Şimdi Ara

Hoparlör kablosu seçimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
13.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bir dönem oldukça popüler olan, Monster'ın THX sertifakalı için de scart kablosu da olan paketini önerebilirim.
    Bimekslerde 49-59TL gibi bir fiyata satılıyordu, hala var mı bilmiyorum. İşinizi görecektir.
    SRC deki techlink de alternatif olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Forumda bir dönem oldukça popüler olan, Monster'ın THX sertifakalı için de scart kablosu da olan paketini önerebilirim.
    Bimekslerde 49-59TL gibi bir fiyata satılıyordu, hala var mı bilmiyorum. İşinizi görecektir.

ahmet sence bu ttaf'daki kablolar monster'dan daha iyimidir ne dersin. ben sonuçları görür görmez denemelik center kanalda kullanmayı düşünüyorum. bikaç film'de renk vereceklerdir merkez kanalda kullanıldığında diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamano

Ortadaki bakır kablo hakkında, bilenler biliyordur da ben kendi sorumu yanıtlayayım; bas ses dalgaları kablonun ortasından gidermiş. Tiz seslier kablonun dışından. Bas sesler daha yavaş gidermiş tiz seslerden. bas sesler kalın kablodan daha rahat giderlermiş. Yazanın yalancısıyım. Ecnebi bir sitede okudum sanırım, hangisi hatırlamıyorum. Lakin bu da cantan'ın dediklerini düşündürüyor: kırılma kopma...

Bots kablo hakkında fikri olan var mı?

ecnebi doğru söylemiş. her frekansın hızı farklı ve kablo gibi ürünlerde kullanılan metalinde her farklı frekansa, akıma ve voltaja davranışı farklıdır.birde kapasitif etken bile daha duruyor.
    bakır ve gümüş birlikteliğinin çıkış noktası burası. bakır ve gümüş alçak ve yüksek frekanları birlikte daha başarılı taşıyor.denmektedir. kapasite etkisi kısaca kablo dışında ki yalıtkan cismin kondansator gibi elektrik yüklerini taşımaya, depolamaya başlamasıdır.bir nevi kon.töre dönüşüp kapasitisorlerin kapasitif etkenlerinden frekanlarında nasiplenmesidir.
    ıkrılma, kopma hoparlör kablolarında sık karşılaşılan bir durum olmadığını düşünüyorum.ama kablo konusu ile kırılma, kopmadan neyi kastettiğimi bağlayamadım.normalde ne yazdığımı unutmam genelde.ama ite.
    bu arada kablo damarlarının sık olması daha iyidir argumanımda yer edinmiş.tek damarlı kablo freaksnı boğar. diğer yandan skin-effect meselesi akım kablonun dışından akmaya çalışır.
    profigold 2.5mm kesit bence yeterli.eğer kablonun kafanızda ki müziğin, kaydın aslına sadık çalması, bas-mid-tiz şu şekilde olmalı, bu şekilde olmamalı gibi istekleriniz olursa kabloyu alıp sisteminizde denemekten başka bir çareniz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52
    ahmet sence bu ttaf'daki kablolar monster'dan daha iyimidir ne dersin. ben sonuçları görür görmez denemelik center kanalda kullanmayı düşünüyorum. bikaç film'de renk vereceklerdir merkez kanalda kullanıldığında diye düşünüyorum.

soru bana gelmedi affen.
    TTAF daha kaliteli bahsi geçen ucuz, paket monster kablodan.
    ama hangi TTaff ben genel olarak ttaf beğendim.oehlbach gibi geliyor gözüme.tabi çeşitler falan filan var. eğer kabloya bu kadar önem veriyorsak cihaz içindeki bakır yollari kalınlıkları, kalitesi, devrenin kalitesi, malzemesi, işçiliği felan da düşünmemiz lazım.ezcümle sistemin sınıfına göre kablo.orta sınıf arabaya nitto lastik takmayalım yani. (:

edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 4 Şubat 2010; 15:36:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amf23

Forumda bir dönem oldukça popüler olan, Monster'ın THX sertifakalı için de scart kablosu da olan paketini önerebilirim.

Vallaha amirim en azından beklentimiz o yönde, malum test sonuçlarına endekslendik, ama kablo işi zor iş vesselam (sistem sağlam olmayınca farkları hissetmek çok zor)

• Hımm. Demek profigold 2.5 mm yeterli. Peki bu kablo, kablo borusunun içinde ve döşemenin altında yatacak. Sorun olur mu acep?
    Teşekkürker the_cantan...
  • Selam the_cantan,

TTAF'nin hangi kablosu dersin?
  • Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır. Öncelikle diğer bağlantı kablolarında yapacağınız değişikliklerle sınıra gelince bir hoparlör kablosu arayışına girmeniz bence daha mantıklı. Ayrıca kullanmış olduğunuz diğer kabloların karakterine görede bir hoparlör kablosu seçmek iyi bir düşünce olabilir.
  • Yazdıklarına katlmakla birlite kullanıcıların büyük çoğunluğunun stereo degilde sinema sistemi kullandığını düşünürsek.. Analogdan ziyade digital kabloların ön plana çıktını düşünüyorum. Sende katılıyorsundur muhtemelen?

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır. Öncelikle diğer bağlantı kablolarında yapacağınız değişikliklerle sınıra gelince bir hoparlör kablosu arayışına girmeniz bence daha mantıklı. Ayrıca kullanmış olduğunuz diğer kabloların karakterine görede bir hoparlör kablosu seçmek iyi bir düşünce olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

soru bana gelmedi affen.
    TTAF daha kaliteli bahsi geçen ucuz, paket monster kablodan.
    ama hangi TTaff ben genel olarak ttaf beğendim.oehlbach gibi geliyor gözüme.tabi çeşitler falan filan var. eğer kabloya bu kadar önem veriyorsak cihaz içindeki bakır yollari kalınlıkları, kalitesi, devrenin kalitesi, malzemesi, işçiliği felan da düşünmemiz lazım.ezcümle sistemin sınıfına göre kablo.orta sınıf arabaya nitto lastik takmayalım yani. (:

edit:imla.

ağızına sağlık üstad. sorunun kime olduğu çok önemli değil. herkez birbirinden bikaç tüyo kapmaya çalışıyor bu forumda. o yüzden aklında kalacağına burada yaz bizde faydalanalım. orta sınıf arabaya extrem lastik anlamsız tamam.. zaten bizde müzik için lambalı amfi 'ye extrem bi pikab'a kablo bakmıyoruz çünkü fazlasıyla analog bi sistemde kablo tamamen hayat damarıdır tabiiki, ama aslında şuda var sinemada orta sınıf üzeri bi sistem kurmuşsan kablo kalitesinin sizi şaşırıtacak kadar performans değişimi olabileceğini düşünmüyorum. 2000 senesi extremeaudio'dan orhan beyden dali blue'lerimi alırken denemek için dali'ninhttp://dali-speakers.com/display_content.php/INT/speakers.html/130/694 şu kablosunu 1 metre rica ettim oda beni kırmayarak hediye etti. ama denediğimde sesi boğuyor gibi bile gelmişti. yine extreme'den basit makara kablo ile arasında bi fark duyamamıştım. bunu sadece merkez kanalda denemiş denemelerim esnasında fark göremeyincede şaşırmıştım. lafın kısası bizim monsterlar fazla piyasa malı gibi dursalarda pek ümit etmemekle beraber ttaf'ın linkteki orta seviye kabloların çok daha iyi olacağını düşünmüyorum.oehlbash yorumunuz içinde ayrıca teşekkürler. sanırım stereo sistemde müzik'te dinlediniz. sherwood r-865 jbl sva serisi monsterlarla beni fazlaca memnun etsede, ne değişir düşüncesi aklımı devamlı kemiriyor

quote:

Vallaha amirim en azından beklentimiz o yönde, malum test sonuçlarına endekslendik, ama kablo işi zor iş vesselam (sistem sağlam olmayınca farkları hissetmek çok zor)

ahmet müdürüm monster'ı alırken sinema için fiyat performans olarak düşünmüştük ama yorumlar çok iyi olursa değiştirebiliriz..tamamını değiştirmeden önce yinede merkezde bi dinlemek lazım.

• Şu kabloyu İstanbulda bir satıcıda buldum. Acoustic Research PR224 metresi 5 usd. Bana toplamda 18 metre lazım.

Özellik olarak 12 awg (american wire gauge) yani 3.0 mm2 kesitli, oxygen free bir kablo. Şu avr lerin arkasına, hop. arkasına bağlarken 2,5 mm2 ve 3 mm2 kablonun farkı var mı? Banana vs takmak anlamında. Ya da ses sinyalini taşıması değişir mi?

Daha önce yazdığım gibi 2-3 cm beton altında (kablo borusunun içinde) kalacak bu kablo.
    Uygun mu arkadaşlar?

http://www.araccessories.com/araccessories/ARAccessoriesProductDetail.do?ACTION_TYPE_ID=ACTION_TYPE_PRODUCT_DETAIL&ACTION_CATEGORY_IDSTR_CATEGORY_PR02_SERIES_CABLES&ACTION_PRODUCT_ID=PR224

• quote:

sherwood r-865 jbl sva serisi monsterlarla beni fazlaca memnun etsede, ne değişir düşüncesi aklımı devamlı kemiriyor

JBL SVA
    başta deseydin
    bence sana kablo değişimi yararlı gelir. mutlaka dene derim.satın almak kararsızlık yaratıyorsa almadan deyebilirsen iyi olurdu.
    blue serisi ile jbl sva dersen sva tercih ederim. Dali kablo baya ilgimi çekti de 2000 senesi deyince vay vay demeye başladım.

ve evet
    @altanspx 'e katılıyorum. hoparlör ve ara kabloların kaliteli doğru orantılı gitmeli.hatta ara kablo daha kaliteli olsun.askeri kablo bile olsun ki ben öyle kullanıyorum yazlıkta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

sherwood r-865 jbl sva serisi monsterlarla beni fazlaca memnun etsede, ne değişir düşüncesi aklımı devamlı kemiriyor

JBL SVA
    başta deseydin
    bence sana kablo değişimi yararlı gelir. mutlaka dene derim.satın almak kararsızlık yaratıyorsa almadan deyebilirsen iyi olurdu.
    blue serisi ile jbl sva dersen sva tercih ederim. Dali kablo baya ilgimi çekti de 2000 senesi deyince vay vay demeye başladım.

ve evet
    @altanspx 'e katılıyorum. hoparlör ve ara kabloların kaliteli doğru orantılı gitmeli.hatta ara kablo daha kaliteli olsun.askeri kablo bile olsun ki ben öyle kullanıyorum yazlıkta.

uyarın için teşekkürler.yorumlardan sonra mutlaka ilk olrak merkez için deyeceğim. olumlu gelişme olursa tüm hoparlör bağlantılarını değiştiririm. dali blue serisini yakın zamana kadar yaklaşık 9-10 yıl kullandım. beni çok mutlu ettiği zamanlarada oldu ama bence müzikte daha başarılı. sherwood 'u edindikten sonra dali hoparlörlerin dahada parladığını fark ettim . sony strdb 940'tan sonra çok iyi gelmişti.. sherwood'un başarısını fark edince sadece saf sinema sesi için hoparlör arayışına girdim(daha ne kadar iyi olur diye merak ettim) ve jbl sva muhteşem. bu zamana kadar duyduğum en iyi sinema sesi. filmi seyrederken adrenalinimin arttığını hissede biliyorum.

quote:

Dali kablo baya ilgimi çekti de 2000 senesi deyince vay vay demeye başladım.

evet 2000 senesinin başlarıydı, orhan beye rica ettim verdi saolsun. tesisat kablosu gibi çok kalın ve kalın damarlı. tab,i stereo sistemi için ama ne diğişeceğini merak etmiştim. o zamanki sistemimde (sinema için) bi fark hissetmedim. şimdide denemek istedim ama sva center plazmanın üzerine raf yaptığımda avr'ye uzak kalıyor ama aşşaga sehpaya koyup deneyeceğim. ne değişecek merak ediyorum.(bi kenara koyup unutmuştum o kabloyu)
    sony str db940 ve dali blue birlikteliğinde pek fark hissetmedimsede sherwood r-865 ve jbl sva birlikteliğinde kablo farkı için yorunuzdan sonra kablo değişimini mutlaka deneyeceğim.
    lakin elimdeki en kaliteli sistem kablosu hala monster.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 5 Şubat 2010; 11:24:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Yazdıklarına katlmakla birlite kullanıcıların büyük çoğunluğunun stereo degilde sinema sistemi kullandığını düşünürsek.. Analogdan ziyade digital kabloların ön plana çıktını düşünüyorum. Sende katılıyorsundur muhtemelen?

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Arkadaşlar mütevazi hifi bilgim ve kullandığım/denediğim bir kaç sistem ve bir kaç kablodaki tecrübem, hopalör kablosundan daha çok analog interconnectlerin ve diğer bağlantı kablolarının fark yarattığı yönünde. İlk taşıdığınız datayı ne kadar sağlıklı amfiye ulaştırabilirseniz alacağınız ses o kadar iyi olacaktır. Öncelikle diğer bağlantı kablolarında yapacağınız değişikliklerle sınıra gelince bir hoparlör kablosu arayışına girmeniz bence daha mantıklı. Ayrıca kullanmış olduğunuz diğer kabloların karakterine görede bir hoparlör kablosu seçmek iyi bir düşünce olabilir.

Oronra yazımda zaten, kaynak cihaz ile amfi arasındaki kablolarının, hoparlör kablosundan öncelikli önemli olduğunu yazdım. Analog-Dijital diye ayırmadım. Kişinin ihtiyacı neyse ona göre yorumlamalıı bu tecrübemi.

• Kendi adıma söyleyeyim,

merakımdan tüm bu kablo soru ve arayışları. hatta neticede bu bir hobi ve DIY kablo konusu eğlenceli ve bütçe dostu göründü. Bu konuda deneyimi olan var mı, parça kablo-konektör. bu iş baştan aşağıa lehim ile mi yapılır? gözettiğiniz satandartlar, aradığınız kriterler?

give-away kablo ile özel veya custom kablo test sonuçları bilen var mı? kendinizin deneyimleri olsun, endüstri standart kabul edilen doneler/testler olsun.

yüklendim galiba yine

konu kablo iken bağlantı elemanları hakkında da sorayım bari, banana bağlantı hakkında genel görüşleriniz nedir üstadlar? genelde araya birşeyleri konulması tavsiye edilmez ancak AVRlerde olan birsürü bağlantı çıplak telleri sıkıştırmak gerçekten büyük zahmet, dağınık görüntü olası temas kazaları da cabası. kiltli-kiltsiz seçenkeler var, spade seçeneği var, ne dersiniz?

değişklik: banana sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamano -- 7 Şubat 2010; 14:32:19 >

• Kablo testi yurtdışına çıkacak olmam sebebiyle Şubat sonuna atmış gibi duruyor, TTAF ile yakın temastayız gerçekten çok ilgililer. 2-3 hafta sonra gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Konuyu güncellemek istedim.

Buna ek olarak Altan'a da kesinlikle katılıyorum, sinyal kabloları (hoparlör kablosunun 2.5mm olduğunu varsayarsak) çok daha ciddi fark yaratıyor.
  • Bilgilendirme için teşekkürler Daneel.
    Şubat sonu Mart başını bekliyoruz artık...
  • Kablo testlerini dün Altan ile gerçekleştirdik, buradan Altan'a hem vakit ayırabildiği için hem de konukseverliği için teşekkür etmek istiyorum.

Testler için TTAF'den Cihan Bey ile görüşmelerimizde 4 adet seri seçmiştik, bunlar 93011, 93012, 93029 ve 93008 serileri idi.

Dinleti sistemimiz Ear Acute Valve Cd Player, Classe Delta serisinden CAP 2100 amfi ve B&W804S kolonlardan oluşuyordu. Normalde sisteme bağlı speaker kabloları Audioquest Volcano serisiydi. Kabloları 8 ayrı kayıt ile dinledik.

Dinletiye 93029 ile başladık, fiyat açısından en üst ürün buydu. Fakat 29 heybetinden beklediğimiz performansın biraz uzağında kaldı, gerek şişkin basslar gerek yüksek frekansları kuvvetli 804Slerdeki parlak tizler bizim beklentimizin aşağısında kaldı. Altan bu kablonun belki de ona uygun interconnectlerle denenmesinin daha iyi bir fikir verebileceğini kendi interconnectlerinin bu kabloyla uyumsuz olmuş olabileceğini de belirtti. Bu kabloyu kendi sistemimde deneme fırsatım spade uçlu olması sebebiyle maalesef olmadı.

Daha sonra denediğimiz kablo 93008 oldu, testte bizi en şaşırtan kablo bu oldu. Şu ana kadar hiçbir kabloda görmediğimiz burgu bakır şerit yapısı ve 17awg değeri ile benim teste dahil ederken şüpheyle yaklaştığım bir üründü. ( Cihan Bey'in tavsiyesi ile test grubuna dahil etmiştik) Fakat 29dan 08'e geçtiğimizdeki performans farkı çok ilginçti, özellikle Onkyo 607-707 ve türevlerinde ve yumuşak kolonlarda fiyatı nedeniyle değerlendirilebilir bir ürün. Karakteri, kontrollü şişkin olmayan bass ve biraz parlak tizlerdi. Özellikle subwooferlı sistemlerde sinema ağırlıklı kullanım için uygun olabileceğini düşündüğüm bir ürün oldu. (Aynı kablonun daha kalın bir AWG'li versiyonunun da nasıl olacağını çok merak ediyorum)

Test ettiğimiz 3. kablo 93011'di. Test yaparken 29 dışındaki kabloların fiyat olarak nasıl sıralandığını bilmiyorduk, (Altan fiyatları hiç görmemişti ve ben kabloları bir ay öncesinden seçtiğimizden hiç hatırlamıyordum) Kabloları test edip fiyatlarına en sonunda baktık. Ama 93011 bu 3 ürün arasında en pahalı ürün olduğu performansı ile kendini belli etti. Şişkin olmayan detaylı basslar, detaydan az ödün veren yumuşak tizler ve daha açık bir sahne ve ses bu kablonun özellikleriydi, teste giren ürünler içinde gözümüz kapalı tavsiye edebileceğimiz ürün bu oldu ve kendinden 10 kat daha pahalı yabancı kablo markaları ile aşık atabilecek bir üründü. Ayrıca B&W'lara en uyan kablo da bu oldu.

Testte en sona kalan kablo, 93012 oldu, belki de 93011'in arkasından test etmemiz biraz şansızlığı oldu, 11'in yumuşak tizlerinden sonra 12 biraz parlak kaçtı, fakat daha sonraki kendi sistemimdeki testlerimde 08'den daha az parlak fakat bass tepkisininde aynı oranda yumuşak(daha az kontrollü ve şişkin) bir ürün olduğunu hissettim. Bu kablo alt model sert Yamahalara daha az parlak olması sebebiyle daha uygun gelebilir diye düşünüyorum. Buna ek olarak eğer subwoofersiz bir ses sistemi kullanılıyorsa ve ağırlık sinema kullanımı yönündeyse bu kablo 08'e nazaran daha uygun olabilir.

Forumdaki Onkyo 807 ve üstü ve muadili amfileri olan arkadaşlara özellikle 93011'i şiddetle tavsiye ediyorum, sistemimin en azından right left centerini bu kabloya geçirmek aklımda hiç kablo upgrade'i olmamasına rağmen düşünmeye başladığım bir mevzu haline geldi.

Daha ekonomik çözümler içinse şahsi fikirlerimi yukarıda belirttim, eminim Altan'ın ekleyecekleri de olacaktır.

TTAF yetkililerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. O kadar ki ilk sevkıyatta hata sonucu sevk edilmeyen kabloları gecikmemesi için kargo yerine arabayla teslim ettiler. Ben hem bize yaklaşımlarından hem de ürünlerine hakimiyetlerinden çok memnun kaldım, umarım gerek TR'de gerek Avrupa'da istedikleri başarıyı yakalarlar.

• Sistem bileşenleri hakkında;

Bir düzeltme hoparlör 803s, 804s değil. Bir ekleme analog interconnect Audioquest Niagara.

Öncelikle TTAF yetkillerini tebrik ediyorum. Kendi ürünlerini tanıyarak tavsiye edip, fiyatlandırmışlar. Ürünler kaliteli, yurtdışı muadillerinden malzeme kalitesi ve paketleme anlamında eksiği yok fazlası var. Bir tek model noyu bilemiyorum ama Teflon kablodaki banana uçların kablo ile bağlantı noktaları ve elmas tek taşın benim kozmetik anlayışıma uymadığını söylemeliyimki bu sadece benim estetik anlayışımda bir eleştiri.

Kabloların performansı ile ilgili ben yorum yapmayacağım. Ama firmayada haksızlık etmemek için mutlaka dinleti listenizde olması gereken ürünler olarak düşündüğümü söyleyeceğim.

TTAF'ye bu imkanı sağladığı, bu kalitede ürünleri tüketici ile buluşturduğu için teşekkür ederim.
  • Daneel ve sevgili Altan,
    Çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp testleri gerçekleştirdiğiniz için.
    Eminim ki, birçok forum kullanıcısı için çok faydalı olacaktır.
    Bu arada, TTAF a da yoğun ilgisinden ve desteğinden ötürü tekrar çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.