aracımda 40 ar watt rms 2 adet pioner oval hoparlör birde pioneer 250 watt rms woofer var kapılardaki 4 hoparrlörü teyipten beslersem bunlar için nasıl bir amfi almalıyım 4*80 lik amfilerden alıp 3 çıkışı toplam 240 wattı woofer a yönlerdirsem 80 watt lık son çıkışı 2 oval hoparlöre verebilirmiyim ?
edison ed 505 a uygun olur. Ancak edson 4x 50 watt rms hopalör 1 adet de 150 w rms lık bas çıkışı vardır. 505A ile hoparlörleri fazlasıyla beslersiniz ama wooferi %100 besleyemeyecektir. jbl gto 755.6 önericem bu seferde wooferi gayet iyi beslicek ancak 40 watt rmslik hoparlörlere 60 watt rms gidecek fazla gelebilir. jbl 755.6 ya yönelin hoparlör çıkışlarının gainini kısarsınız. Zaten o hoparlörler amfi içn uygun değil , ilerde daha yüksek rms li oval alırsınız.
internetten alışveriş yapacam bahsettiğiniz amfileri internette bulmak zor jbl amfiyi de hem fiyatın yüksekliği hemde boyutu büyük olduğu için istemiyorum eski adı sansui yeni adıyla navitech in CMA-4080 4*80 rms çıkışlı bi modeli var bu nasıl olur acaba bilginiz varmı
sansui sanırım artık pioneer tarafından üretiliyor iyi olabilr ama şansa bırakma jbl al
quote:
Orjinalden alıntı: or_ca
internetten alışveriş yapacam bahsettiğiniz amfileri internette bulmak zor jbl amfiyi de hem fiyatın yüksekliği hemde boyutu büyük olduğu için istemiyorum eski adı sansui yeni adıyla navitech in CMA-4080 4*80 rms çıkışlı bi modeli var bu nasıl olur acaba bilginiz varmı
sanrıım sistemi tek amfiyle kurmak istiyorsunuz. o zmaan multi kanal amfi almanız gerek, hem bas hem de hoparlör çıkışlı. 755.6 iyi olurdu.
peki bu 4 çıkışlı bir anfinin 2 yada 3 çıkışını tek woofer a bağlayamayızmı illaki ayrı bir woofer çıkışımı olması gerekli
quote:
Orjinalden alıntı: or_ca
peki bu 4 çıkışlı bir anfinin 2 yada 3 çıkışını tek woofer a bağlayamayızmı illaki ayrı bir woofer çıkışımı olması gerekli
4 çıkışlı amfinin en fazla 2 çıkışını köprüleyıp woofere verebılrısınız. diğer ıkı çıkışı da kullanıma göre değişir ister kopruleyıp bır başka sub a ıster hoparlorlere verilir.illa ki ayrı woofer çıkışı olmasına gerek yok, amfilerin üzerlerındekı ayarlarla bu sorun gıderılebılıyor. Tabi hiçbiri bas amfisinin amfisinin yerini tutamaz, çükkü bas amfilerinin yapıları daha yüksek akımlara dayanacak ve daha düşük frekansları verebilecek şekilde imal ediirler.
sayın audiocu siz bu işten anlayan biri olarak ben 4 kanal bir amfi düşünüyorum anlayamadığım nokta benim en basta belittiğim sistemimi her bir kanalın çıkışı kaç watt olan amfi daha uyfun olur yani ben 250 rms woofer ile 40 ar rms pioneer ovalleri 4*80, 4*90, 4*100 veya benzeri çıkışlı hangi anfi ile en uygun sekilde beslerim.(marka tavsiyesi istemiyorum)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme