Şimdi Ara

Amerikan Deniz Kuvvetleri - Türk Deniz Kuvvetleri karşılaştırması buyrun...(liste halinde gemiler) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
16.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'nin tatbikat sırasında Türk gemisini batırıp sonra hata oldu demesini ve bizim de olur böyle şeyler sorun değil dediğimizi biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız araştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora
    Ortada bir sorun varsa düzeltmek sizin elinizde. Niye başınıza bir çoban arıyorsunuz? İlla bi vatansever insan çıkacak bütün dertleri, sıkıntıyı o çekecek, ülkeyi en güçlü yapacak, sizde onun peşinden gideceksiniz. Siz yeni bir Atatürk,Yavuz,Kanuni vs arıyorsunuz. Sizi yönlendirecek insanlar arıyorsunuz. Bu arada yönlendirenlere de istediğiniz kadar eleştiride bulunuyorsunuz. Konuşmak kolay tabi çıkın da sizler bir şey yapın. Şu forumda birde yahu ülke şöyle kötüye gidiyor ben şunu yapıp bu sorunu düzelteceğim diyen üye görmedim. Efendim yönetim kötü, bu halk demokrasiden ne anlar, iki kömür versen oyunu sana verir. Yahu bak ne güzel iki kömür verince oyunu sana veriyormuş git sen koy adaylığını sen yönet ülkeyi. Ama Yemez. Konuşmak çok daha kolaydır. Sizler bir koyunsunuz yönetilmeyi seviyorsunuz. Tembelsiniz.

Ben o gemiyi batircam dedim ,benden bu kadar

doğru diyo hep laf 100 yıl öncede yürekle savaşıyoduk şimdide bi tek biz mi seviyoruz ülkemizi ingilizde seviyo amerikalıda tutturmuşuz yürek yürek çalışalım yeter ki.Çalışkan adamda da gidiyo Amerikaya Avrupaya o da haklı aslında işte böyle böyle geçiyo seneler

• quote:

Orijinalden alıntı: -murti-

TÜRK DONANMASI:
    FIRKATEYNLERİMİZ
    TCG YAVUZ (F-240)
    TCG TURGUTREİS (F-241)
    TCG FATİH (F-242)
    TCG YILDIRIM (F-243)
    TCG BARBAROS (F-244)
    TCG SABRİREİS (F-245)
    TCG SALİHREİS (F-246)
    TCG KEMALREİS (F-247)
    TCG ORUÇREİS (F-248)

• quote:

Orijinalden alıntı: kimano

quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

ekleseydin oraya
    "bizdeki yürek amerikalılarda varmı" diye

adam oturdugu yerden 1 düğmeye basınca bizim gibi yürekli milyon kişiyi öldürebiliyor, sıkıntıda tam burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: -murti-

TÜRK DONANMASI:
    FIRKATEYNLERİMİZ
    TCG YAVUZ (F-240)
    TCG TURGUTREİS (F-241)
    TCG FATİH (F-242)
    TCG YILDIRIM (F-243)
    TCG BARBAROS (F-244)
    TCG SABRİREİS (F-245)
    TCG SALİHREİS (F-246)
    TCG KEMALREİS (F-247)
    TCG ORUÇREİS (F-248)

• halen daha uçak gemisinin ne işe yaradığını bilmeyen cahiller gelmiş burada ahkam kesiyor
    türkiye küresel bir güç olamaz fakat bölgesel güç olabilir bunu düşünün
  • amerikaya meydan okuyacak belli başlı devletler var..onlardan bazıları biz değiliz saçma saçma şeyler söylemeyin
  • niye uçak gemimiz yok diye yakınmayın arkadaşlar, çünkü bizim stratejimizde yok ! Ama helikopter taşıyan amfibi çıkarma gemimiz olsa fena olmaz. Derslerime giren emekli asker hocalarımdan teki şöyle söylemişti: ''uçak gemisi sahibi olan ülkelerin stratejisi farklıdır(abd, fransa, rusya, ingiltere gibi devletler dünya üzerinde maksimum kontrolü hedefledikleri için uçak gemisine sahiptirler) Fakat Türkiye'nin helikopter gemisi niteliğinde amfibi gemisi olsa iyi olurdu. Mesela Türkiye; NATO kapsamında kosovaya çıktığında; bahsettiğim gemiyle gitse, hem hastane olarak daha iyi hizmet verebilir hemde o devletlerin güvenini daha çok kazanır hemde diğer devletlere caydırıcılık sağlayabilirdi. ''
    Bir de arkadaşlar, uçak gemisinin hem yapım maliyeti çok yüksek hemde bakım, hemde korunması bi dert. Savunması güçsüz olduğu için yanında bodyguard gibi bir filoyla dolaşması gerekecek
    mesela bu gemiler gibi gerekir bizede ;
     Amerikan Deniz Kuvvetleri - Türk Deniz Kuvvetleri karşılaştırması buyrun...(liste halinde gemiler)

Amerikan Deniz Kuvvetleri - Türk Deniz Kuvvetleri karşılaştırması buyrun...(liste halinde gemiler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -murti- -- 9 Ocak 2011; 22:21:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

amerikaya meydan okuyacak belli başlı devletler var..onlardan bazıları biz değiliz saçma saçma şeyler söylemeyin

Amerikaya şu an meydan okuyabilecek bir devlet yok!

Adamlar karada havada denizde bir numara..... Çin, Rusya bile birleşip Amerikaya savaş açsa, o savaşı USA kazanır yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 9 Ocak 2011; 22:24:38 >
  • Ya arkadaşlar hadi uçağı, tankı filan anladım da bu gemiler ne işe yarar anlayamadım henüz. Gemi dediğin açık hedef, günümüzde bırakın devletleri, örgütlerin elinde bile bu gemileri vuracak silahlar var. Gemi bu nereye kaçacak? Dediğim gibi açık hedef, o yüzden savaşların kaderini değiştireceğini pek sanmam günümüzde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amiloglukozidaz -- 9 Ocak 2011; 22:29:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

Ya arkadaşlar hadi uçağı, tankı filan anladım da bu gemiler ne işe yarar anlayamadım henüz. Gemi dediğin açık hedef, günümüzde bırakın devletleri, örgütlerin elinde bile bu gemileri vuracak silahlar var. Gemi bu nereye kaçacak? Dediğim gibi açık hedef, o yüzden savaşların kaderini değiştireceğini pek sanmam günümüzde.

Hoca yanlış anlama bilgisizsin demiyorum ama o gemilerdeki [tek gemideki]toplam savunma sistemi karadaki bir birlikde yok . O uçağı tankıda o gemiler getiricek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 9 Ocak 2011; 22:42:39 >

• Yüzyıllardır sorulmuş ama bi türlü cevap verilememiş bir konu:'' Türkiye mi yener abd mi?''
    a)Yürekli olan
    b)füzesi olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

amerikaya meydan okuyacak belli başlı devletler var..onlardan bazıları biz değiliz saçma saçma şeyler söylemeyin

Amerikaya şu an meydan okuyabilecek bir devlet yok!

Adamlar karada havada denizde bir numara..... Çin, Rusya bile birleşip Amerikaya savaş açsa, o savaşı USA kazanır yine

abd kübaya ıraka afganistana vietnama yenilmiştir
  • SAT Komandolarımız zaten hiç bişe ifade etmiyo demi
  • Dert etmeyin dostlar bizde milyonlarca Topçu Seyit Onbaşı var...
    Cephaneye mermi taşıyacak kadar fedakar analarımız var...
    Üzerinde yamalı kıyafet kuru ekmekle günlerce savaşacak kadar yiğidimiz var...

Görüş ayrılığı, din ayrılığı da yaşasak Hepimizi bu Vatandayız ve sonuna kadar her düşmanın üstesinden geliriz. Düşmanınız gözünüzde büyüttüğünüz kadardır.
    Benim gözümde pire kadar bile yoklar. Gerisini siz düşünün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Herşeyi geç bizim bir tane Uçak gemimiz bile yok. Amerika Ekonomik güc olarakta savaş sanayisi olarakta ülke coğrafya olarakta bizden kat kat büyük. Bunu herkes biliyor zaten. Adamlar Dünyaya Teknoloji ve Silah satıyor. Bu yazıları yazdığımız İşletim sistemi, Bu komutları işleyen İşlemciler bile Amerikan ürünü. Adamlar Dünyayı sömürüyor bırakta o kadar olsun.

Ama bu değildirki Türkiye'de kolay lokma. Bizim ne denli Güçlü bir millet olduğumuzu bildikleri için Alavere dalavere ile zayıflatmaya çalışıyorlar. En başta Kültürel çökertme. Bunda da gayet iyi yol alıyorlar.

Uçak gemisine neden ihtiyacımız olsun ki biz Amerika gibi barış getiricez diye hiçbir ülkeye saldırmıyoruz bizim ordumuz tamamen savunma amaçlı adamlar askerlerine para veriyorum size diyerek oraya buraya savaşmaya götürüyor.

Amerika'nın nüfusu : 308 milyon
    Türkiye'nin nüfusu : 72 milyon
    Amerika'nın Askeriyeye ayırdığı bütçe : 692 milyar $
    Türkiye'nin Askeriyeye ayırdığı bütçe :40 Milyar $

Ayrıca Amerika'nın bu kadar gemisi tankı olsa ne olucak askerlerin çoğu disiplinsiz hapisaneden çıkmış kişiler hiçbirinde disiplin denen birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekUykucu -- 8 Eylül 2012; 14:53:16 >

• Ben hesaplayamadım, kaç tane Polat lazım?
  • Vietnam da ezilen ABD yi fazla büyütmeyin o gemilerin cogu yamalı eski modernize edilmiş gemi ,orn: USS enterprise :@
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_serco

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Herşeyi geç bizim bir tane Uçak gemimiz bile yok. Amerika Ekonomik güc olarakta savaş sanayisi olarakta ülke coğrafya olarakta bizden kat kat büyük. Bunu herkes biliyor zaten. Adamlar Dünyaya Teknoloji ve Silah satıyor. Bu yazıları yazdığımız İşletim sistemi, Bu komutları işleyen İşlemciler bile Amerikan ürünü. Adamlar Dünyayı sömürüyor bırakta o kadar olsun.

Ama bu değildirki Türkiye'de kolay lokma. Bizim ne denli Güçlü bir millet olduğumuzu bildikleri için Alavere dalavere ile zayıflatmaya çalışıyorlar. En başta Kültürel çökertme. Bunda da gayet iyi yol alıyorlar.

Uçak gemisine neden ihtiyacımız olsun ki biz Amerika gibi barış getiricez diye hiçbir ülkeye saldırmıyoruz bizim ordumuz tamamen savunma amaçlı adamlar askerlerine para veriyorum size diyerek oraya buraya savaşmaya götürüyor.

Amerika'nın nüfusu : 308 milyon
    Türkiye'nin nüfusu : 72 milyon
    Amerika'nın Askeriyeye ayırdığı bütçe : 692 milyar $
    Türkiye'nin Askeriyeye ayırdığı bütçe :40 Milyar $

Ayrıca Amerika'nın bu kadar gemisi tankı olsa ne olucak askerlerin çoğu disiplinsiz hapisaneden çıkmış kişiler hiçbirinde disiplin denen birşey yok bu arada Amerika bize saldırsa zarar verebilir ancak Amerika boğazları ele geçirmeye çalışırsa Rusya'nın bize arka çıkacağını düşünüyorum çünkü boğazlarımıza ihtiyacı var ve Amerikan'nın eline geçmesini istemez.

bu bilgiler değerli ve doğrudur.

• anladık teknoloji olarak eziğiz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.