercih etmeyi bi denerdim en azından.
  • o degilde adamlar camaroyu passat parasına alıyolar begenmeyip satıp az daha koyup wiper alıolar oda olmazsa degişiolar naslsa ucuz teee özellikle z06 gibi bi aracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 14 Mart 2012; 4:15:43 >
  • quote:

heheh. bir sen degil bugune kadar ilkkez amerikan kullanan kime sorsan hep ayni tepkiyi vermistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 14 Mart 2012; 5:01:39 >
  • Fiyatlarına göre Amerikan araçları Avrupa araçlarından çok daha üstündür, uç örnekler devreye girince V12 S Class , A8, BMW 7 gibi ancak Avrupalılar yarışabilir oluyorlar.

Zaten o fiyata da herhangi bi Town Car süper lüks limoya dönüşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 14 Mart 2012; 5:26:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Cok çeşitli Amerikan araçlarına bindim, Avrupa araçlarına da bindim... suanda da imzamda yazili ilan Amerikan aracıni kullanıyorum.

dediklerinize katılmakla beraber imzanızdaki aracı göremedim..

Bir deneme videosu çekmeyi düşünüyorum aslında, ama forumda Amerikan araçlarına fazla rağbet olmadigi icin useniyorum. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

heheh. bir sen degil bugune kadar ilkkez amerikan kullanan kime sorsan hep ayni tepkiyi vermistir.

Doğrudur hocam :)

Benim ilk bindiğim Amerikan aracı 99 model bir towncardi :) araba conta yakmışti+ yağ yakıyordu. Ama o sekilde bile mükemmel çalışıyordu :)) 2 sene sonra 98-99 modellerin vergileri düşecek 1500-2000 tl arası olacak, o zaman bir tane towncar almayı düşünüyorum :)

Ama bu cadillaci satarmiyim bilmiyorum, müzede saklanacak bir araç :) tampon bile boyanmamış fabrikadan çıktığı gibi

•  AMERİKAN ARABALARI
  • quote:

Orijinalden alıntı: byozyky

AMERİKAN ARABALARI

Bunların Türkiye'de fiyatları nedir ortalama ?
  • avrupadan bir shelby gt500,bir corvette z06,bir ford super duty çıkmaz.
    amerikadan da bir s serisi,bir quattroporte,bir aventador çıkmaz.
    çeşit olması iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: skip 60

quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

Ben aynı şekilde düşünmüyorum amerikan araçlarının yeri başkadır.

AMERİKAN ARABALARI

Bu araçların hiçbirisi yabana atılacak araçlar değil. Bence luzumsuz bir karşılaştırma

chrysler da bildiğin rolls royce çakması bi araba
     AMERİKAN ARABALARI

bence amerikalıların tek güzel yaptıkları araç pick up lar orada diyecek bişey yok

kesinlikle birazdan silveradoda gelir taş atmaya başlar

• VW Phaeton'a rakip/alternatif olarak Impala ve Taunus diyorsan, ya Amerikan araçları ultra süper başarılı kalite konusunda, zira giriş, en düşük sınıf aracı, VW'in amiral gemisi ile karşılaştırılmış oluyor, yada sen arabadan zerre anlamıyorsun. Yıl maks 70 ve öncesi olsaydı, ilk dediğim doğru olurdu, en dandik amerikan aracı bile en kaliteli almandan üstündü o zaman, hatta amerikan aracı yanında japon yada alman aracına otomobil demek amerikana hakaret olurdu. Ama artık durum böyle olmadığından, ikinci seçencek doğru. Yani sen bu işten pek anlamıyorsun
  • Cevap yok oyle bisi (bende bunu amma cok kullanir oldum)

Amerikan araclari, tasarim ve kaba motor gucu acisindan onde olsalarda diger husularda diger ekollerden geridedir.

Herseyden once gelenek olarak benzin amerikada ucuzdur ve hemen her herde gorulur. galonunda 10 dolar odesinler de gorelim bakalim kim biniyor v8 e.

Oyle olmasa, Amerikan orta sinifi gidip catir catir japon arabasina binmez...

Yinede hakkini yemiyelim. Bazi guncel modeller (ford taurus, buick regal (insignia), ford 250 ecoboost, cadillac in son modelleri) amerkan arabasi olayini epey gelistirdi. Belirli bir kivama getirdi.

Bunun disinda, amerkan arabasi demek, buyuk demir yigini demektir. 70 oncesi, hele hele 2 kapi varsa, camurdan olsada olur farketmez. Ama onun disinda, amerikan arabasi, kolay uretilen, kolay curuyen, hemen bozulan ve kaldirip atilan arabadir.

Ulkemizdeki itibari, zenginlerin eldinde olmasindadir. Iyi kotu bakilmistir. yer darligindan garajda yatmistir. O yuzden kotusune pek rastlanilmaz, saglam sanilir.

Yani o yere gore sigdirilamiyan impalalar, amerikada looser arabasidir.

Cunku GM arabalarini belirli bir kariyer profiline satar. Belli yasa gelip impalaya biniyorsan, Cadillac veya en azindan buicke binecek para kazanamamissin demektir.

Dahasi Amerikan arabasi demek, viraj alamayan araba demektir (ki son donem araclar artik bunun disindadir). Amerikan arac ureticileri, (yollarin duz , genis olmasindan) halen daha solid axle arac uretiyorlar.

Yani ? son model mustang aldin, guzel Verdin bir dunya para ee, desemki sana, bunun arka dingili sahinle ayni teknoloji ?...

Aninda sogursun arabadan....

Iste bu yuzdem Mustang guzel arabadr ama Taurus SHO mustangtan daha iyi arabadir. vs vs vs

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.