Şimdi Ara

Hoparlör Kablo Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Harman Kardon 3490 amfim, kule hop. ise Kef C7 bu sisteme hangi kablo uyum sağlar. Dinlediğim müzik türleri pop, caz, tsm ve genelde slow şekilindedir.
    Kablo konusunda pek bir bilgim yok. Bu yüzden hybrid ve magnum kablolar arasında ne gibi bir fark oluyor ?
    Van den hul CS122 yada Magnum kablosu
    TTAF Magnum kablosu'nu
    tavsiye ettiler sizce nasıl bu kablolar. Sizin tavsiye edebileceğiniz başka kablo çeşitleri nelerdir.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hoparlör Kablosu Tavsiyesi: En İyi Seçenekleri Keşfet

Hoparlörlerinizin performansını en üst düzeye çıkarmak için doğru hoparlör kablosunu seçmek çok önemlidir. İster evinizin müzik sisteminiz ister aracınızdaki oto hoparlörleriniz için olsun, en iyi hoparlör kablosu tavsiyelerimizle ses deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Oto Hoparlör Kablosu Tavsiyesi

Oto hoparlörleriniz için dayanıklı ve yüksek kaliteli bir kablo seçmelisiniz. Bakır tellerden yapılmış, en az 14 AWG ölçüye sahip bir kablo, net ve güçlü ses aktarımı sağlayacaktır. Monster Cable ve Stinger gibi markalar, oto hoparlör kabloları için güvenilir seçenekler sunmaktadır.

En İyi Hoparlör Kablosu

Ev hoparlörleriniz için en iyi hoparlör kablosu, bütçenize ve sisteminizin ihtiyaçlarına bağlı olacaktır. Yine de, oksijensiz bakır (OFC) tellerden yapılmış bir kablo, sinyal bozulmasını en aza indirerek üstün ses kalitesi sağlayacaktır. AudioQuest, Blue Jeans Cable ve WireWorld gibi markalar, son derece puan alan hoparlör kabloları üretmektedir.

Hoparlör Kablosu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hoparlör kablosu seçerken şu hususları dikkate almalısınız:

• Ölçü: Kablo ne kadar kalınsa, direnci o kadar düşük olur ve bu da daha iyi sinyal iletimi anlamına gelir.
    • Malzeme: Bakır, hoparlör kabloları için en iyi malzemedir çünkü mükemmel iletkenlik sağlar.
    • Uzunluk: Uzunluk, kablo direncini etkiler, bu nedenle hoparlörleriniz ve amplifikatörünüz arasındaki mesafeyi doğru bir şekilde ölçün.
    • Bağlantılar: Kablolarınızın hoparlörleriniz ve amplifikatörünüzle uyumlu konektörlere sahip olduğundan emin olun.

Doğru hoparlör kablosunu seçerek, ses sisteminizin tam potansiyeline ulaşmasına ve müzik ve filmlerden maksimum keyif almanıza yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Odyofil iseniz kablolar sizin için önem taşıyacaktır. Ben uzun yıllardır 0.75 lik jamo bakır tel kablo kullanıyordum. Yeni sistemimi yine Jamo gümüş 1.5 lik kablo ile değiştirdiğimde ve özelliklede bi-wire olayına geçince farkı ciddi bir şekilde almaya başladım. Metresine zamanında 5-6 usd verdiğimde gereksiz görüyordum ama şimdi nekadar iyibir tercih yaptığımı anladım. Benim asıl merakım metresi 400-500 usd verilerek alınan kablolar. Acaba bunları alanlar önceki kablolara nazaran nasıl bir fark elde ediyorlar???
  • Bende Chord Company Carnival Silverscreen var, müthiş bir kablo.
  • Magnum bir kablo çeşidi değiş Van den hul'un meşhur ve başarılı bir modelidir...TTAF adlı şirket de magnum adlı bir model çıkarttıysa onu bilemiyorum...Kablo konusu çok karışık ve derindir fazla boğulmadan birini alıp kullanın derim..

Bir kaç tane tavsiyede bulunayım..Bu kabloların başarımları bir şekilde kabul görmüştür..İlk yazdığım tavsiyemdir..

1) DH Labs Odyssey (tavsiyem)
    2) Ecosse cs2.3
    3) Van Den Hul Snowline
    4) Black Rhodium Tango
    5) Chord company carnival silver screen
    6) Lookab xtrilius-4
    7) Ixos Gamma geometry (bunu bulamayabilirsiniz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Magnum bir kablo çeşidi değiş Van den hul'un meşhur ve başarılı bir modelidir...TTAF adlı şirket de magnum adlı bir model çıkarttıysa onu bilemiyorum...Kablo konusu çok karışık ve derindir fazla boğulmadan birini alıp kullanın derim..

Bir kaç tane tavsiyede bulunayım..Bu kabloların başarımları bir şekilde kabul görmüştür..İlk yazdığım tavsiyemdir..

1) DH Labs Odyssey (tavsiyem)
    2) Ecosse cs2.3
    3) Van Den Hul Snowline
    4) Black Rhodium Tango
    5) Chord company carnival silver screen
    6) Lookab xtrilius-4
    7) Ixos Gamma geometry (bunu bulamayabilirsiniz)

Size bir kabloyu danışmak istiyorum. Kablonun tam modeli;
    IXOS XHS403 Speaker Cable/Parallel Geometry/4.2mm/11AWG High Purity/PC-OFC
    Bu kabloyu stereo bir sitemde kullanmanın avantajı yahut dezavantajı var mıdır?

• İxos kablo konusunda başarılı bulunan ve sevilen bir markadır...Yukarıda yazmış olduğunuz kablo High purity pc-ofc saf bakır kondüktörlere sahip ve bu da diğer ofc kablolara göre daha yüksek başarım demektir..Kalınlık olarak normalin biraz üstündeler ama benim şahsi tercihim her zaman kalın kablolardan yana hem böylelikle amfinin çıkışında oluşan direncten kaynaklanan kayıpların bir miktar da olsa önüne geçilmiş oluyor ve fazla kayıp yaşanmadan ses sinyalleri hoparlöre ulaşıyorlar...Keza alt frekans başarımı da artıyor..

Dezavantaj olarak kabloları kullanmadan bir şey dememiz doğru olmaz..Kağıt üstünde iyi bir kablo gibi gözüküyor..Ama bir kablonun ne kadar iyi olduğu veya ne kadar kötü olduğu da kağıt üzerinde özelliklerinden %100 anlaşılamayabiliyor..En iyi referans kulaklarımız...Hifi cihaz,aksesuar vs..her ne alınıyorsa dinlenerek,denenerek alınması daha iyi aslında tabii istisnalar haricinde..saygılar..

• Tavsiye edilen kabloları nerede bulabilirim. Ve fiyat açısı nasıldır.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablolu kulaklık tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Google'a yazın bulursunuz..
  • quote:

İxos kablo konusunda başarılı bulunan ve sevilen bir markadır...Yukarıda yazmış olduğunuz kablo High purity pc-ofc saf bakır kondüktörlere sahip ve bu da diğer ofc kablolara göre daha yüksek başarım demektir..Kalınlık olarak normalin biraz üstündeler ama benim şahsi tercihim her zaman kalın kablolardan yana hem böylelikle amfinin çıkışında oluşan direncten kaynaklanan kayıpların bir miktar da olsa önüne geçilmiş oluyor ve fazla kayıp yaşanmadan ses sinyalleri hoparlöre ulaşıyorlar...Keza alt frekans başarımı da artıyor..

Dezavantaj olarak kabloları kullanmadan bir şey dememiz doğru olmaz..Kağıt üstünde iyi bir kablo gibi gözüküyor..Ama bir kablonun ne kadar iyi olduğu veya ne kadar kötü olduğu da kağıt üzerinde özelliklerinden %100 anlaşılamayabiliyor..En iyi referans kulaklarımız...Hifi cihaz,aksesuar vs..her ne alınıyorsa dinlenerek,denenerek alınması daha iyi aslında tabii istisnalar haricinde..saygılar..

En doğrusu dediğiniz gibi bizzat test etmek ama 2 yıl önce bir sistemle birlikte almış fakat hiç kullanma şansı bulamamıştım. 0.75 lik jamo ile 1.5 lik jamo arasındaki farkı performans alabildim. Ixos kablolarını test etme şansı olmadan 2 sene önce öneriyle almıştım. Kabloları kullanmayı düşünüyorum ama uçları yassı ve kalın olduğundan şimdilik sistemimde kullanmayı düşündüğüm banana ve spade ile kullanma şansım yok. Kablolar çok uzun olduğundan kesmeye kıyamıyorum. Neticede denemeden olmayacak gibi
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• quote:

...

Kesinlikle katılıyorum ve şunu biraz daha açarak yinelemek istiyorum. Bir bileşen kendi alanının feriştahı diye ün salmış da olsa yahut yerden yere de vurulsa, asıl önemli olan o bileşenin sizin sisteminiz içerisindeki sinerjisidir. Şunu da unutmadan
    quote:

tabii istisnalar haricinde..saygılar..

• quote:

Google'a yazın bulursunuz..

teşekkürler
  • hort olacak ama bende tecrübemi paylaşayım.

atalay bey in tavsiye listesinde şu an online satışta olan sadece snowline var,
    ürünle ilgili bir kişinin daha tavsiyesini okumuştum, gümüş kaplı olduğu için kapalı çalan sistemi parlatır diye.

parlaklık denmese bile, sese pozitif ve hissedilir anlamda bir tokluk ve vurgu artışı/güç geldi.
    bir ucu terminale spade plug diğeri amfiye çıplak bağlı.
    Daha önce amazon un 16 awg fason ses kablosunu kullanıyordum.
  • supra quadrax kullanıyorum 2x1 m aldım ve banana plug ile beraber 450 civarı oldu iyi fiyat ve daha çok yeni olmasına rağmen klipsch ile çok iyi anlaştılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • americanbulldog A kullanıcısına yanıt
    Supra quadraxlara bakıyorum da. 4x2 çıkıyor hep. 2x1 görmedim. Nerden aldınız sorabilir miyim ? Birde 4x2 nin olayı nedir ? O 4 taneyi nereye sokuyoruz ki. Bilgim vaya kıt bu konularda :/
  • Bende Oehlbach 2 x 2,5 mm kablolardan aldim.
    Gayet memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhancelil

Supra quadraxlara bakıyorum da. 4x2 çıkıyor hep. 2x1 görmedim. Nerden aldınız sorabilir miyim ? Birde 4x2 nin olayı nedir ? O 4 taneyi nereye sokuyoruz ki. Bilgim vaya kıt bu konularda :/

merhaba hocam bir süredir yoğunluktan giremiyorum eğer hala gerekli ise can hifi den aldım türkiye distribütörü zaten istenilen uzunlukta kesip hazırlıyorlar iyi akşamlar hocam bu çarpılı olan bilgiler kablo uzunluğu ve sayısısını ifade ediyor örneğin 2 x 2,5 m diyorsa 2 adet 2,5 metre uzunluğunda demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi americanbulldog -- 6 Şubat 2018; 22:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.