Şimdi Ara

amfi değişimi daha kaliteli ses alırmıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O sizin ürünlerle alakalı mesela çift bobin 4+4 ohm bassi 4 ohm baglayamazsin illa ya 8 ya 2 olacak. Tek bobinde neyse odur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By Doğu B kullanıcısına yanıt
    anladım bi mono bide stereo çözmeye bakayım stereo kalsa mono eklesem nasıl olur işimi görürmü şuanki amfi
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa Audison hoparlörü Jameson ile beslemek olmaz. Ama ses çıkar mı ? Çıkar. İyi çıkar mı ? Valla belki o da çıkar.. Ama yine de daha iyi bişeyle beslense daha iyi olur bana göre.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    haklısın üstad ne diyeyim.daha önce önlerde soundmagusun 13 cm dandik comp takımı vardı resmen kuru gürültüydü.bu compları aldım aldıktan sonra ses inanılmaz değişti bu amfiyle bile.ben şimdi yavaş yavaş tesisatı yeniliyorum.En azından amfiyide değişeyimki daha sonra uğraşmayayım sadece stereo amfi için 600 tl ayırdım köşeye.bu sistemi diğer araca da entegre edeceğim çünkü.amfide sıkıntım şu çok aşırı ısınıyor.1 saat yüksek sesten sonra kesmeye başlıyor artık 20 dk dinlendirip tekrar açıyorum.
    Bu isi hakkıyla yapmak istiyorsaniz 0 awg kablo + aracın öndeki akunun aynisindan arkaya bir aku mid amfisi olarak audison sr 4 olabilir bir mono amfi ve bassi değiştirerek seste cok güzel bir değişim yaşarsınız.

hastalık oldu ya bu ses işi insan hep daha iyisini istiyor.sr5 yerine sr 4 alıp üstüne de mono mu al diyorsun yani üstad.birde aküyü 72 amper yapsam yetmezmi sence ? yada atıyorum sr5 i aldım sub beni bir süre idare etti yanına da mono alsam olmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afacan Dennis -- 14 Eylül 2016; 21:53:56 >
  • subumu seviyorum aslında ama şuanki amfim onu tam besliyormu muamma.sr4 artı bas amfisi alayım dedim 300 tl gibi bir rakama mono amfisi var fakat 0 olupda 250 rms yi hakkıyla beslicek bişey bulamadım.şimdi sr5 2 ohm da bu sistemi beslemezmi diyorsun üstad 2 güne kadar sipariş geçicem son rötuşlar bunlar.şuanki aküm de 60 amper olduğu için kesme yapabilir araçta ki hatta 2 amfiyle kesme yapacağını düşünüyorum farlar şuanki haliyle bile cam açıp kapama tuşuna basarken hafiften kesme yapmakta akü işi eziyet iş ama son çare onada el atacam sr5 i almak mantıksız olacak belki ama bi süre idare etsin diye sr5 alıp para biriktirip orta şeker bir monoda alsam olur sanırım sr4 ün sub beslemesine çok iyi değil diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afacan Dennis -- 14 Eylül 2016; 22:37:55 >
    Sr5 in sana ilerde sistemi aktife çevirirsen faydası olur aksi halde idaretenlikse amac sr4 al tek ses amfisine bass bağlamak çok sağlıklı değil ısınır bu hangi amfi olursa olsun. Ucuz olsun diye tavsiye ediyoruz ama senin gibi takıntılı adama yaramaz o sekild. 2 tane amfi daha yararlı olur. Daha sağlıklı ses alırsın. 72 amperin faydası olur ama aman aman değil. Şarj dinamosunun kömürlerini değiştir araban sıfır değilse azaldıkça verim duser akun gec dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Doğu -- 14 Eylül 2016; 23:50:43 >
    araç 10 yaşında üstad.şarj dinamosunda şüpheleniyorumda zaten servise söylersem belki el atar ona.sr5 alayım ben o zaman bu işlerden anlamadığım için çok soru soruyorum k.bakma.ileriye yönelik bi sistem olacak çünkü.jameson 1 saatte kesme yapıyor audison kesme yaparmı bilmem ama monoda alacam monoyuda iyi bişey alayımki güzel bi sub bağlarım ilerde.uzun yola çıkınca bir süre sonra farlada kesme olmuyor sanırım geç şarj ediyor dinamo kömürlerini değiştirteyim en iyisi
    Muhtemelen faydasını görürsün. Cok kesme yapıyorsa bassin ayarini kistir biraz çok yükleniyor amfiye demekki yada +- kablon ince geliyor

kullanılan kablo bu üstadhttp://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/cadence-bakir-oto-anfi-kablo-set-1-kalite-237031638?rcp_action=rceProductClicked
    bide onun dışında compların kabloları audison amfi değişimi daha kaliteli ses alırmıyım ?

Hocam ben fluence ima orj ana unitesiyle kullaniyorum 1 takim mid jbl gt5 de bass bagli edison ed 604 anfiye ses gayet tatmine ediyor beni bassi ana uniteden degl anfiden acinca ses gayet iyi ana uniteden yukseltince midlerede bass verdiginden bozulmalar oluyor ama dedigim gibi ana unitede bass ayarim 0 ken anfiden acinca son ses 32 27 28 e kadar net ses veriyor buda bana hayli yetiyor

• Sürücü18 kullanıcısına yanıt
    hocam benim kafamda bişey var sorarsam komik mi olur diye düşündüm de sormasamda bilgi edinemicem bu sefer.şimdi bende jameson 6004 var sesi yüksek verdirtiyor audison complarda bozulma 25 de olmaya başlıyor zaten o seste dinlemek mümkün değil.
    complarım bunlar önlerdekihttp://www.audison.eu/index.php?page=product&id=65
    arkadakilerhttp://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-13c-13-cm-component-takimi-p-OTAKTSM13C
    şimdi sorum şu ben audison sr5 aldığımda ses kalitesinde artış yaşarmıyım.birde sub jbl 250 rms galiba seninkinden jamesondan daha iyi beslermi bu amfi sub u jameson besliyor beslemesine ama kaç rms güçle beliyor bilemem sub u jamesonmu sr5 mi daha iyi besler ?

Edison daha iyi besliyor. Sana dedigim gibi sistemi kur . Elindeki anfiyi mid ler icin kullan ama midlere bass ayari verme bozulmalar gec olur. Sub icinde normal orta halli bi mono anfi al 250 rms kolay beslenen bi bass zatem gayet guzel bi ses alicaksin jameson ölü bir anfi işini gorurmu gorur ama iyilestirmk istiyosan ya guzel bi 5 kanal anfi al yada bunu midler icin kullan sub a mono anfi bagla olay biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sürücü18 -- 16 Eylül 2016; 14:57:44 >
  • Sürücü18 kullanıcısına yanıt
    sr 5 i alıp 2 3 ay idare edip hem kapasitör hem mono alıcam monoda soundmagus dk600 olabilir daha sonra 420 rms lik sub alabilirim çünkü en azından şuan için tek audison sr5 işimi görür gibi çünkü akü de de sıkıntı olabilir geceleri farlarda kesme yapabiliyor onun için tek amfi şuan için ideal
  • amfiyi aldım üstadlar belki uzun süre kullanırım diyerekten sr 5 aldım.
    yanına da 2.5 farad kapasitör aldım.
    http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=20
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/db-audio-2-5-farad-dijital-kapasitor-188579619
    şuan ürünler bunlar  amfi değişimi daha kaliteli ses alırmıyım ?
     amfi değişimi daha kaliteli ses alırmıyım ?
    amfi baya ayrıntılı bi amfiye benziyor düğmeler falan değişik birsürü

• Bu anfiler gürültücü değil kaliteli müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için harika anfiler. Gördüğğün gbi mid-all range için yeterli ama sub için biraz az çıkışı var. Bana göre çok iyi bir kablolamanın ardından Bu anfiye uygun düşük RMS li bir bass ile tüm sistem bu anfi üzerine kurulmalı. Yıkıcı bass beklentisi olan bir tesisat isteniyorsa anfi en baştan yanlış. Yok eğer kalite öncelikliysen 25CM lik bir bass ile çok dengeli çalar bu ekipman. Kapasitör para ziyanlığıdır. Fiyatından ve tipinden bu anfiye bağlanmasına gerek olmadığı görülebilir.Arabanın şarj dinamosu ya da diğer adıyla alternatörünün çıkış Amper değerini öğren. Eğer bu değer anfinin çekebileceği maksimum Amperden fazla veya buna çok yakın ise bir miktar dalgalanma kaçınılmazdır. Bunu kapasitör ile gölgelemek sorunu çözmek demek değildir. Sanıyorum senin alternatörün bu anfiyi besleyecek kapasitededir o yüzden kapasitörün teknik ayrıntılarına girmiyorum.

• SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    peki üstad sana bir sorum daha var.kapasitörde bu gün elime geçti.amaç dalgalanmayı önlemek zaten :) kalite çalsın bana tam istediğim amfi bu subu da bir miktar beslesin yeter.Bu amfinin yanına monoda eklicem yine audisonun monolarından bakıcam sanırım.planlı gidiyorum kaliteli müzik için o zaman subtan tam performans alırım sanıyorum sence ?
  • birazdan aydın elektroniğin yolunu tutacağım inş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.