Şimdi Ara

Amfi Bağlantısını Nasıl yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,Opel Astra j Enjoy Plus 2012 Dizel 1.3 aracım için arkadaşdan amfi satın almak istiyorum.Ancak bağlantı ve uyumluluk konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.Araçta yüksek sesli müzik dinlemek değil kulağa güzel gelen düşük seste müzik dinlemeyi amaçlıyorum.Aracımda dört hoperlör var.İnternetten öğrendiğim kadar 4 ohm 20 watt hoperlör varmış.Bağlantıyı nasıl yapmalıyım sisteme amfi uyar mı? Fikirlerinizi paylaşır mısınız? SUBWOOFER bağlamayacağım.

Rockford Fosgate Punch P200-2 2X50W Rms 1X200W Rms 2 Kanal Amfi

Rockford Fosgate Punch P200-2 2X50W Rms 1X200W Rms 2 Kanal Amfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuksel12 -- 1 Haziran 2020; 0:37:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle 2 kanal bir amfiye 4 adet 4ohm hoparlörü paralel bağladığınızda sisteminiz 2 ohmda çalışacak ve ses kalitesi düşecektir ses seviyesi artacaktır. Seri bağlantı yaptığınızda ise sistem elverişli ise 8ohmda çalışıp ses kalitesi artacak fakat ses seviyesi düşecektir. Araç amfileri ve hoparlörleri genelde 4 ohm empedansda çalışmak için tasarlanmıştır bu sebeple 4 ohm kullanımı en uygunu ve en mantıklısı olacaktır. Sisteminizdeki ses kalitesinden memnun değilseniz orjinal teyp ile amfisiz kullanabileceğiniz uygun ölçülerde 4 adet kaliteli coaxial hoparlör kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Bildiğim kadarıyla aracınızın hoparlör ölçüleri 16cm olması lazım ALPINE S S65 16cm coaxial, Hertz cento serisi 16cm coaxial, Morel Tempo Coax6 16cm coaxial bu üç marka modelden biri kaliteli coaxial hoparlör olarak işinizi çok rahat görecektir. Benim favorim Alpine S S65 modelidir. Bütçeniz yetmezse daha düşük bütçeli orta kalite olarak jbl cs762 16cm coaxial modeline bakabilirsiniz diğerleri kadar iyi değildir fakat orjinale göre daha iyi olacağını düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.