Şimdi Ara

amfi çıkış gücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir amfi seçiminde bu konunun benim gibi bilmeyenler tarafından çok ilgi çekeceğini düşünüyorum yeni bir sistem kuracağım fakat bilmediğim bvişley var ve eğer düşündüğüm doğruysa işin içinden çıkamıyorum bir amfinin çıkışındaki güce göre front bulmak çok kolay fakat surround lara çok takılıyorum mesela amfinin sur çıkışı 150 watt ise surround hoparlölrün bu değerden düşümkmü olması gerekir yoksa yüksek mi ? çünkü genelde hemen hemen tüm hoparlölrün surround değerleri düşük oluyor ve karasızım ne yapacağımı bilmiyorum

• Çok Takılınacak Bir Konu Değil Durumu Db. İle Halledebilirsiniz ve Her Markanın Kanal Başına Verdiği RMS ve Watt Değeri Değişir Biri 150 Watt ı 6 Ohm da Verir Diğeri 8 Ohm da Mesela... Dirence Göre Ampli nin ve Speaker ın Performansı Değişir Kısaca.
  • yani isteğime göre frontları 6ohmla surroundları 8ohmda sürebilirim yani ? böle oluncada ses kalitesinde bi değişiklik oluşmazmı ?
  • Bu Sizin İsteğinize Göre Değil Cihazların İsteğine Göre Değişir ve Ayrıca Ohm Olayı Sabit Olarak Konuşsak Bile Bunlar Çalışırken Düşebilir ve Çıkabilir. Özellikle Üst Seslerde Her Zaman Sabit Kalmaz Ama Hoparlörler Genellikle Min. 4 Ohm Dirence Sahiptir.

Kendi Sistemimden Örnek Vereyim; Elimdeki Hoparlörler Min. 4, Max. 8 Ohm da Sürülebiliyor Amplim de de 4 ve 6 Ohm Seçeneği Var Menüde Bunu Ben 4 Ohm da Sürebliyorum Mesela Amplide Demiş Mesela Hoparlör 8 Ohm İse Yine 4 Ohm Seçeneğinde Bırakın Diye Yani Biraz Kullanım Kılavuzlarınada Tam Olmasada En Azından Bağlantı Diagramlarına Bakıldığında Olayı Çözüyorsunuz.

Ses Kalitesine Gelince de O Yönde Bİr Sorun Olmaz. Durum Db İle Alakalı Oluyor. Sadece Cihazların Tepkime Süresi Değişiyor.
  • cevabınız için teşekkür ederim onkyo tx sr 608 alırsam eğer 4ohm empedansı olan jamo d500 set var thx sertifiklaı rahatça kullanabilrimiyim cihaz 4ohmda kaç watt veriyor ?

http://www.jamo.com/na-en/products/d-500-description/
  • Zaten 608 de THX li Ürün Çok Güzel Uyum Sağlar Hoparlörler 4-8 Ohm Sabit 4 Ohmda Sürülebilir THX Sınıfında İlk İncelediğim Bir Üründü. Watt Olayını Net Kestiremesemde Üzerinde Yazan Değerler Gayet İyi
  • Bence işin içine THX giriyorsa desteklemekten ziyade hakkını verecek daha üst bir model bakmak gerekir, 708-808.. vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onlarada baktım ama sadece aralarındaki tek varkın upscale olması gibi geldi bana onun dışında pek bi fark yok gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.