Şimdi Ara

Hoparlör kablosu seçimi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
13.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kdundar

ilginç benim testlerimde de (yaklaşık 10 ayrı kabloda) çok kolay görülebilen farklar ortaya çıktı bazı kablolarda... deneyimler farklı oluyor demekki...

quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

aslında hdmi bağlantılardan bahsetmek gerekirse en ucuzunu kulanın 180 liralık monster ile 10 liralık arasında fark yok bizzat test ettim tuzağa düşmeyin.

O zaman da çok keskin gözlüymüşsünüz.

Ufo gören masum köylü.

Tüm HDMI kablolar arasındaki farkları çok kolay görebilen masum kdundar. Süpersiniz!

• Merhabalar. Hazır bu kadar bu işten anlayan insanı bir arada bulmuşken ufak bir konuda bilgi rica edecektim;

bende eski bi fisher müzik seti ve ona bağlı sağ sol hoparlörlerim var. Bu hoparlörlerin içinde 3 farklı ebadda hoparlörler var (isimlerini tam bilemiyorum biri woofer ama diğer ikisi mid ve tiz için olanlar işte.) herneyse set odanın bir ucunda hoparlörler odanın diğer ucunda olduğu için uzun kablo kullanmam gerekti ve bende elekrikçi den aldığım 2mm lik 3 kanallı (toprak-faz-nötr) elektrik kablosuyla kolonların yanına taşıdım sesi ordanda klemens'e bağlayıp 0.75 lik kablolarla kolonlara bağladım. Uzun süredir de bu şekilde kullanıyorum. Şimdi yeni bi set aldım ve bir sistem daha kuracağım ama bu kez sormak istedim; bu doğru bir bağlantı mıdır? Kabloları daha ince veya kalın seçmemin ne gibi bir etkisi olur?, düz normal elektrik kablosu kullanıyorum, ses için özel bir kablo almalı mıyım? Alırsam ne fark eder?

Bu konuda yardımcı olabilir ve bilgilendirebilirseniz sevinirim. İnternette biraz bakındım fakat detaylı bilgi bulamadım. Bu arada kaynak göstermek isterseniz biraz ingilizcem var yabancı kaynak da işimi görür. Teşekkürler...

• Biraz uzun ama bu linki bir inceleyin:http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

Burası da iyi:http://en.wikipedia.org/wiki/Speaker_wire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 11 Nisan 2012; 19:05:27 >
  • Kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Wikiden anladığım kadarıyla kablonun en önemli faktörü direnci ve kablo kalınlığı arttıkça direnç azalıyor o zaman bayaa bayaa kalın bir kablo kullanırsam sanırım minimum dirençle iş çözülür fakat bu kadar kalın kablonun (3-5mm arası) bir yan etkisi olabilir. Siz ne dersiniz? Ayrıca ses için özel olarak üretilen kablolar nerde satılır ve fiyatları ne civardadır biliyorsanız çok yardımı dokunur...
  • Çok çeşitli kablo markası ve fiyatları var.. Hi-fi mağazaları ve mediamarkt vb. gibi teknoloji marketlerde kablolar var, daha ucuzları elektrikçilerde de vardır muhtemelen.

3-5 mm kablo, kablonun izolasyonu dahil değil de kendisi ise wikideki tabloda 10-12 gauge değerine denk geliyor, gördüğünüz gibi uzağa çekmek için daha avantajlı.

Kalın kablonun hacim ve bağlantı zorluğu ile fiyat farkı dışında bir dezavantajı var mı bilmiyorum, buradaki arkadaşlara sormak lazım.
  • Hacim pek mühim değil, fiyat'ı karşılaştırıcam ses kablosu daha hesaplysa onu alırım, bağlantı ise hiç sorun değil :) Burdaki arkadaşlardan bilgi bekliyorum yorumlarınız için teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.