Şimdi Ara

amfi+elektro gitar. yeni başlayan için.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. arkadaşlar ben elektro (ritim) gitar çalmak istiyorum. tarz olarak metallica,megadeth kısacası heavy metal.

ancak şöyle bir sorun var. ben elime 3 saatten fazla klasik gitar almadım ondada arkadaş bir iki notaları gösterdi. artık ondanda eser kalmışmıdır bilinmez.

yani 0 dan başlıyorum. evde internetin nimetlerinden faydalanarak kendimi geliştirebilir miyim ? ayrıca bana 700 TL ile elektro+amfi önerebilir misiniz ?

ayrıca bende 1 gitar ve amfi buldum olur mu ? yorumlarınız nedir ??

İbanez Grg170dx + CortMx15r veya Ibanez IBZ15GR

amfilerden hangisini almamı önerirsiniz ? Ibanez amfiyi alırsam 720 TL ediyor. 20 TL daha verebilirim tabi. :D ama 700 TL yi geçmezseniz genede memnun olurum. önerilerinizi bekliyorum. :)

• TIK

İnternet ile kesinlikle geliştirebilirsin ama ben müzik yapacağım sadece hobi olmayacak diyorsan başta kursa git derim.

Gitar ve amfiler hakkında ise bilgim yetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safir21

merhaba. arkadaşlar ben elektro (ritim) gitar çalmak istiyorum. tarz olarak metallica,megadeth kısacası heavy metal.

ancak şöyle bir sorun var. ben elime 3 saatten fazla klasik gitar almadım ondada arkadaş bir iki notaları gösterdi. artık ondanda eser kalmışmıdır bilinmez.

yani 0 dan başlıyorum. evde internetin nimetlerinden faydalanarak kendimi geliştirebilir miyim ? ayrıca bana 700 TL ile elektro+amfi önerebilir misiniz ?

ayrıca bende 1 gitar ve amfi buldum olur mu ? yorumlarınız nedir ??

İbanez Grg170dx + CortMx15r veya Ibanez IBZ15GR

amfilerden hangisini almamı önerirsiniz ? Ibanez amfiyi alırsam 720 TL ediyor. 20 TL daha verebilirim tabi. :D ama 700 TL yi geçmezseniz genede memnun olurum. önerilerinizi bekliyorum. :)

evde çalışarak ögrenebilirsin selim ışık videolarından filan bak ama bazı müzik marketler gitar alana kurs filanda veriyorlar araştır ayrıca gitar amfi konusuna gelirsek seçim iyi olmuş ama istersen gitar olarak cort x2 al yanınada line 6 spıder IV al daha iyi bir ikili olurlar bu aradada tarzını yaz.

• Bende yeni baslayan birisiyim. Bu konuda herkesin kendine gore hakli olarak fikri var. Benim sistemim ise soyle diyebilirim.

B. C. Rich V Jr. Gitar + Line Pocket Pod (donanimsal) + Logitech Z906 ses sistemi
    yada
    B. C. Rich V Jr. Gitar + Guitar Rig 5 (yazilimsal) + Sound Blaster X-Fi + Logitech Z906 ses sistemi

bunlara ek olarak Tux Guitar yada Guitar Pro 6 ile tab okuma yapıyorum ve Selim Işık videolarini izliyorum.

Benim amacım amatorce stres atmak ve icimde kalan gitar calma duygusunu gidermek.

Guitar Pro 5 (Gitarı pc baglayarak farklı sesleri almanızı saglar)
    http://www.native-instruments.com/#/products/producer/guitar-rig-5-pro/

Line 6 Pocket Pod (donanimsal olarak farklı sesleri almanizi saglar)
    http://line6.com/pocketpod/sounds.html (sitesinden sesleri dinleyebilirsiniz)

Gitar konusunda birsey diyemiyorum herkesin farklı düsünceleri bulunmakta ve Bu konuda cok bilgili arkadaslar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: BogachanTurk

Bende yeni baslayan birisiyim. Bu konuda herkesin kendine gore hakli olarak fikri var. Benim sistemim ise soyle diyebilirim.

B. C. Rich V Jr. Gitar + Line Pocket Pod (donanimsal) + Logitech Z906 ses sistemi
    yada
    B. C. Rich V Jr. Gitar + Guitar Rig 5 (yazilimsal) + Sound Blaster X-Fi + Logitech Z906 ses sistemi

bunlara ek olarak Tux Guitar yada Guitar Pro 6 ile tab okuma yapıyorum ve Selim Işık videolarini izliyorum.

Benim amacım amatorce stres atmak ve icimde kalan gitar calma duygusunu gidermek.

Guitar Pro 5 (Gitarı pc baglayarak farklı sesleri almanızı saglar)
    http://www.native-instruments.com/#/products/producer/guitar-rig-5-pro/

Line 6 Pocket Pod (donanimsal olarak farklı sesleri almanizi saglar)
    http://line6.com/pocketpod/sounds.html (sitesinden sesleri dinleyebilirsiniz)

Gitar konusunda birsey diyemiyorum herkesin farklı düsünceleri bulunmakta ve Bu konuda cok bilgili arkadaslar var.

adam başlangıçta v kasa gitarı napsın.

• Ben V kasa gitar alsin demedim ki bende kini soyledim.Ayrica bu bir zevk meselesi. Bende yeni basladim ama alirken V veya Warlock kasa disinda birsey düsünmedim. Sonucta o isin biraz da gorsel kismi.
    Arkadas düsüncelerimizi sormus bende paylastim hepsi bu.
  • @Thecrow

tarzımı belirmiştim tekrar yazayım. metallica megadeth. yani heavy metal (thrash metal.)

o yüzden ibanez grg170dx seçmiştim. başlangıç için yeterli olduğunu araştırmalarımdan öğrendiğimden dolayı seçmiştim. :)

anfi konusunda teşekkür ederim. ancak anlayış gösterirseniz ki yeni başlıyorum ve elektro gitar hakkında bilgim çok çok az. bana clean distortion reverb. konularında bilgi verip çalacağım tarza göre hangisinin önemli olduğu hakkında bilgi verir misin ?

@BogachanTurk

verdiğiniz siteler ve yazılım ve donanımlar için teşekkürler. daha pek bir bilgim olmadığından dolayı bir şey anlayamadım ama gitarı alıp biraz geliştirdikten sonra kesinlikle mesajınızı daha iyi anlayacağımı sanıyorum.

:)

ayrıca bu arada şu sitede :http://www.mydukkan.com

2 amfi içinde yorumları araştırdım okudum. cort mx15R daha iyi olduğunu söylüyor kullanıcılar. o yüzden ibanez grg170dx + cort mx15R almaya kara verdim.
    sizce nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safir21 -- 10 Ağustos 2012; 19:15:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. El düşünürsen GRG170DX var arkadaşımda tertemiz sıfır gibi. Gibson SG Special Faded kullandığı için satıyor.
  • quote:

@Thecrow

tarzımı belirmiştim tekrar yazayım. metallica megadeth. yani heavy metal (thrash metal.)

o yüzden ibanez grg170dx seçmiştim. başlangıç için yeterli olduğunu araştırmalarımdan öğrendiğimden dolayı seçmiştim. :)

anfi konusunda teşekkür ederim. ancak anlayış gösterirseniz ki yeni başlıyorum ve elektro gitar hakkında bilgim çok çok az. bana clean distortion reverb. konularında bilgi verip çalacağım tarza göre hangisinin önemli olduğu hakkında bilgi verir misin ?

@BogachanTurk

verdiğiniz siteler ve yazılım ve donanımlar için teşekkürler. daha pek bir bilgim olmadığından dolayı bir şey anlayamadım ama gitarı alıp biraz geliştirdikten sonra kesinlikle mesajınızı daha iyi anlayacağımı sanıyorum.

:)

ayrıca bu arada şu sitede :http://www.mydukkan.com

2 amfi içinde yorumları araştırdım okudum. cort mx15R daha iyi olduğunu söylüyor kullanıcılar. o yüzden ibanez grg170dx + cort mx15R almaya kara verdim.
    sizce nasıl ?

seçtiğin amfi güzel gönül rahatlığıyla alabilirsin alırken dikkat et mx15r al çünkü ayrıetten reverb efekti var buda çok işini yaraya bilir seçtin amfide senin için önemli olan distortion(kirli ses demek metal müzik yapılırken kullanılır), clean de(temiz ses) dir reverb ise(derinlik demektir çok güzel ise yarar) alırken dene hoşuna gideceğine eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BogachanTurk

Ben V kasa gitar alsin demedim ki bende kini soyledim.Ayrica bu bir zevk meselesi. Bende yeni basladim ama alirken V veya Warlock kasa disinda birsey düsünmedim. Sonucta o isin biraz da gorsel kismi.
    Arkadas düsüncelerimizi sormus bende paylastim hepsi bu.

başlangıçta kesinikle o tarz gitarlar alınmamalıdır yeni başlayanlar için rahatlık önemlidir. strat kasadan başka alınmamalıdır o gitarlar sahne gitarlarıdır ve sahnede kullanılır.yorumum için kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thecrow.
    başlangıçta kesinikle o tarz gitarlar alınmamalıdır yeni başlayanlar için rahatlık önemlidir. strat kasadan başka alınmamalıdır o gitarlar sahne gitarlarıdır ve sahnede kullanılır.yorumum için kusura bakma

The Crow arkadasim onemli degil gercekten. Herkesin fikri ve düsüncesi cok farklı anlayabiliyorum. Aslinda sahne icin olabilir ama ben inanilmaz seviyorum V yada Warlock gitari. Warlock kasa olarak biraz daha rahat o kesin V gitara gore ama V gitara alisinca da zorluk olmuyor. Tabii bunlar kisisel düsüncelerim. Ve zaten ben baslangic düzeyinde sadece bos zamanlarda dingirtatmak günün stres ve yorgunlugunu atmak istiyorum. Bugun bana sorsalar gene ya Warlock yada V gitar alirim. Diyorum ya bu bir tercih. Belki de heavy metal dinledigim icin bu tarz gitar bana daha cekici geliyor.

Safir arkadasim biraz daha elimden geldigince acayim konuyu daha iyi anlarsin.
    Bana göre Pocket Pod süper bir alet. Peki bu aleti süper kılan nedir? Istersen kulaklik ile caldigini kendin duy, istersen ses sistemine bagla. Bu güzel ve arti bir özellik.
    Diger bir özelligi farklı ton yada ses bozma efetleri yapabilmesi. Güzel bir ozelligi ise kücük oldugu icin bele takıp evde bile dolasabilirsin kulaklik ile.
    Sitesinde samples vardi. O sesler cihazi cikartabildigi seslere ornek. Ekstradan da internet üzerinden kullanicilarin yapmis oldugu ayarlari cihaza yükleyebilir o tonlarla da calabilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=EedWMUKJqlE
    videoyu izlersen daha iyi anlayabilirsin diye düsünüyorum.

Guitar Pro programi da yazilimsal olarak Pocket Pod'un yaptigi isi yapiyor diyebliriz. Yalniz ses gecikmesi yasamaman icin onboard bir ses karti degil biraz kaliteli bir ses karti kullanmalisin. Ayar kismi biraz (basta) karisik. Bana bir arkadasim anlatip ayarlarini yapmisti. Ben bunlarla ugrasmak istemiyorum dersen pocket pod daha iyi. İkinci eli de ucuza bulabilirsin.

• @BogachanTurk

açıklaman için teşekkür ederim. birazda araştırıp bilgi edindim. güzel bir alet. gitarımı biraz geliştirdiğim de alabilirim bunu :)

bu arada amfideki distortion ' un sert olması metal müzikte güzel ses alacağım anlamına geliyordur değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safir21 -- 11 Ağustos 2012; 1:16:43 >
  • quote:

@BogachanTurk

açıklaman için teşekkür ederim. birazda araştırıp bilgi edindim. güzel bir alet. gitarımı biraz geliştirdiğim de alabilirim bunu :)

bu arada amfideki distortion ' un sert olması metal müzikte güzel ses alacağım anlamına geliyordur değil mi ?

evet distortion metal müzikte kullanılır. istersen bu linkte efektleri biraz tanı;
    http://gitarturk.com/ders/efektler.swf
  • arkadaşlar bugün istanbulda ki halam ile görüştüm. taksimde ki müzik aletleri satan dükkanları gezmişler. 1 tane ibanez grg170dx (sıfır ) bulmuşlar çok sevindim. ancak cort mx15R 2. el bile yok. onun yerine 250 TL lik distortionu ve clean i güzel bir amfi önerebilir misiniz ?
  • quote:

arkadaşlar bugün istanbulda ki halam ile görüştüm. taksimde ki müzik aletleri satan dükkanları gezmişler. 1 tane ibanez grg170dx (sıfır ) bulmuşlar çok sevindim. ancak cort mx15R 2. el bile yok. onun yerine 250 TL lik distortionu ve clean i güzel bir amfi önerebilir misiniz ?

ibanezin 15 wattlık amfisini bak derim yada 100 tl daha kat line 6 filan al
  • ibanez 15wat amfi dediğiniz galiba ibz15gr onu kesinlikle almıyacam. yorumları okudukça soğudum o amfiden arkadaşta ben aldım sen alma dedi. o yüzden 220TL ona vericeme 100 TL daha verip line6 spider IV 15 alıcam.

bu arada nakit olarak ödeme yapıcam o yüzden 800 TL ye alırım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safir21 -- 12 Ağustos 2012; 17:17:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.