Arkadaşlar, arabaya net ses almak için DLS gibi, en küçük anfi Tavsiyeniz ne olur?
quote:
Orjinalden alıntı: Cinali
Arkadaşlar, arabaya net ses almak için DLS gibi, en küçük anfi Tavsiyeniz ne olur?
nasıl dls gibi olduğunu anlamadım ama jbl 60.4 önerebilirim daha küçük istersen 75.2 veya 60.2 ye bakmanı öneririm ama bunlarla ne besleyeceksin en önemli olan o
Ben de merak ediyorum, bagajda anfi falan da istemiyorum koltuğun altına falan koyulabiliyomu bu aletler sakıncası var mı? küçük dediğiniz kaçar cm yaklaşık olarak? bir de yaklaşık fiyat?
Yüksek girişli oval hoparlör beslemek için kullanılacaksa ben de JBL 60.2 tavsiye ederim. 75.2 ağır gelir çünkü kanal başına 100 watt rms çıkışa sahip.Öncelikle kullandığınız hoparlörleri yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
60.2 küçük bir ürün,koltuk kızağına falan takılmıyorsa koltuk altına monte edilebilir.25*22*5.5 cm ebatları var.
quote:
Orjinalden alıntı: Elbruz
Yüksek girişli oval hoparlör beslemek için kullanılacaksa ben de JBL 60.2 tavsiye ederim. 75.2 ağır gelir çünkü kanal başına 100 watt rms çıkışa sahip.Öncelikle kullandığınız hoparlörleri yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
60.2 küçük bir ürün,koltuk kızağına falan takılmıyorsa koltuk altına monte edilebilir.25*22*5.5 cm ebatları var.
Monte etmek derken koltuğun altını delmek falan gerekmiyo demi?
bir de bu ürün 2 kanallı galiba. bu durumda hem arkadaki 2 hoparlöre hemde subwoofer'a vermek mümkün olmaz mı bu 60.2'yle?
2 kanallı anfiyle hem sub hemde companent vs. çalıştıramazsınMonte ederken bildiğim kadarıyla hiçbi delme işlemi filan olmuyor(koltuk altına) eger besleyeceğin ürünleri söylersen anfi konusunda yardımcı oluruz
Evet,ben de ilk mesajımda yazdım,amfi tavsiyesi beslenecek hoparlörlere göre yapılır.Bu amfiyle sub+hoparlör olmaz,ama 60.4 ile olur,komponent ya da ovallere 60 watt,subwoofer'a 160 watt güç temin edebilir.
2 kanallı anfiyle hem sub hemde companent vs. çalıştıramazsınMonte ederken bildiğim kadarıyla hiçbi delme işlemi filan olmuyor(koltuk altına) eger besleyeceğin ürünleri söylersen anfi konusunda yardımcı oluruz
şu anda arabamda güçlü teyp bile yok, bikaç güne kadar ya pioneer 4950, yada kenwood kdc 239 alacam. (bu tercihtede yardım ederseniz iyi olur.)
önde orjinal 10cm çift koni hoparlör var kaç watt bilmiyorum, arkada 6"x9" 40'ar watt iki kolon var. Şu an için subwoofer düşünmüyorum ama ilerde sedan bir araba alırsam düşünebilirim.
sierra sa 4050, sony ve magnat ın küçücük amfileri vardı ama modellerini hatırlayamıyorum.
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler,
Arabam Colt, orjinal teyp ve cd changer ile beraber, hoporlor seti olarak DLS Ultimate seti kulanmak istyorum, bazı arkadaşlar blaupunktun çıkan mini amfilerii tavsiye ettiler, sizin öneriniz nedir?
basslı müzik değil daha çok jazz ve klasik müzik dinliyorum. Daha önce hep DLS sistemlerini begenmişim benim dinlediğim müziğe göre çok uygun olduğu için.
Şimdiden Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: Cinali
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler,
Arabam Colt, orjinal teyp ve cd changer ile beraber, hoporlor seti olarak DLS Ultimate seti kulanmak istyorum, bazı arkadaşlar blaupunktun çıkan mini amfilerii tavsiye ettiler, sizin öneriniz nedir?
basslı müzik değil daha çok jazz ve klasik müzik dinliyorum. Daha önce hep DLS sistemlerini begenmişim benim dinlediğim müziğe göre çok uygun olduğu için.
Şimdiden Teşekkürler
arkadaşım bu küçük dediğin anfi 6 kanallı vede rms değerleri bayağı iyi bu anfiyi alırsan geleceğe dönük iş yaparsın ilerde subwoofer koymadyıda düşünürsen rahatlıkla koyabilirsin boyutlarıda iyi 16 cm x0.4 cm x28.5
cadence tx 65 kolonlarım var bunarı besleyebileceğim uygun bir anfi modeli nedir acaba.
Bu hoparlörlerin 50 watt rms girişi var,amfiyle kullanıma uygun değil,zaten web sitesinde uzun süreli kullanım için de 45 watt yazılmış.
çok az ses veriyor bunun nedeni ne olabilir??
Bağladığınız ana ünite nedir,ünitenin çıkışı yetersiz geliyor demek ki.
Bir de hoparlörlerin kutupları doğru takılmamış olabilir,yani teybin +/- çıkışları hoparlörlerin +/- girişlerine doğru takılmalı,yoksa ses tuhaf gelir ve bas vurmaz.Böyle olup olmadığını anlamak için,teybin balance kısmından sesi sadece tek hoparlöre verip deneyin,tek hoparlöre verince ses iyi,ama ikisine verince kötüyse bu yüzdendir.
aracım honda city. üzerinde orjinal cd çalar var.
Orijinal hoparlörleri Cadence ile değiştirdiniz ve performans alamadınız mı?Öyleyse eski hoparlörler de böyle miydi?
Hoparlörün hangi ucun + veya - olduğunu anlamak için ufak kalem pil bağlayın yani değdirip bırakın eğer pilin + ucu ile hoparlörün + ucu denk geldiyse hoparlör yukarı doğru hafif esneme yapar yani pilin artısı hoparlörün artısıdır! Ters bağladığınızda aşağı doğru esneme yapar
Hoparlörün üzerinde zaten kutupları yazar,mesele kabloda hangisinin hangisi olduğu.Bir de pil yöntemini tavsiye etmem,1.5 volt dc elektrik 10 saniyede o boyda hoparlörün bobinini bozmaya yeter.