Şimdi Ara

Amfi devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50-100 what arası güzel bi anfi devresi önerebilirmisiniz linkiyle beraber

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eğer aradığınız güç değil kalite ise, devasa soğutuculara ve besleme trafosuna itirazınız yok ise Class-A öneririm.
    Özellikle şu devreyi.

Diferansiyel FET giriş, MOSFET sürücü ve çıkış katı...
    En önemlisi sinyal yolu üzerinde sinyali bozacak, faz kaydıracak tek bir kondansatör yok.
    Denendi. Mükemmel sesi olan bir Class-A güç amfisi.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/parlak-ve-sert-sesli-hoparlorler-distorsiyon-amplifikatorler-vs--100764207

Üstat sanırım bu konuda bahsettiğin devre söylediğin.Samırım hala kullanıyorsun.
    Merak ettiğim birşey var bu tam olarak hangi markanın modelinin klonu biliyormusunuz?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hafızanız kuvvetli İlker Bey...
    Bu harikulade sesli class-a amfinin neyin klonu olduğunu ben de çok merak ettim, ama maalesef hiçbir zaman öğrenemedim.
    Sesi o kadar güzel ki artık kafaya takmıyorum.
    Hani hi-fi meraklılarının sürekli bir kaşıntısı vardır...
    Devamlı arayış içindedirler...
    Bu amfiyi kullanmaya başladıktan sonra kaşıntılarım geçti. Audio nirvana'ya eriştim diye düşünüyorum.

Geçen yıl uygun fiyatlı ikinci el Cayin 265Ai buldum. Yine class-a... Kısa bir süre alıp almamayı irdeledikten sonra vazgeçtim. Bunun kadar iyi olmayabilir diye düşündüm (!)

İnsan bu kadar güzel bir amfinin neyin klonu olduğunu gerçekten merak ediyor.
    Ben sesinin bu kadar güzel olmasını özellikle sinyal yolunda hiç kondansatör olmayışına bağlıyorum.
    (Bu durumun amfinin DC'yi bile yükseltmesine sebep olduğu için bir dezavantaj olduğu bile söylenebilir. Gerçi böyle durumlarda, yani preampliden DC gelmesi halinde koruma devresi duruma el koyarak hoparlör çıkışını kapatıyor. Başımdan böyle bir olay geçti.)

Not: Verdiğiniz link'teki fotoğrafların linkleri bozulmuş. O linkleri güncelleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Temmuz 2019; 22:41:53 >

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Siz böyle deyince bende şimdi kaşıntı tuttu hocam.Ben de deneyeyim bari şunu bir .

Ali Express veya diğer benzer mağazaların hepsinde isimlendirme A30 diye geçiyor ama Pass A30 değildir sanırım.Başka A30 varmı aklıma gelmiyor benim.Yani class A olarak.Yoksa Pioneer var o da kel alaka.Aslında bu işten iyi anlayan biri devre şemalarını karşılaştırıp olup olmadığını anlayabilir benim o kadar bilgim yok maalesef,keşke olsaydı.

Bu arada Pass F5 de de hiç kondansatör kullanılmamış.Gerçekten hiç kondansatör yok amfide sadece direnç kullanılmış.Bu da çok övülür bilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hifi toroid trafo
    5 yıl önce açıldı
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.