Şimdi Ara

Hoparlör kablosu seçimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
13.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demek istediğimi tam ifade edemedim sanırım.
    Bahsettiğin farklılıkların interconnect kablolarda çok daha hissedilir olduğuna katılıyorum ama kaç kişi interconnect kullanıyor demek istedim.
    Ağırlığımızın HT sistemlerindeki interconnectler bile coax dan ziyade optik ağırlıklı ki.. HT sistemlerde inan bana 2 optik kablo arasındaki fark iki farklı hop. kablosu arasındaki farktan daha üstün degil.

Olay ancak stereo ya dönüp analog interconnectler kullanıldığında kendini gösteriyor.

Demek istediğim buydu işte
    Yani aslında seninle hemfikir olmakla birlikte HT kullanıcısı için interconnect lerin kullanımını sorguluyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Yazdıklarına katlmakla birlite kullanıcıların büyük çoğunluğunun stereo degilde sinema sistemi kullandığını düşünürsek.. Analogdan ziyade digital kabloların ön plana çıktını düşünüyorum. Sende katılıyorsundur muhtemelen?

quote:

Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır. Öncelikle diğer bağlantı kablolarında yapacağınız değişikliklerle sınıra gelince bir hoparlör kablosu arayışına girmeniz bence daha mantıklı. Ayrıca kullanmış olduğunuz diğer kabloların karakterine görede bir hoparlör kablosu seçmek iyi bir düşünce olabilir.

Oronra yazımda zaten, kaynak cihaz ile amfi arasındaki kablolarının, hoparlör kablosundan öncelikli önemli olduğunu yazdım. Analog-Dijital diye ayırmadım. Kişinin ihtiyacı neyse ona göre yorumlamalıı bu tecrübemi.

• 803S olduğunu bilmeme rağmen 804 yazmışım oraya artık aklım nereye gittiyse
  • Dinleti günü aranızda olamadığım için tekrar kusura bakmayın. Aslında Salı günü öğlene kadar bir sksaklık yoktu ama acil bir toplantı tüm planlarımı alt üst etti. Toplantı günü işimi erken bitirmeye çalıştım ama bu seferde trafik ve yolun uzaklığı gibi bahaneler belimi büktü. Aynı şehir içinde dönüşte tam 3.5 saat yol yaptım. Şaka gibi değil mi?

Neyse..
    İncelemeler için önce vakit ve mekan ayıran Altana, sonra yorumları ve test süreciyle ilgili destek veren Ilgaza teşekkür etmek lazım. Ayrıca TTAF yetkililerinede ilgi alaka ve ürün desteği için teşekkürü esirgememek lazım. "Yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı" ideolijsine körü körüne bağlı olmamakla birlikte yerli üretim ve yurdışı ürünlere kafa tutacak ürünler görmekte son derece memnun edici oluyor. Her ne kadar kaliteleri tartışılsada f/p kıstasında listemizde yer alabilecek ürünler olması son derece güzel.

Ben 93011 lerini görsel olarak VDH serilerine çok benzettim. Performans olarakta fiyatını hak ettiği düşünülürse görsel benzerliğe kimsenin takacağını sanmıyorum.

Elinize sağlık dostlar.

• quote:

Demek istediğimi tam ifade edemedim sanırım.
    Bahsettiğin farklılıkların interconnect kablolarda çok daha hissedilir olduğuna katılıyorum ama kaç kişi interconnect kullanıyor demek istedim.
    Ağırlığımızın HT sistemlerindeki interconnectler bile coax dan ziyade optik ağırlıklı ki.. HT sistemlerde inan bana 2 optik kablo arasındaki fark iki farklı hop. kablosu arasındaki farktan daha üstün degil.

Olay ancak stereo ya dönüp analog interconnectler kullanıldığında kendini gösteriyor.

Demek istediğim buydu işte
    Yani aslında seninle hemfikir olmakla birlikte HT kullanıcısı için interconnect lerin kullanımını sorguluyorum.

quote:

quote:

Yazdıklarına katlmakla birlite kullanıcıların büyük çoğunluğunun stereo degilde sinema sistemi kullandığını düşünürsek.. Analogdan ziyade digital kabloların ön plana çıktını düşünüyorum. Sende katılıyorsundur muhtemelen?

quote:

Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır. Öncelikle diğer bağlantı kablolarında yapacağınız değişikliklerle sınıra gelince bir hoparlör kablosu arayışına girmeniz bence daha mantıklı. Ayrıca kullanmış olduğunuz diğer kabloların karakterine görede bir hoparlör kablosu seçmek iyi bir düşünce olabilir.

Oronra yazımda zaten, kaynak cihaz ile amfi arasındaki kablolarının, hoparlör kablosundan öncelikli önemli olduğunu yazdım. Analog-Dijital diye ayırmadım. Kişinin ihtiyacı neyse ona göre yorumlamalıı bu tecrübemi.

Oronra,

Bir ara kablo konusuna çok taktığımı hatırlıyorsun. Coaxiel kablo denemelerimde, hoparlör kablosunu bırak neredeyse analog interconnectler kadar etkili olduğunu söyleyebilirim. Marka yazmak istemiyorum ama model atladıkça detaylar, çözünürlük, gerçeklik hissi bir o kadar artıyordu. Optik kablo için böyle bir karşılaştırmam olmadı ama, genelde coaxiel bağlantı varsa optik çok tercih edilmeyeceğini düşündüğümden, bir HT kullanıcısın interconnect kablo konusunu gözden geçirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Benim tecrübeme göre önce interconnect ondan sonra hoparlör kablosunu seçmek daha iyi çatılmış sistemler sonucunu yaratıyor.

• HT sistemlerde interconnect olarak optik kullanan ve coax kullananlarla ilgili anket yapma imkanımız olsada ne demek istediğimi daha iyi anlatabilsem keşke

Stereo kullanıcısı olmayan bir çok kişi interconnect konusundaki tercihi ne yazıkki optik ten yana. Hatta HDMI bağlantı türünü ve kabiliyetlerinin artmasıyla optik ve coax kullanıcı kalmadı bile.
    Kısacası HT de olay digitale dayalı. Bu sebeple interconnect arayışı içinde olan da çok ender. Zaten arayış içinde olanda tercihini optik ten yana kullandığından interconnect faktrü HT de sadece kağıt üzerinde kalıyor. Gerekliliğide tartışılmıyor bile.

Kısacası işin en başına dönersek.. Senin mesajın:
    quote:

Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır.

Benim mesajım:
    quote:

Yazdıklarına katlmakla birlite kullanıcıların büyük çoğunluğunun stereo degilde sinema sistemi kullandığını düşünürsek.. Analogdan ziyade digital kabloların ön plana çıktını düşünüyorum.

Yani iş HT olunca interconnect konusunda sana ne kadar katılsamda bu konu çok geride kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 3 Mart 2010; 22:19:20 >

• Oronra seninle %100 aynı fikirdeyim. HDMI özellikle oyunu bozuyor. Ama benim tek işaret ettiğim nokta coaxiel lerde denedim ve ses fark yaratıyor. Bu şekilde kullanan varsa daha kaliteli kablo ile daha iyi sonuç alabilir.
  • Bir kablonun bu kadar fark yaratacağına haytta inanmazdım. Emeği geçen herkese teşekkürler.
  • Coax ve optik kablolar arasındaki kalite farklı zaten uzun sürelerdir tartışılan ve üzerine farklı yorumlar yapılan bir konu. Açıkcası bende hem coax hemde optik kablo çeşitleri oldu fakat coax ile optik arasındaki farktan ziyade hep coax ile coax ve optik ile optik arasındaki farkları test ettim.

İşin en tatsız yanını söyliyim mi?
    Coax kabloların HD sesleri taşıyamaması HT sistemlerde kullanımını neredeyse yok etti.
  • Zaten Optik veya HDMI varken Coax kablo kullanımı ne derece mantıklıdır düşünmek lazım.
  • quote:

Coax ve optik kablolar arasındaki kalite farklı zaten uzun sürelerdir tartışılan ve üzerine farklı yorumlar yapılan bir konu. Açıkcası bende hem coax hemde optik kablo çeşitleri oldu fakat coax ile optik arasındaki farktan ziyade hep coax ile coax ve optik ile optik arasındaki farkları test ettim.

Coax kabloların HD sesleri taşıyamaması HT sistemlerde kullanımını neredeyse yok etti.

ilk duyduğumda benimde çok yadırgadığım bi durumdu bu. ama optik yada coax'ın hd ses taşımada kabiliyetinin olmamamsından değilde, asıl konunun, piyasanın ve firmaların ses ve görüntüyü bi kablodan verip kullanıcıyı bu yöne sevk etmek olduğunu düşünüyorum.

bide sanırım eskiden ses ve görüntü sinyalini ayırmanın seste bozulmanın önüne geçtiği düşünülürken bu hdmi teknolojisinde ya hiç olmadığı yada fark edilemeyecek seviyeye düştüğü anlamına geliyor. sanırım tabii. yoksa neden ses ve görüntü sinyalini tek kablodan geçirip bide video sinyalini avr'den (bence) gereksiz yere dolaştırsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: superman34

Bir kablonun bu kadar fark yaratacağına haytta inanmazdım. Emeği geçen herkese teşekkürler.

ne aldın superman34 bu kadar fark oldu marka model nedir
  • Yok ben testlerdeki yorumlara dayanarak böyle bir yorumda bulundum. Daha AVR alma aşamasındayım kablolara daha çok var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

quote:

Coax ve optik kablolar arasındaki kalite farklı zaten uzun sürelerdir tartışılan ve üzerine farklı yorumlar yapılan bir konu. Açıkcası bende hem coax hemde optik kablo çeşitleri oldu fakat coax ile optik arasındaki farktan ziyade hep coax ile coax ve optik ile optik arasındaki farkları test ettim.

ilk duyduğumda benimde çok yadırgadığım bi durumdu bu. ama optik yada coax'ın hd ses taşımada kabiliyetinin olmamamsından değilde, asıl konunun, piyasanın ve firmaların ses ve görüntüyü bi kablodan verip kullanıcıyı bu yöne sevk etmek olduğunu düşünüyorum.

bide sanırım eskiden ses ve görüntü sinyalini ayırmanın seste bozulmanın önüne geçtiği düşünülürken bu hdmi teknolojisinde ya hiç olmadığı yada fark edilemeyecek seviyeye düştüğü anlamına geliyor. sanırım tabii. yoksa neden ses ve görüntü sinyalini tek kablodan geçirip bide video sinyalini avr'den (bence) gereksiz yere dolaştırsınlar.

Sn. gökay - 52

Bir açıdan doğruki, bu farkları sergileyecek çözünürlükte sistem için en azından belli bir bütçe üstüne çıkmak gerekiyor.

Bir açıdanda yanlışki, sesi tek başına taşımak daha iyi sonuç verecektir.

• Arkadaşlar HDMI içinde ses ve görüntü zaten ayrı ayrı taşınıyor.

Yani şu şekilde düşünmeyin:
    Tek damarlı bir boru içinde hem su hem hava gezmiyor.

Şöle düşünün:
    Çok damarlı bir boru içinde her sinyal kendi kanalında taşınıyor. Bunlara ek olarakta bazı komut hatlarıda mevcut ve bunlarda kendi kanalları içinde taşınıyor.

Ör:
     Hoparlör kablosu seçimi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

quote:

Sn. gökay - 52

Bir açıdan doğruki, bu farkları sergileyecek çözünürlükte sistem için en azından belli bir bütçe üstüne çıkmak gerekiyor.

Bir açıdanda yanlışki, sesi tek başına taşımak daha iyi sonuç verecektir.

bende sadece ses sinyalinin tek olarak taşınmasını savunuyorum. bu dvd 'den kalma bi düşünce belki körü körüne bi savunma , belki piskolojik ama bana öyle geliyor. fakat teknolojinin son ürünü olan digital optic kablolar yine teknolojinin son harikası hdmi'ye yeniliyor ama ben optic yada coax'a haksızlık yapıldığı düşüncesindeyim daha çok iş vardı onlarda.. bu kadar çabuk sahneden atılmamalıydılar.!!!!

• Aslında sahneden atılmadılar, ben hala özellikle çok kanallı dvd audio lar için optik yada coax ı savunuyorum mesela.
    Yada HD ses takıntısı olmayanlar için optik yada coax hala bir tercih sebebi.
  • quote:

Aslında sahneden atılmadılar, ben hala özellikle çok kanallı dvd audio lar için optik yada coax ı savunuyorum mesela.
    Yada HD ses takıntısı olmayanlar için optik yada coax hala bir tercih sebebi.

"sahneden atılma" biraz sert ve erken oldu sanırım ama daha çok cevher vardı onlarda yerini hdmi'ya bırakmak zorunda olmaları üzüntü verici. ilk duyduğum zaman "vaybe" ışık ile 5.1 kanal ses taşıdığını duyunca hayran kalmıştım. bende popcorn ile sherw r-865 'min arasındaki ses sinyalini optik ile sağlıyorum bunu en az kayıp ile hata yapmamak içindehttp://80.168.111.40/webapp/techlink/servlet/ProductDisplay?purpose=showproduct&product=Toslink+Optical+Plug+to+Toslink+Optical+Plug&category=Wires+Cables&subcategory=WiresXS&subsubcategory=Media techlink'in en üst seviye kablosu ile sağlamaya çalışıyorum. e bukadar para verip hdmi olayını öğrenincede sinirleniyor tabi insan

• Hoparlör kablolarının elektrik kablolarına yakın olması hatta temasta olması negatif bir durummudur?Bunu önleyici bir kablo çeşidi var mıdır?Varsa değer bir fark olur mu?
    Birde optic ile hdmi arasındaki ses iletim farkı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Hoparlör kablolarının elektrik kablolarına yakın olması hatta temasta olması negatif bir durummudur?Bunu önleyici bir kablo çeşidi var mıdır?Varsa değer bir fark olur mu?
    Birde optic ile hdmi arasındaki ses iletim farkı nedir?

optik ve coaxial ikiside max 5.1 dd ve dts ses destekler hdmı hem 5.1 hemde 7.1 ve hd ses codeclerini destekler ayırca 1920*1080p hd görüntü taşır

dvd avr arası optik mi? coaxial mı? bende kendimce denemeler yapmıştım... (dts audio cd dts 5.1 filmler) tabi sisteminde genel anlamda çok iyi olması lazım ancak; acaba bir fark varmı? yokmu? açısından denemeler işde...
    eski sistemim sony ht ddw670 de optik ile coaxial arasında hiç bir fark anlayamamıştım sonra şimdiki sistemimde wg800 ondada tekrar denemeler yaptım bu sefer tabi işin içine hdmı da girdi yaptığım 3 lü denemelerde yine optik ve coaxial arasına fark göremedim ancak hdmı da bence durum biraz farklı oldu gibi şöyle sanki ses daha derin ve geniş ancak seste biraz detay ezilmesi gibi bir durum oldu gibi hani windows media playerde srs wow etkinleştirince sesde detay olup sesi eziyorya sanki tam öyle olmasada onun gibi geldi bana yani hissettiğim fark bu optik ve coaxial a göre

• sevgili ustalarım, onkyo tx-sr 600E amfi ve wharfadale 10.6 hoparlörler için 93011 uygunmu? yoksa başka bir kablo önerebilirmisiniz? yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makoche -- 5 Nisan 2010; 21:56:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.