Şimdi Ara

Amfi seçimi???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımda;

1 bas(ortalama 300 rms)
    1 tk mid (ortalama 70 rms)

beslemek için 3 amfi modeli üstünde duruyorum.
    Sizce bu cihazlardan hangisi işimi daha iyi görecektir.

Cadence TXA 3004
    4 Ohm RMS Power: 4 x 75 Watts @ 13.8 Volts
    2 Ohm RMS Power: 4 x 150 Watts @ 13.8 Volts
    4 Ohm Bridged RMS Power: 2 x 300 Watts @ 13.8 Volts (Bu nasıl oluyor anlamadım)

Pioneer 6300F
    Kanal Sayısı : 4 Kanal .RMS Çıkış Gücü (4 ohm) : 4 x 60 W .
    RMS Çıkış Gücü (2 ohm) : 4 x 75 W .Maksimum
    Ses Çıkış Gücü : 600 W

İnfinity REF475A
    Dynamic Power: 117 watts x 4 at 2 ohms
    RMS Power Output: 75 watts RMS x 4 channel at 4 ohms
    RMS Power Output: 180 watts RMS x 2 channel at 4 ohms

• rms guclerı ele alındıgında cadence ve infinity aynı gucte ve pıoneer a gore daha gucluler.her ıkısıde woofer ınızı tam beslemez ama 3unden bırı dersenız cadence derım.
  • Cadence de 4 ohm da 2x300 watt rms verme olayını aklım almadı doğrusu...
  • amfı koprude o kadar verıyorımıs, anladgım kadarıyla amfıyı mono olarak da kullanabılıyorsunuz bu da 300 rms verıyor fiyatları ne kadar bu secımlerınızın ?
  • bahsettiğim cihazlar 2. el.

Fiyatları;

Cadence=150,

İnfinity=150

pioneer=180

mono modda kullanınca midleri bağlama olayı olmuyor mu?
  • anladım o zaman cadence uygun gozukuyor.hayır mono da sadece woofer beslenır bu sekılde amfını 2 kanalı mıdlere dıger ıkı kanalı da woofer a verılır ama woofer ı yuzde 50 performasn falan caldırır bılgınıze.
  • TXA 3004 ü ben çok beğeniyorum.
    Girişlerine falan bakın, çok güzel görünüyor, bana çok kaliteli geliyor açıkçası.
    Fiyatlar da çok iyiymiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki, bu cihazların dışında önerebilieceğiniz başka cihaz öneriniz var mıdır?
    Bütçe olarak çok fazla bir miktar ayıramayacağım.
  • bu cıhazların dısında yenı bır cıhaz onermeye kalksak 4 kanal ve woofer da besleyecegınden bayagı guclu 1 sey ya da bu secımlerınız gıbı orta hallı 1 sey onermek gerek butce fazla olmadıgından bu yuzden cadence ı alın keyfınıze bakın demek kalıyo galıba bıze fiyatı da uygun.
  • 5 veya 6 kanal orta sınıf amfi düşünülebilir mi?

Mesela JBL 75.6 olabilir mi. Bildiğim kadarı iile 2.elde çok yüksek fiyata sahip değil bu ürün?
  • 75.6 da az para degıl sonucta 300 350 lıra falan onun yerıne cadence mono olarak kullanılabılıyorsa hem cadence ı hem de ınfınıty yı alıp cadence ı woofer a ınf. mıd e baglarsanız bence performans acısından daha ıyı olur 300 rms lık 1 woofer ı 4 kanal amfıyle beslemek kolay olmaz ıllakı 2 amfı gerektırı.ş
  • peki 2 amfide kapasitör gerekmeyecekmi?
  • 2 amfıde kapasıtor gerekır dıye bırsey yok zaten 1 woofer 1 mıd beslıyorsunuz o kadar agır bır sıstem degıl yanı aku yenı ıse kablolar yeterlı kalınlıkta ıse vs kapasıtore hıc ıhtıyac olmaz bıle bu sısteme.
  • Demekki bilgi eksikliği içindeyim henüz :)

Ben Amfinin Amperine göre hesap yapılıyor diye biliyordum...
  • yalnız sen degıl bızde oyleyız daha ne ayrıntılar var zamanla ogrenıyor ınsan.evet amfının akuden cekecegı guce gore flan hesaplanır ama ufak 1 sıstem gerek olmayacaktır kablolamayı ıyı tutmaya bakın.
  • sanırım 2 amfili bu sistemde 4 awg kablo yeterli olacaktır. Marka olarak netex falan var set halinde. sanırım orta sınıf bir ürün bu
  • 4 awg uygundur 2 de olabılır ben tavsıye etmıyorum oyle urunlerı alcaksanız 1 olsun tam olsun yarın elınızde kalırsa pısman olursunuz bılındık markalara yonelmekte fayda var.kolay gelsın
  • Çok teşekkür ederim önerileriniz için...
  • Konu hakkında başka yorumu olan var mı?

İlgili ürünleri yerine JBL 1004 veya 5350 de tercihler listesinde olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.