beslemek için 3 amfi modeli üstünde duruyorum. Sizce bu cihazlardan hangisi işimi daha iyi görecektir.
Cadence TXA 3004 4 Ohm RMS Power: 4 x 75 Watts @ 13.8 Volts 2 Ohm RMS Power: 4 x 150 Watts @ 13.8 Volts 4 Ohm Bridged RMS Power: 2 x 300 Watts @ 13.8 Volts (Bu nasıl oluyor anlamadım)
Pioneer 6300F Kanal Sayısı : 4 Kanal .RMS Çıkış Gücü (4 ohm) : 4 x 60 W . RMS Çıkış Gücü (2 ohm) : 4 x 75 W .Maksimum Ses Çıkış Gücü : 600 W
İnfinity REF475A Dynamic Power: 117 watts x 4 at 2 ohms RMS Power Output: 75 watts RMS x 4 channel at 4 ohms RMS Power Output: 180 watts RMS x 2 channel at 4 ohms
rms guclerı ele alındıgında cadence ve infinity aynı gucte ve pıoneer a gore daha gucluler.her ıkısıde woofer ınızı tam beslemez ama 3unden bırı dersenız cadence derım.
Cadence de 4 ohm da 2x300 watt rms verme olayını aklım almadı doğrusu...
amfı koprude o kadar verıyorımıs, anladgım kadarıyla amfıyı mono olarak da kullanabılıyorsunuz bu da 300 rms verıyor fiyatları ne kadar bu secımlerınızın ?
bahsettiğim cihazlar 2. el.
Fiyatları;
Cadence=150,
İnfinity=150
pioneer=180
mono modda kullanınca midleri bağlama olayı olmuyor mu?
anladım o zaman cadence uygun gozukuyor.hayır mono da sadece woofer beslenır bu sekılde amfını 2 kanalı mıdlere dıger ıkı kanalı da woofer a verılır ama woofer ı yuzde 50 performasn falan caldırır bılgınıze.
TXA 3004 ü ben çok beğeniyorum. Girişlerine falan bakın, çok güzel görünüyor, bana çok kaliteli geliyor açıkçası. Fiyatlar da çok iyiymiş.
Peki, bu cihazların dışında önerebilieceğiniz başka cihaz öneriniz var mıdır? Bütçe olarak çok fazla bir miktar ayıramayacağım.
bu cıhazların dısında yenı bır cıhaz onermeye kalksak 4 kanal ve woofer da besleyecegınden bayagı guclu 1 sey ya da bu secımlerınız gıbı orta hallı 1 sey onermek gerek butce fazla olmadıgından bu yuzden cadence ı alın keyfınıze bakın demek kalıyo galıba bıze fiyatı da uygun.
5 veya 6 kanal orta sınıf amfi düşünülebilir mi?
Mesela JBL 75.6 olabilir mi. Bildiğim kadarı iile 2.elde çok yüksek fiyata sahip değil bu ürün?
75.6 da az para degıl sonucta 300 350 lıra falan onun yerıne cadence mono olarak kullanılabılıyorsa hem cadence ı hem de ınfınıty yı alıp cadence ı woofer a ınf. mıd e baglarsanız bence performans acısından daha ıyı olur 300 rms lık 1 woofer ı 4 kanal amfıyle beslemek kolay olmaz ıllakı 2 amfı gerektırı.ş
peki 2 amfide kapasitör gerekmeyecekmi?
2 amfıde kapasıtor gerekır dıye bırsey yok zaten 1 woofer 1 mıd beslıyorsunuz o kadar agır bır sıstem degıl yanı aku yenı ıse kablolar yeterlı kalınlıkta ıse vs kapasıtore hıc ıhtıyac olmaz bıle bu sısteme.
Demekki bilgi eksikliği içindeyim henüz :)
Ben Amfinin Amperine göre hesap yapılıyor diye biliyordum...
yalnız sen degıl bızde oyleyız daha ne ayrıntılar var zamanla ogrenıyor ınsan.evet amfının akuden cekecegı guce gore flan hesaplanır ama ufak 1 sıstem gerek olmayacaktır kablolamayı ıyı tutmaya bakın.
sanırım 2 amfili bu sistemde 4 awg kablo yeterli olacaktır. Marka olarak netex falan var set halinde. sanırım orta sınıf bir ürün bu
4 awg uygundur 2 de olabılır ben tavsıye etmıyorum oyle urunlerı alcaksanız 1 olsun tam olsun yarın elınızde kalırsa pısman olursunuz bılındık markalara yonelmekte fayda var.kolay gelsın
Çok teşekkür ederim önerileriniz için...
Konu hakkında başka yorumu olan var mı?
İlgili ürünleri yerine JBL 1004 veya 5350 de tercihler listesinde olabilir...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme