Amfi Hoparlör arasına yeni bir kablo almayı düşünüyorum bir fikir almak istedim Supra Cables Ply 2*3.4 ve QED QE-1890 Screwlog abs duo spade (4 lü) Set olarak alsam yeterli mi yada kabloyu çıplak mı kullansam karar veremedim Banana konnektörler bir de ona terminal alıcam hiç girmiyorum ekstra iletken ekleyip durmayayım kabloya hiç gerek yok Önerebileceğiniz daha uygun kablo veya bağlantı aparatı var mı Teşekkürler şimdiden https://www.teknohifi.com/urun/qed-qe-1890-screwlog-vidali-duo-spade-2-kirmizi-2-siyah https://www.canhifi.com/kablolar/hoparlor-kablolari/supra-cables-ply-2x34-18.187.109.626.aspx?skuId=1762 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hmtrn -- 20 Ocak 2023; 17:28:27 > |
Hoparlör Kablo ve bağlantı
-
-
Hoparlör kablosu seçimi oldukça kişisel bir tercih...
Link verdiğiniz Supra kablo için Can Hi-fi sitesinde, "saf bakır iletkenlerin üzerleri bakire kalay ile kaplanarak üretilmiş" denilmiş...
"Bakire kalay"ın ne olduğunu bilmiyorum.
Ancak bir firma kablolarının bakır tellerini neden gümüş ve bakırın %14'ü kadar elektrik geçirgenliği olan kalay ile kaplar, onu hiç anlamıyorum.
Spade konnektöre gelince...
Bence hoparlör bağlantısını en az direnç ile sıkı bir şekilde yapmak için en iyi konnektör tipi.
Link verdiğiniz QED spade'leri ben de kullanıyorum.
Yalnız bu konnektörlerin bir hayli büyük olduğunu dikkate almanız lazım. Amfinin terminallerinin bunlara uygun, geniş aralıklı olması gerekir.
-
-
Hoparlör kablosunun ısı direnci olması gerekmiyor.
Öyle bile olsa, bakırın erime noktası 1,085 °C, kalayın 231.9 °C. Isı direncini nasıl artıracak?
Kalayı bir kibritle dahi eritebilirsiniz.
(Cihaz içinde ısıya maruz yerlerde ısıdan etkilenmeyen teflon yalıtkanlı kablolar kullanılır.)
Fotoğraftaki amfi terminali spade konnektöre uygun değil. Bildiğim kadarı ile banana'ya da uygun değil.
En uygun bağlantı çıplak tel bağlantı. Mamafih çıplak tel bağlantı bence spade'den sonra en iyi bağlantıdır.
QED spade'in pabucunun yaklaşık ebatları her iki yönde 14 mm. kadar.
-
Bakır teller bazı kablolarda özellikle tiz performansını artırmak için "gümüş" ile kaplanır.
Zira gümüş çok az farkla da olsa bakırdan daha iyi iletkendir.
"Çakma gümüş kaplama" kablolarda ise gümüş yerine kalay kullanılır. Çok daha ucuz ya...
(Bazı anten kablolarında da orta iletkenin "gümüş kaplama" olduğunun iddia edildiğini hatırlayabilirsiniz.)
Ama bunun açık seçik şekilde "saf bakır iletkenlerin üzerleri bakire kalay ile kaplanarak üretilmiş" denilerek, övüne övüne beyan edilmesini ilk defa görüyorum.
Artık üreticiler ve satıcılar, "bunlara ne versek yiyor" diyor olmalı!
-
Anladım çok teşekkürler hatta denemek için dandik bi spade aldım 1 cm o bile girmiyor belki hoparlörler için alırım sonra o zamana kadar çıplak bağlıycam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X