Şimdi Ara

AMERİKAN ARABALARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
20.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Cevap yok oyle bisi (bende bunu amma cok kullanir oldum)

Amerikan araclari, tasarim ve kaba motor gucu acisindan onde olsalarda diger husularda diger ekollerden geridedir.

Herseyden once gelenek olarak benzin amerikada ucuzdur ve hemen her herde gorulur. galonunda 10 dolar odesinler de gorelim bakalim kim biniyor v8 e.

Oyle olmasa, Amerikan orta sinifi gidip catir catir japon arabasina binmez...

Yinede hakkini yemiyelim. Bazi guncel modeller (ford taurus, buick regal (insignia), ford 250 ecoboost, cadillac in son modelleri) amerkan arabasi olayini epey gelistirdi. Belirli bir kivama getirdi.

Bunun disinda, amerkan arabasi demek, buyuk demir yigini demektir. 70 oncesi, hele hele 2 kapi varsa, camurdan olsada olur farketmez. Ama onun disinda, amerikan arabasi, kolay uretilen, kolay curuyen, hemen bozulan ve kaldirip atilan arabadir.

Ulkemizdeki itibari, zenginlerin eldinde olmasindadir. Iyi kotu bakilmistir. yer darligindan garajda yatmistir. O yuzden kotusune pek rastlanilmaz, saglam sanilir.

Yani o yere gore sigdirilamiyan impalalar, amerikada looser arabasidir.

Cunku GM arabalarini belirli bir kariyer profiline satar. Belli yasa gelip impalaya biniyorsan, Cadillac veya en azindan buicke binecek para kazanamamissin demektir.

Dahasi Amerikan arabasi demek, viraj alamayan araba demektir (ki son donem araclar artik bunun disindadir). Amerikan arac ureticileri, (yollarin duz , genis olmasindan) halen daha solid axle arac uretiyorlar.

Yani ? son model mustang aldin, guzel Verdin bir dunya para ee, desemki sana, bunun arka dingili sahinle ayni teknoloji ?...

Aninda sogursun arabadan....

Iste bu yuzdem Mustang guzel arabadr ama Taurus SHO mustangtan daha iyi arabadir. vs vs vs

120km hizla giderken 5 metre yükseklikten uçup ana yoldan çıkıp , ortalama 400metre toprak yolda giderek durduktan sonra araca hic bir şey olmuyorsa (araba topraga cakilmasina ragmen tampon bile kirilmadi) ve bir şey olmadigi gibi o hadiseden sonra 2500km o arac durmadan gidebiliyorsa benim icin hic bir teknolojiye sahip olmasada olur hocam :)

(Siz siz olun hicbir zaman uykusuz araba sürmeyin ;) )

• quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

quote:

Cevap yok oyle bisi (bende bunu amma cok kullanir oldum)

Amerikan araclari, tasarim ve kaba motor gucu acisindan onde olsalarda diger husularda diger ekollerden geridedir.

Herseyden once gelenek olarak benzin amerikada ucuzdur ve hemen her herde gorulur. galonunda 10 dolar odesinler de gorelim bakalim kim biniyor v8 e.

Oyle olmasa, Amerikan orta sinifi gidip catir catir japon arabasina binmez...

Yinede hakkini yemiyelim. Bazi guncel modeller (ford taurus, buick regal (insignia), ford 250 ecoboost, cadillac in son modelleri) amerkan arabasi olayini epey gelistirdi. Belirli bir kivama getirdi.

Bunun disinda, amerkan arabasi demek, buyuk demir yigini demektir. 70 oncesi, hele hele 2 kapi varsa, camurdan olsada olur farketmez. Ama onun disinda, amerikan arabasi, kolay uretilen, kolay curuyen, hemen bozulan ve kaldirip atilan arabadir.

Ulkemizdeki itibari, zenginlerin eldinde olmasindadir. Iyi kotu bakilmistir. yer darligindan garajda yatmistir. O yuzden kotusune pek rastlanilmaz, saglam sanilir.

Yani o yere gore sigdirilamiyan impalalar, amerikada looser arabasidir.

Cunku GM arabalarini belirli bir kariyer profiline satar. Belli yasa gelip impalaya biniyorsan, Cadillac veya en azindan buicke binecek para kazanamamissin demektir.

Dahasi Amerikan arabasi demek, viraj alamayan araba demektir (ki son donem araclar artik bunun disindadir). Amerikan arac ureticileri, (yollarin duz , genis olmasindan) halen daha solid axle arac uretiyorlar.

Yani ? son model mustang aldin, guzel Verdin bir dunya para ee, desemki sana, bunun arka dingili sahinle ayni teknoloji ?...

Aninda sogursun arabadan....

Iste bu yuzdem Mustang guzel arabadr ama Taurus SHO mustangtan daha iyi arabadir. vs vs vs

120km hizla giderken 5 metre yükseklikten uçup ana yoldan çıkıp , ortalama 400metre toprak yolda giderek durduktan sonra araca hic bir şey olmuyorsa (araba topraga cakilmasina ragmen tampon bile kirilmadi) ve bir şey olmadigi gibi o hadiseden sonra 2500km o arac durmadan gidebiliyorsa benim icin hic bir teknolojiye sahip olmasada olur hocam :)

(Siz siz olun hicbir zaman uykusuz araba sürmeyin ;) )

Alıntıları Göster
    Aynı hareketi gel burada yap bakalım nasıl oluyor...

Şanslı bir konma olmuş sizinki, gelmiş geçmiş olsun....

• quote:

Alıntıları Göster
    arapların ve amerikalıların araba zevkine hastayım
  • quote:

teşekkürler, geçeli 3 ay oldu çok şükür :)

burada yapın derken? nereyi kastettiğinizi anlayamadım :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Uğraşamıycam biri benim yerime Chevrolet Tahoe,Ford Super Duty resimleri koysun

• quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

Saab amerikan

Keşke sadece resimlere bakmayıp okur-yazar bir millet olsak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Cok çeşitli Amerikan araçlarına bindim, Avrupa araçlarına da bindim... suanda da imzamda yazili ilan Amerikan aracıni kullanıyorum.

Benim gördüklerim sunlar ;

1- araçları çoğunlukla cok kaliteli malzemelerden yapılıyor.
    2- en zor şartlar düşünülerek tasarlanıyor
    3- genelde keskin hatlara sahip araçlar tasarlanıyor
    4- 5metreden aşağı araçlar pek üretilmiyor. (mustang, charger bile 5metre kadar)
    5- genelde buyuk motor hacmi tercih ediliyor
    6- kasaları ağır oluyor (suanda kullandığım araç 5metre 20cm lik küçük bir sedan ancak 2000kg)
    7- sürüş zevki avrupalardan cok farkli. İlk amerikan arabasi kullandığımda bana denizi yarip ilerleyen gemiyi çağrıştırdı.
    8- şifreli giriş cikis, parmak izi, arka kamera, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, elektronik ve hafızali koltuklar, isitmali-sogutmali hatta masajli koltuklar, katlanır aynalar, çeşitli ariza sensörleri, sileceksiz yağmuru engelleme, düğmeye açılan ve tekrar kapanan bagaj, vakumlu kapılar ve bagaj ve bunlar disinda aklıma gelmeyen bir cok önemli teknoloji 20sene önce ki bazi Amerikan araçlarında var.

Mesela bende bir adet Amerikan vardı bagaja konulan yük belli bir ağırlığa gelince ve arabanin arkasin cokunce araba sensör ile arabanın bagajının yere olan yakınlığını hesapliyor sonra buna bağlı olarak otomatik olarak arkasını kaldırıyordu. Hatta yolda ki hıza gore yük olmasa bile indirip kaldirdigi oluyordu. Bu bahsettigim araç ortalama 20 senelik :)

Tabi su gerçektir ki; araba tamamen zevk işidir. Ben Avrupa araçlarını sevmiyorum, bir kaç tanesi disinda hepsi bana kalitesizlik ifade ediyor, aynı sekilde en iyi Amerikan aracida bir baskasına teknoloji özürlü Yada tipsiz gelebilir :))

Ancak sunu farkettim ; hic arabadan anlamayan birisi bile bir Amerikan aracını görünce "bu nasıl bir araba ya, ne kadar saglam görünüyor" demektedir.

dediklerinize katılmakla beraber imzanızdaki aracı göremedim..

Bir deneme videosu çekmeyi düşünüyorum aslında, ama forumda Amerikan araçlarına fazla rağbet olmadigi icin useniyorum. :))

sileceksiz yağmuru engelleme nedir, nasıl çalışır

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Cok çeşitli Amerikan araçlarına bindim, Avrupa araçlarına da bindim... suanda da imzamda yazili ilan Amerikan aracıni kullanıyorum.

Benim gördüklerim sunlar ;

1- araçları çoğunlukla cok kaliteli malzemelerden yapılıyor.
    2- en zor şartlar düşünülerek tasarlanıyor
    3- genelde keskin hatlara sahip araçlar tasarlanıyor
    4- 5metreden aşağı araçlar pek üretilmiyor. (mustang, charger bile 5metre kadar)
    5- genelde buyuk motor hacmi tercih ediliyor
    6- kasaları ağır oluyor (suanda kullandığım araç 5metre 20cm lik küçük bir sedan ancak 2000kg)
    7- sürüş zevki avrupalardan cok farkli. İlk amerikan arabasi kullandığımda bana denizi yarip ilerleyen gemiyi çağrıştırdı.
    8- şifreli giriş cikis, parmak izi, arka kamera, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, elektronik ve hafızali koltuklar, isitmali-sogutmali hatta masajli koltuklar, katlanır aynalar, çeşitli ariza sensörleri, sileceksiz yağmuru engelleme, düğmeye açılan ve tekrar kapanan bagaj, vakumlu kapılar ve bagaj ve bunlar disinda aklıma gelmeyen bir cok önemli teknoloji 20sene önce ki bazi Amerikan araçlarında var.

Mesela bende bir adet Amerikan vardı bagaja konulan yük belli bir ağırlığa gelince ve arabanin arkasin cokunce araba sensör ile arabanın bagajının yere olan yakınlığını hesapliyor sonra buna bağlı olarak otomatik olarak arkasını kaldırıyordu. Hatta yolda ki hıza gore yük olmasa bile indirip kaldirdigi oluyordu. Bu bahsettigim araç ortalama 20 senelik :)

Tabi su gerçektir ki; araba tamamen zevk işidir. Ben Avrupa araçlarını sevmiyorum, bir kaç tanesi disinda hepsi bana kalitesizlik ifade ediyor, aynı sekilde en iyi Amerikan aracida bir baskasına teknoloji özürlü Yada tipsiz gelebilir :))

Ancak sunu farkettim ; hic arabadan anlamayan birisi bile bir Amerikan aracını görünce "bu nasıl bir araba ya, ne kadar saglam görünüyor" demektedir.

dediklerinize katılmakla beraber imzanızdaki aracı göremedim..

Bir deneme videosu çekmeyi düşünüyorum aslında, ama forumda Amerikan araçlarına fazla rağbet olmadigi icin useniyorum. :))

sileceksiz yağmuru engelleme nedir, nasıl çalışır

Alıntıları Göster
     AMERİKAN ARABALARI

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Saab amerikan

kusura bakma yanlis anlamistim ben resmi
    phaeton'u avrupa arac olarak gostermis saabida amerika araci olarak gosterip karsilastirmis zannetmistim
    bu arada lafima simdi tekrar baktimda saab zamaninda GM'nindi yani amerikan akrabaligi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro.

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Saab amerikan

kusura bakma yanlis anlamistim ben resmi
    phaeton'u avrupa arac olarak gostermis saabida amerika araci olarak gosterip karsilastirmis zannetmistim
    bu arada lafima simdi tekrar baktimda saab zamaninda GM'nindi yani amerikan akrabaligi var

Alıntıları Göster
    Amerikan deyince bunu esgeçmek foruma yakışmazdı...

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DursunBey -- 15 Mart 2012; 18:31:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DursunBey

Amerikan deyince bunu esgeçmek foruma yakışmazdı...

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

Alıntıları Göster
    bu varken
     AMERİKAN ARABALARI

bunun yüzüne bakılmaz
     AMERİKAN ARABALARI

• quote:

quote:

Olayın USA topraklarında vuku bulduğunu öngörmüştüm... O bağlamda...
  • quote:

quote:

quote:

Olayın USA topraklarında vuku bulduğunu öngörmüştüm... O bağlamda...

Hmm anladım, yok hocam ben istanbuldayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

Ben aynı şekilde düşünmüyorum amerikan araçlarının yeri başkadır.

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

Bu araçların hiçbirisi yabana atılacak araçlar değil. Bence luzumsuz bir karşılaştırma.

yauw arkadaş şu mavi Dodge pick up varya süper ya keşke benimde öyle arabam olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: splendorx

quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

Ben aynı şekilde düşünmüyorum amerikan araçlarının yeri başkadır.

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

AMERİKAN ARABALARI

Bu araçların hiçbirisi yabana atılacak araçlar değil. Bence luzumsuz bir karşılaştırma.

yauw arkadaş şu mavi Dodge pick up varya süper ya keşke benimde öyle arabam olsa

Alıntıları Göster
    maalesef amerikan arabaları ile avrupadaki arabaların pek alakası yoktur.

bizler yani avrupa arabası mantığındakiler için normal bir araba örneğin 1.4 tsi golf iken

onlarda ise normal bir araba 2,5 L chrysler neondur

üretim ve tüketim anlayışı farklıdır

bmw mercedes ve audinin v6 ve v8 hatta v10 v12 modellerininde üretimi avrupa için değil amerika içindir. tarih boyunca petrol avrupada az ve pahalı amerikada bol ve ucuzdu
    şuan la de ortalama 3,80 usdye 1 galon benzin alınıyor. yani litersi 0,90 usd. münchende ise en son 1,82 euro idi. yani avrupa oldukça pahalı benzin tüketiyor amerkalılarla aynı arabalara binmeleri pek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

maalesef amerikan arabaları ile avrupadaki arabaların pek alakası yoktur.

bizler yani avrupa arabası mantığındakiler için normal bir araba örneğin 1.4 tsi golf iken

onlarda ise normal bir araba 2,5 L chrysler neondur

üretim ve tüketim anlayışı farklıdır

bmw mercedes ve audinin v6 ve v8 hatta v10 v12 modellerininde üretimi avrupa için değil amerika içindir. tarih boyunca petrol avrupada az ve pahalı amerikada bol ve ucuzdu
    şuan la de ortalama 3,80 usdye 1 galon benzin alınıyor. yani litersi 0,90 usd. münchende ise en son 1,82 euro idi. yani avrupa oldukça pahalı benzin tüketiyor amerkalılarla aynı arabalara binmeleri pek mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Amerikan arabaları bazıları da olsa gittikçe küçülüyor. ekonomik motorlar kullanıyorlar. Küçük sınıftaki otomobillerde Amerikada üretilen ve satılanlar için neticede ABD otomobili!
    Büyük araç üretimi devam ediyor
    sanki hiç petrol bitmeyecek miş veya maliyet önemli değil gibi!

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Amerikan arabası diyince aklıma gelen tek şey hayvani motor hacimleri ve gidilen uzuuuuunnnn yollar

AMERİKAN ARABALARI

• quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Amerikan arabası diyince aklıma gelen tek şey hayvani motor hacimleri ve gidilen uzuuuuunnnn yollar

AMERİKAN ARABALARI

Alıntıları Göster
    bana hangi arabayı alırsın deseler ben tabii ki amerikan derim nedenleri::

1- Performans süper
    2-dışı güzel

benim aradığım 2 özellik bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrifT_KralI60

bana hangi arabayı alırsın deseler ben tabii ki amerikan derim nedenleri::

1- Performans süper
    2-dışı güzel

benim aradığım 2 özellik bunlar.

Alıntıları Göster
    Bu da bir amerikan!
    http://www.otometre.com/2013/07/biyikli-cadillac-fleetwood-limousine.html

AMERİKAN ARABALARI

• quote:

Orijinalden alıntı: asan70

Bu da bir amerikan!
    http://www.otometre.com/2013/07/biyikli-cadillac-fleetwood-limousine.html

AMERİKAN ARABALARI

Alıntıları Göster
    adamlar yaşıyor abi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.