Şimdi Ara

Hoparlör kablosu seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
2
Favori
13.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Linkte adı geçen bir yerli firma, (sıcak fırsatlar başlığından takip edenler bilir) DH üyelerine özel indirimler uyguluyor. Zaman zaman da bu indirimlerin üstüne, belli sayılara (15 gibi) ulaşılırsa ekstra bir indirim daha uyguluyorlar. Bu kısa girişten sonra asıl meseleye geleyim.
    Aşağıdaki linkte firmanın ürettiği hoparlör kabloları var. Üstadlardan ricam, kabloları inceleyip (ya da halihazırda kullanmış iseler) içlerinden önerebilecekleri alternatifler var mı, bunu belirlemeleri, eğer böyle bir ürün saptanırsa da ardından firmadan ekstra indirim için talepte bulunabiliriz, şeklinde bir düşüncem var. Böylelikle belki de kablo arayışında olan arkadaşlarımız için alternatifler yaratmış olabiliriz. (Belki de işe yarayacak bir kablo belirlenemeyecek, orasını bilemiyorum)
    Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

LİNK

Selamlar.

• Bu başlığın bu kadar popüler olmasını beklemiyordum.
    "Kullanmadığım kablolar hakkında yorum yapamam" yaklaşımını kabul etmekle birlikte en azından teknik specler incelenirse bir fikir veremez mi? diye de düşünüyorum.
    Ustaların ve kabloları kullanmış olanların (varsa tabi) yorumlarını bekliyoruz.
  • up!

Israrcıyım
  • TTAF'nin hoparlör kablosu da satmaya başladığını şimdi öğrendim ve daha önce kullandığım, bir ara çok uygun fiyatlara satılan, Monster'ın thx sertifikalı kablosuna göre olumlu ya da olumsuz bir fark yaratıp yaratmayacağını ben de merak ettim. Listede uygun fiyatlı kablolar olduğu gibi, bilinen markaların, yurtdışı fiyatlarından daha yüksek fiyatlara satılan kablolar da var.

Ayrıca bu kablolar ttaf'nin kendi üretimi mi, yoksa uzakdoğuda kendi markasıyla mı ürettiriyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

TTAF'nin hoparlör kablosu da satmaya başladığını şimdi öğrendim ve daha önce kullandığım, bir ara çok uygun fiyatlara satılan, Monster'ın thx sertifikalı kablosuna göre olumlu ya da olumsuz bir fark yaratıp yaratmayacağını ben de merak ettim. Listede uygun fiyatlı kablolar olduğu gibi, bilinen markaların, yurtdışı fiyatlarından daha yüksek fiyatlara satılan kablolar da var.

Ayrıca bu kablolar ttaf'nin kendi üretimi mi, yoksa uzakdoğuda kendi markasıyla mı ürettiriyor acaba?

Merhaba,

Kablolar (Hoparlör kabloları sadece) Tayvan'da Özel bir üreticiye yaptırılmaktadır. Kesinlikle çin malı değildir. Ayrıca bu firma Amerika ve Avrupa dahil birçok ülkeye High-End ses kablosu ihracatı yapmaktadır.

Bilginize,

• quote:

TTAF'nin hoparlör kablosu da satmaya başladığını şimdi öğrendim ve daha önce kullandığım, bir ara çok uygun fiyatlara satılan, Monster'ın thx sertifikalı kablosuna göre olumlu ya da olumsuz bir fark yaratıp yaratmayacağını ben de merak ettim. Listede uygun fiyatlı kablolar olduğu gibi, bilinen markaların, yurtdışı fiyatlarından daha yüksek fiyatlara satılan kablolar da var.

Evet aslında ben de benzer durumdayım ve hatta o dönem monsterın kablosunu almış ve de upgrade niyetinde olan forumdaşlar vardır diye düşünüyorum, en azından sözkonusu kabloların monster la bir karşılaştırılma şansı olsa o bile başlangıç için iyi olabilir.

• merhaba ben evimde türk malı yurdun malı olan emek kablo twinax serisini kullanıyorum 4 damar 2,5mm kalınlığında yani 4x2,5mm gayette memnunum daha önce kullandığım monsterin thx li kabloya göre çok fark etti..

http://www.meteormuzik.com.tr/asp/show_stock.asp?product=10230
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth Hoparlör seçimi
    8 ay önce açıldı
    Hoparlör amfi seçimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isabaltaci

quote:

Merhaba,

Kablolar (Hoparlör kabloları sadece) Tayvan'da Özel bir üreticiye yaptırılmaktadır. Kesinlikle çin malı değildir. Ayrıca bu firma Amerika ve Avrupa dahil birçok ülkeye High-End ses kablosu ihracatı yapmaktadır.

Bilginize,

Selam İsa Bey,

Bu kabloların ttaf markası altında herhangibir karşılaştırması ya da testi yok sanırım. Aynı kablonun, diğer ülkelerde satıldığı markasıyla ya da üretici firmanın kendi markası altında bir inceleme, karşılaştırma ya da ayrıntılı bilgi alabileceğimiz bir link verebilir misiniz? Şahsen ben ve bir arkadaşım yeni kablo alma arefesindeyiz. Uygun fiyatlı ve kaliteli bir yerli markayı elbette muadili bir yabancı markaya tercih ederiz.

• UP!
    İsa Bey konuya sahip çıkınız, ürünler için detaylı inceleme ve karşılaştırma linki istiyoruz lütfen.
    TTAF, forumdan yardımsever gönüllü üstadlara numune gönderse de, bu arkadaşlar test edip yorumlarını yazsa en güzeli olur aslında.
    İsa Bey, böyle bir uygulama yapabilir misiniz, mümkün müdür? Eğer mümkünse, zaman ayırıp kabloları kendi sistemlerinde test ederek bu kutsal göreve destek verecek bilgi ve deneyimlerine güvendiğimiz forum üstadları (ilk aklıma gelenler; the-cantan, altan, oronra, teknika, daneel, ikarahal...) var mıdır?

• Valla evet İsa bey bir sample yollasa DH forumdaki audiophile arkadaşlara da biz de öğrensek sonuçları.
  • isabetli olur, model bekliyoruz isa beyden
  • quote:

Orijinalden alıntı: amf23

UP!
    İsa Bey konuya sahip çıkınız, ürünler için detaylı inceleme ve karşılaştırma linki istiyoruz lütfen.
    TTAF, forumdan yardımsever gönüllü üstadlara numune gönderse de, bu arkadaşlar test edip yorumlarını yazsa en güzeli olur aslında.
    İsa Bey, böyle bir uygulama yapabilir misiniz, mümkün müdür? Eğer mümkünse, zaman ayırıp kabloları kendi sistemlerinde test ederek bu kutsal göreve destek verecek bilgi ve deneyimlerine güvendiğimiz forum üstadları (ilk aklıma gelenler; the-cantan, altan, oronra, teknika, daneel, ikarahal...) var mıdır?

Merhaba,

Numune gönderilmesi için konuşurum (Normalde sadece firmalara numune gönderiliyor) ancak öyle seçenekli olmaz bu iş. Sonradan vay bana niye göndermediniz? Ben daha iyi denerdim, vs. vs. gibi birçok sorun çıkabilir. O yüzden ben konuşmadan önce lütfen oybirliği ile aranızda bir tester seçin, ben de o kişiye gönderilmesi için firma ile görüşeyim.

Yapabileceğim bu kadardır,

Bilgi bekliyorum.

Selamlar,

• İsa Bey, öncelikle teşekkürler, işte fark yaratan bir girişimci modeli çizdiniz gene, tebrik ediyorum.

Bu arada, buradaki insanlar öyle çemkiren tipte insanlar değildir, objektif ve doğru tespiti yapabilecek ve elinmde yeterli donanımı olan nitelikli arkadaşlar olduğuna inanıyorum ben.
  • ahmetciğim merhaba konuyu yeni fark ettim. ama önemli bi konu ekonomik kaliteli kablolardan haberimiz olur aynı zamanda bu başılk ile.. ttaf'deki kablolar fiyatları ile dikkat çekici . ama kalitelerini test etmek için bi üstadın test etmesi lazım. ama bu işi yapacak cihazı ve tecrübesi bol olan bi arkadaş gönüllü olursa ve tecrübe ederse seviniriz. bende çok aramıştım kablo işinde kararsız kalıp kör atış yaparak (e parada kısıtlı) ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyorduk.. en son kullandığım ve kullanıyor olduğum kablo bende de "monster" , daha iyisini duyana kadar sinema sisteminde bu şekilde memnunum. ttaf'dan başka yerli kablo üreticilerimizinde kabloları duyumlarıma göre baya iş görüyorlarmış. ilksav arkadaşımında tavsiyesi dikkatimi çekti. vatan kablo diye bi markanında yerli bi hometheater dergisinde HE idi sanırım banana uclarınında üzerinde olduğu bi kablo için hem fiyatının çok uygun olduğu hemde kalitesinin hiçte geri kalmadığı yönünde incelemeri olmuştu .. o zamanlar erzurumda şarkta idim aramadığım elektrikçi kalmamıştı. tabi sonuç hüsran.

ustalardan ricamız pahallı kabloların kalite seviyeleri ortada hem bu ttaf'nin kabloları hemde yerli üreticilerin kablolarından uygun fiyatlı kalitesi kıvamında kablolardan tavsiye istiyoruz. buraları takib eden kablo üreticileride vardır muhakkak belki onlardan da bi kaç ayrıntı alabiliriz.

ben ozamanlar vatan kablonun conncect'leri üzerinde olan kablosunu hem görünüşünü hemde derginin test'ini çok beğenmiştim ama bi türlü bulamadım. hatta vatan kabloyu bile aradım ama karşıma çıkan bayanla bi türlü anlaşamamış derdimi anlatamamıştım...

• quote:

Orijinalden alıntı: isabaltaci

quote:

Orijinalden alıntı: amf23

UP!

Merhaba,

Numune gönderilmesi için konuşurum (Normalde sadece firmalara numune gönderiliyor) ancak öyle seçenekli olmaz bu iş. Sonradan vay bana niye göndermediniz? Ben daha iyi denerdim, vs. vs. gibi birçok sorun çıkabilir. O yüzden ben konuşmadan önce lütfen oybirliği ile aranızda bir tester seçin, ben de o kişiye gönderilmesi için firma ile görüşeyim.

Yapabileceğim bu kadardır,

Bilgi bekliyorum.

Selamlar,

Yukarıda ismini zikrettiğim ya da etmediğim çok sevgili forum üstadları, firma sağolsun numune göndermeyi kabul etti, artık top sizde. Gönüllü ve fedakar arkadaşı bekliyoruz lütfen. Bu arada İsa Bey, ilginiz için teşekkür ederim, numune olarak 1 yerine 2 veya 3 tip kablo deneme şansımız olursa çok daha iyi olur, lütfen bu konuda da yardımınızı rica ediyoruz. Sonuçta bu iyi niyetli yaklaşımınız her şekilde size övgü, reklam ve tanınırlık olarak geri dönecektir emin olunuz. Bu arada sevgili eozen81 in de belirttiği üzere, bu başlıkta endişe ettiğiniz anlamda bir sorun çıkmaz, arkadaşlarımızın hepsi, sağduyulu, yardımsever ve iyiniyetlidir ve ufak hesap derdinde değillerdir en azından benim tanıdıklarım bu şekilde. Tekrar teşekkürler.

• Sevgili Ahmet firmanın yaptığı güzel bir jest olmuş, aslında olması da icap ederdi, numune göndermeyi redetseydi o zaman tuhaf olabilirdi

Demek ürünlerine güvenen bir firma, en azından bende böle bir intiba oluşturdu.
    Test aşamasında kendi sistemimi kullanmak isterdim fakat şu ara sistemle ilgili bir kaç revizyon yapıyorum ve test için çok müsait bir ortam yaratamam.

Bu dinletide daneel ında teknik bilgisinden faydalanılması gerek Testin altanın sisteminde yapılmasını teklif ediyorum.
    Çünkü her türlü hataya anında cevap verebilecek bir sistemi var. Ayrıca stereo dinletide yapılacak olması daha doğru olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 27 Ocak 2010; 15:53:25 >

• Sevgili Sertaç,
    Bu iş gönüllülük üzerine yapılacağı, emek ve vakit harcanacağı için kimseyi zorlıyamıyorum, ama az da olsa nazımız geçer diye de düşünüyorum. Sonuç forumdaşların da faydasına olacak.
    Aslında hazır Daneel Altan'ın zilini çalmak üzereyken (muhtemel bir dinleti planı içersindeydiler) , senin de katılımınla bu işi organize edebilsek çok güzel olur bence.
    Sevgili Altan ve Daneel ne derler bu işe acep? Ustadlar olumlu cevap verirlerse, sıradaki adım test edilecek 2 veya 3 (TTAF ın cevabına göre) tip kablonun seçimi olmalı bence.
    Destek veren ve verecek olan herkese şimdiden teşekkürler.
  • Dostum Altan OK desin Ilgazla uçmaca giderik
    Ben bugün Ilgazla konuşma fırsatı buldum, konudan biraz haberdar ettim. Yakın zamanda bilg verir durum hakkında sanırım.

Geriye bi tek Sevgili Altanın müsait olup olmadığı vakit ayırıp ayırmayacağı kalıyor.TTAF dende en top kablolarını, orta seviye giriş kablolarından oluşan bir buket bekliyor oluruz. Tabi çıplak uçlu değilde banana pluglı olursa tak çıkar kısmı Altanın dah çok işine gelir gibime geliyor.
  • Bu konuyu bende ilgi ile takip etmeye başladım, forumdaki en büyük soru-eksikliklerden biri giderilmiş olacak sanırım.
  • Arkadaşlar yapalım yapmasınada, ne zaman yapacağız. Hafta sonları zaten çoğunlukla olmuyorum. Hafta içi eve geliş belli. Birde bu işi öyle iki saatte yapmak hem kabloya, hem firmaya ayıp olur. Benim bir zamanıma uydurmak lazım oda çıkmaz ayın son çarşambasına dönecek. Forumda sistemi, en azından hoparlörleri belli bir seviyede hata gösterecek bir Vallakalista(yanlışsa sorry), birde Kasif@ geliyor aklıma.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.