Şimdi Ara

Hoparlör kablosu seçimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
2
Favori
13.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba
    Öz dirençlerine , iletkenlerinin cinslerine ve kalitesine, her bir damarın kalınlığı ve sayısına, üzerindeki yalıtkanın cinsi ve kalınlığına göre karar vermek daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Sevgi ve saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

konuyu hortlatayım,

bu iki ttaf kablosundan hangisini tercih edersiniz?

http://www.elektronikmarketim.com/Pure-Sound-Series-13-AWG2-47mm2-Ultra-Flexible-Fine-Stranded-High-Clarity-Harmonic-Tinned-OFC-Speaker-Kablosu-1-metre-93025,PR-1194.html

http://www.elektronikmarketim.com/Pure-Sound-Series-13AWG2-53mm2-High-Fidelity-Speaker-Cable-OFC-Conductor-1-metre-93024,PR-1193.html

• feelulive bu başlığı tekrar canlanması çok iyi olur kanımca
    sinema için mi stereo sistem için mi bu kablolar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daneel

Kablo testlerini dün Altan ile gerçekleştirdik, buradan Altan'a hem vakit ayırabildiği için hem de konukseverliği için teşekkür etmek istiyorum.

Testler için TTAF'den Cihan Bey ile görüşmelerimizde 4 adet seri seçmiştik, bunlar 93011, 93012, 93029 ve 93008 serileri idi.

Dinleti sistemimiz Ear Acute Valve Cd Player, Classe Delta serisinden CAP 2100 amfi ve B&W804S kolonlardan oluşuyordu. Normalde sisteme bağlı speaker kabloları Audioquest Volcano serisiydi. Kabloları 8 ayrı kayıt ile dinledik.

Dinletiye 93029 ile başladık, fiyat açısından en üst ürün buydu. Fakat 29 heybetinden beklediğimiz performansın biraz uzağında kaldı, gerek şişkin basslar gerek yüksek frekansları kuvvetli 804Slerdeki parlak tizler bizim beklentimizin aşağısında kaldı. Altan bu kablonun belki de ona uygun interconnectlerle denenmesinin daha iyi bir fikir verebileceğini kendi interconnectlerinin bu kabloyla uyumsuz olmuş olabileceğini de belirtti. Bu kabloyu kendi sistemimde deneme fırsatım spade uçlu olması sebebiyle maalesef olmadı.

Daha sonra denediğimiz kablo 93008 oldu, testte bizi en şaşırtan kablo bu oldu. Şu ana kadar hiçbir kabloda görmediğimiz burgu bakır şerit yapısı ve 17awg değeri ile benim teste dahil ederken şüpheyle yaklaştığım bir üründü. ( Cihan Bey'in tavsiyesi ile test grubuna dahil etmiştik) Fakat 29dan 08'e geçtiğimizdeki performans farkı çok ilginçti, özellikle Onkyo 607-707 ve türevlerinde ve yumuşak kolonlarda fiyatı nedeniyle değerlendirilebilir bir ürün. Karakteri, kontrollü şişkin olmayan bass ve biraz parlak tizlerdi. Özellikle subwooferlı sistemlerde sinema ağırlıklı kullanım için uygun olabileceğini düşündüğüm bir ürün oldu. (Aynı kablonun daha kalın bir AWG'li versiyonunun da nasıl olacağını çok merak ediyorum)

Test ettiğimiz 3. kablo 93011'di. Test yaparken 29 dışındaki kabloların fiyat olarak nasıl sıralandığını bilmiyorduk, (Altan fiyatları hiç görmemişti ve ben kabloları bir ay öncesinden seçtiğimizden hiç hatırlamıyordum) Kabloları test edip fiyatlarına en sonunda baktık. Ama 93011 bu 3 ürün arasında en pahalı ürün olduğu performansı ile kendini belli etti. Şişkin olmayan detaylı basslar, detaydan az ödün veren yumuşak tizler ve daha açık bir sahne ve ses bu kablonun özellikleriydi, teste giren ürünler içinde gözümüz kapalı tavsiye edebileceğimiz ürün bu oldu ve kendinden 10 kat daha pahalı yabancı kablo markaları ile aşık atabilecek bir üründü. Ayrıca B&W'lara en uyan kablo da bu oldu.

Testte en sona kalan kablo, 93012 oldu, belki de 93011'in arkasından test etmemiz biraz şansızlığı oldu, 11'in yumuşak tizlerinden sonra 12 biraz parlak kaçtı, fakat daha sonraki kendi sistemimdeki testlerimde 08'den daha az parlak fakat bass tepkisininde aynı oranda yumuşak(daha az kontrollü ve şişkin) bir ürün olduğunu hissettim. Bu kablo alt model sert Yamahalara daha az parlak olması sebebiyle daha uygun gelebilir diye düşünüyorum. Buna ek olarak eğer subwoofersiz bir ses sistemi kullanılıyorsa ve ağırlık sinema kullanımı yönündeyse bu kablo 08'e nazaran daha uygun olabilir.

Forumdaki Onkyo 807 ve üstü ve muadili amfileri olan arkadaşlara özellikle 93011'i şiddetle tavsiye ediyorum, sistemimin en azından right left centerini bu kabloya geçirmek aklımda hiç kablo upgrade'i olmamasına rağmen düşünmeye başladığım bir mevzu haline geldi.

Daha ekonomik çözümler içinse şahsi fikirlerimi yukarıda belirttim, eminim Altan'ın ekleyecekleri de olacaktır.

TTAF yetkililerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. O kadar ki ilk sevkıyatta hata sonucu sevk edilmeyen kabloları gecikmemesi için kargo yerine arabayla teslim ettiler. Ben hem bize yaklaşımlarından hem de ürünlerine hakimiyetlerinden çok memnun kaldım, umarım gerek TR'de gerek Avrupa'da istedikleri başarıyı yakalarlar.

Önerilerinizi dikkate alıp surroundlar için 93011 siparişi verdim, surround ve center da onu kullanacağım .

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

feelulive bu başlığı tekrar canlanması çok iyi olur kanımca
    sinema için mi stereo sistem için mi bu kablolar?

zaten sinemaya geçiş yapıyorum, halihazırda bakır techlink kablolarım var, sur. backler için düşünüyorum,fark yaratacaksa front ve center için de olabilir.

92025in beyaz kaplamalı olması tercih nedenim,ancak bakır yerine gümüş kullanılmış,bakır kabloya göre tiz ve bastaki avantaj/dezavantajı nedir acaba?
  • Ben bakır kablolafrın baslara ve yumuşak sese daha fazla katkı sağladığını düşündüğümden bakır oranı yüksek kabloları tercih etmiştim. Ama şimdilerde bu başlık ve benzeri başlıklarda göremediğimiz eskiüstadlar şimdi burda olsa ne derdi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Ben bakır kablolafrın baslara ve yumuşak sese daha fazla katkı sağladığını düşündüğümden bakır oranı yüksek kabloları tercih etmiştim. Ama şimdilerde bu başlık ve benzeri başlıklarda göremediğimiz eskiüstadlar şimdi burda olsa ne derdi bilmiyorum.

Aslında %30 Gibi Bir Kısmı Gümüş Olsa Tonlamada Denge Sağlanabilir. Gümüş Ayrıca Altından Daha İletkendir. Bende Front ve Center İçin Bir Model Arayışındayım RF82II ler İçin
  • Hifi de arayışlart hiç bitmaz zaten... sonu yok
    benim amatör kulaklarıma monster z1 yetiyor şimdilik.
    tavsiye edebilirim.
  • Şu denemeleri yaptığımız gün yıllar öncesinde gibi, ne kadar şey geçmiş üstünden. Kabloların hepside belli bir standart üzerinde kablolardı. Daneel de kabloların neyi eksik veya fazla yaptıklarını yazmış, sisteminizle kıyaslayarak ihtiyacınız olan kabloyu bulabilirsiniz. Kablonun materyali, topolojisinden ziyade aldığınız cevap çok daha önemli. Bu testlerin yapıldığı sistem kablo farklarını gösterebilecek kadar nötral bir sistemdi. O yüzden kablo arası farklar, gerçekten kablolar arasında farklardır. Bir tek farklı interconnectlerle farklı cevaplar alabilirsiniz. Yanılmıyorsam o zaman kullandığım interconnectte Audioquest Niagara idi.
  • Monster Z1 Fena bir Ürün Değil

Sistemlerimde Kullandığım Van Den Hul ve Knukonceptz Kadar İyi Bir Kablo Görmedim. Gerçekten Çok Başarılı Ürünleri var Sesde Farkı Hissettiriyorlar.
  • Artık foruma eskisi kadar katkı yapmasanızda takip etmekte olduğunuzu şu son mesajınızla anlamış olduk altanpsx..
    Kablo konusunda daha fazla bilgi paylaşımı bu başlkık altında oluşursa çok mutlu oluruz.
    Tüm audiocuları buraya katkı yapmasını bekliyoruz.
    Küskünler, tecrübeliler, yeni yetmeler, meraklılar vs...
  • aslında hdmi bağlantılardan bahsetmek gerekirse en ucuzunu kulanın 180 liralık monster ile 10 liralık arasında fark yok bizzat test ettim tuzağa düşmeyin.
  • ilginç benim testlerimde de (yaklaşık 10 ayrı kabloda) çok kolay görülebilen farklar ortaya çıktı bazı kablolarda... deneyimler farklı oluyor demekki...

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

aslında hdmi bağlantılardan bahsetmek gerekirse en ucuzunu kulanın 180 liralık monster ile 10 liralık arasında fark yok bizzat test ettim tuzağa düşmeyin.
  • Bu konu daha önce tartışma konusu olmuştu..
    Buna benzer testler ben de yaptım kendimce..
    Çok da dandik olmamak kaydıyla 20-25 TL lik bir HDMI kablonun 100-200 TL aralığında satılan aynı versiyon bir HDMI kablodan farkı yoktu..
    Gidip 100 TL ye Best Buy dan HAMA almıştım sonra Karaköyden ithalatçı firmadan 25 TL ye başka bir marka aldım.. Fark yok..
    Gelin görün ki ATLANTA HD BOX ile gelen HDMI kabloyu taktığımda saçma sapan bir görüntü alıyorum.

Hoparlör kablolarına gelince;

Testte bahsi geçen hoparlor kablolarını inceledim. 012 kodla biten kablo için ithalatçı firma Van Der Hull kablo ile aynı üreticide yaptırdıklarını söyledi.
    Bu kablo işi çok ilginç...Karcık var bir de KAR var

Edit: Kelime hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgokdemir -- 15 Şubat 2011; 14:12:05 >

• amerıkadan bir site buldum turkıyeye gönderide yapıyo az önce toplamda 6 adet monster kablo sipariş ettim toplam 90 dolar tuttu kargo dahıl takıp numarası yok ama paypal var genelde 10-15 gun ıcerısınde teslım oluyomus baya kalıtelı kablolarda var ınceleyın derım

https://www.procablesdirect.com/default.aspx
  • http://www.denizfoto.com.tr/index.php?do=catalog/product&pid=6611

bu kablo ilgimi çekti, hem gümüş hem bakır var.
  • Monsterin ve AR nin hemen hemen bir çok modelini MM ve Saturnde bulmak mümkün. Fiyatları da makul kanımca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Arkadaşlar HDMI içinde ses ve görüntü zaten ayrı ayrı taşınıyor.

Yani şu şekilde düşünmeyin:
    Tek damarlı bir boru içinde hem su hem hava gezmiyor.

Şöle düşünün:
    Çok damarlı bir boru içinde her sinyal kendi kanalında taşınıyor. Bunlara ek olarakta bazı komut hatlarıda mevcut ve bunlarda kendi kanalları içinde taşınıyor.

Ör:
     Hoparlör kablosu seçimi

Burada ses hangi kanallar üzerinden iletiliyor yardımcı olabilecek olan varmı ?

• arkadaşlar başlık hoparlör kabloları ile ilgili , konu dağılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

Önerilerinizi dikkate alıp surroundlar için 93011 siparişi verdim, surround ve center da onu kullanacağım .

Dostum kablolardan memnun musun bir yorumunu alabilir miyim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.