Şimdi Ara

Amfi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Giriş seviyesi analog stereo sistemimi dağıttıktan sonra, daha orta seviye bir set kurma işine giriştim. Pikap ve phono katını üç aşağı beş yukarı belirledim ama amfi kısmında işin içinden çıkmak pek mümkün olmadı :) Genel olarak bir tarafa kaymayan şeffaf çalan bir amfi tercih edesim var. Özellikle DAC aramıyorum ama dahili DAC'a hayır demem :) Belirlediğim amfilerin bir çoğu ikinci el (Türkiye'de değil) ve fiyatları birbirine yakın sayılır. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Tavsiye veren herkese şimdiden teşekkürler...

Asr Emitter I ya da II (ilanda II denmiş ama bana I gibi geldi, 25 yıllık var sanırım)
    Hegel H160 (Bu diğerlerinden bir miktar pahalı)
    Musical Fidelity M6si
    Unison Research Unico Primo (Bu da biraz daha pahalı)
    Yamaha A-S2100
    Audionet SAM v2
    Primare I32
    Atoll hd120 + 2 x ma100 (Bu sıfır, çok yorum yok ama şeffaf çaldığı söylenmiş)

• Ben de benzer bir işin daha da başındayım. Seçenekleri biraz daraltabildim... Baktıkça galiba, önce hoparlör ve pikabı (daha doğrusu pikap kolunu) belirlemem gerekiyor. Bu ikisni bağlayacak amfiyi de sonra. Hoparlörler sanki amfiden daha büyük farklara neden oluyor.

Yukarıdakilerden sadece Yamaha'yı ses olarak tanıyorum. Bence ses yönünden yeterince zengin, yeterli derinliği veriyor. Bu malzemeyle Yamaha'nın benim için harika olmayan soprano kısmında (orta üst frekanslarda) biraz fazla ısrarcı olması sorun değil. Fakat ben başka bir yerdeyim... Teknik görüntüyü, hatta kablolarıyla beraber, hepiimiz seviyoruzdur herhalde ama amfilerin çoğu telefon santralinden veya trafo binasından çıkmş gibi görünüyorlar. Yani bir pikabın yakınında yedi segmentli koyu mavi led rakamları görmek istemiyorum galiba. Hi-Fi'nin önemli olduğu dönemlerideki tasarım inceliğini neredeyse sadece Yamaha dert edinmiş. Kendim AS 810-1100 değerindeki ekipmanlara bakıyorum, bu seviyede ise Yamaha AS 2100 veya 1100'ü sadece oran-orantıyı çalışmış, eski okul entelektüel tasarımı ve göstergeleri için bile tercih edebilirim. Tabii ki asıl önemli olan ses, fakat bütün ayarlar ve interaksiyonumuz amfiyle. Onunla muhatap olmamak mümkün değil, görmezden gelemiyorum :)

Ucuz olmalarına, listenizdeki seviyede olmamalarına rağmen Onkyo A-9150'yi (MC girişi var) şeffaflık ve örnekleme bakımından, aynı sebeple NAD 356, ve Rotel'i de ekleyebilirm. Magnat MR 780, Synthesis Soprano Class A ve diğer Class A imkanlarını ise araştırmadayım. Benim maksadım eğer yapabilirsem tek "entegre" amfiyle sistemi tamamlayabilmek. Pre-amfi varsa, yani bir kere kalabalıklaştıysak, herhalde entegre amfi yerine bir power amfi ve aslında ucuz olan bir de ekolayzır (Akai ?) bakardım.

Eğer hoparlörleri de yazarsanız başkaları belki daha isabetli fikirler yazabilir. Çünkü amifinin ses eğilimini hoparlörlerin karakteriyle iyice arrtımak veya dengelemek mümkün. Yamaha gibi ses zenginliği olan bir amfinin eğilimi nereye doğru olursa olsun farklı hoparlörlerle farklı sesler arayan insanların kullanabilmesi bence mümkün.

• Ben Hegel'i alırdım. Timpani'de Hegel H160'ı ProAc Response D18 ile dinlemiştim ve çok beğenmiştim. Şimdi de yeni bir amfi alacak olsam ilk tercihim Hegel olur.
  • Kullanacağınız hoparlöre göre şekillenmesi lazım - açık çalan bir hoparlörü şeffaf çalan bir amfiyle eşleştirirsen bas frekansı dağılır, mid ve tizlere kalırsın. hoparlörden bağımsız hegel derdim öncelikle.. Damping factor u minimum 1000 dir. Bu da her türlü hoparlörü diğerlerine göre zorlanmadan sürebileceği anlamına da gelir. Aşağıdaki video da detaylar var bir miktar.

https://www.youtube.com/watch?v=ykBo7U689w0&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_fcb -- 23 Temmuz 2020; 12:15:3 >
  • Herkese yorumları için teşekkür ederim, ancak cevap yazma fırsatı bulabildim. Ben de seçeneklerimi ikiye indirdim Hegel ve Musical Fidelity olarak. Tabi bu arada kur da coştu gitti :( Almanya'da ki arkadaşım bakıyor bir yandan ama son baktığı ürün bozuk çıkmış, Almanlardan beklemezdim bunu Hoparlör olarak da elimde Q acoustics bookshelfler var sinema sistemine bağlı, ilk etapta onlarla devam edeceğim. Pikap ve amfiyi almayı becerdikten bir süre sonra yükseltmeye girişebilirim ama ne kadar bütçem olur hoparlör için kestiremiyorum şu an.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.