Şimdi Ara

AMFİDE CIZIRTI YARDIM ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elime bir tane küp amfi geçti ve ben bunun sadece amfi katını alıp kullanmak istedim fakat amfi biraz eskiydi tüm bağlantılarını yaptım ve seste yüksek derecede bir cızırtı vardı. Bu cızırtı hoparlörün göbeğine çökünce gidip geliyor.Söylemeyi unuttum amfi mono. Çıkışa 4 ohm hoparlör bağlanınca cızırtı fazla 2 ohm hoparlör bağlanınca azalıyor.Mesela amfiyi bilgisayara bağlıyorum cızırtı var telefona bağlıyorum yok.Geçenlerde içini açtığımda birşey fark ettim,telefonun çıkışı transistörlerin bağlandığı alüminyum soğutucuya değdi ve kıvılcım attı. Sizce nerede sıkıntı var arkadaşlar lütfen yardım

• Kıvılcım çıkması olası bir durum. Soğutucular genelde GND'dir, jack'ın ucu da hoparlörün canlı (+) ucudur, ikisi birbirine değince kısa devre olmuş oluyor.

Kabloların, jack'ların, soketlerin, topraklamanın kalitesizliği ve sağlamsızlığı cızırtı yapar. Kabloları sıkı şekilde yerlerine oturtmalısın ve kısa devre kontrolü yapılmalısın. Manyetik alanlar da cızırtılara neden olur. Bunlar iyi ise devre eskimiş, bozulmuş da olabilir.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Kıvılcım çıkması olası bir durum. Soğutucular genelde GND'dir, jack'ın ucu da hoparlörün canlı (+) ucudur, ikisi birbirine değince kısa devre olmuş oluyor.

Kabloların, jack'ların, soketlerin, topraklamanın kalitesizliği ve sağlamsızlığı cızırtı yapar. Kabloları sıkı şekilde yerlerine oturtmalısın ve kısa devre kontrolü yapılmalısın. Manyetik alanlar da cızırtılara neden olur. Bunlar iyi ise devre eskimiş, bozulmuş da olabilir.

Saygılar...

abi devre bu fakat kafamı karıştıran telefonumla ses bağlantısı yaptığımda bir sıkıntı olmuyor.Ne zaman bilgisayara bağlasam distirsiyon oluyor kısık seste ses yükseldikçe kayboluyor

• Devre şu an olduğu gibi ise hiç iyi durmuyor. İşaretlediğim yerlerin düzeltilmdsi gerekiyor. Transistörlere yakın yerde, beyaz yuvarlakların olduğu yerlerden bir şeyler varmış da sökülmüş gibi.

Daha önce satışa mı çıkarmıştın?

EK: Devreyi PC'nin dibine sokma, şöyle biraz uzakta dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 14 Nisan 2015; 12:00:07 >
  • quote:

Devre şu an olduğu gibi ise hiç iyi durmuyor. İşaretlediğim yerlerin düzeltilmdsi gerekiyor. Transistörlere yakın yerde, beyaz yuvarlakların olduğu yerlerden bir şeyler varmış da sökülmüş gibi.

Daha önce satışa mı çıkarmıştın?

EK: Devreyi PC'nin dibine sokma, şöyle biraz uzakta dursun.

evet abi bu cızırtı olayı kafamı bozdu satmaya karar verdim sonra vazgeçtim.Devrenin bu hali orijinal yani ben hiç oynamadım sadece hoparlör çıkışını ben yaptım.Peki bu işaretli yerleri nasıl düzeltmeliyim abi

• Kabloları sök, daha temiz, içi görülmeyecek şekilde yani birbirine değmeyecek şekilde tekrar lehimle.

O dik duran şeyler direnç ise sağlamlığını ölç, yanmış gibi duruyorlar ama yansa devre çalışmaz diye de düşünüorum.

Devreyi ne ile besliyorsun?
  • halit95 kullanıcısına yanıt
    Arkadasinda dedigi gibi devrede transtor sayisi ve 5w tasdrenc sayisi 4. Devredeki transtor ise 2..
    Ayrica arkadasin isaretledigi yerlerin temizlenip, tekrar yenilenmesi yada bos birakilnasi gerekir.
    +v-gnd ile --v-gnd arasina 100nf kondansator baglayin, blok kondansatorler sanki kucuk gibi.
    Ses girisi gnd ile canli uc arasina 22k drenc baglayin. Varsa ses potunu 10k-22k arasi kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kabloları sök, daha temiz, içi görülmeyecek şekilde yani birbirine değmeyecek şekilde tekrar lehimle.

O dik duran şeyler direnç ise sağlamlığını ölç, yanmış gibi duruyorlar ama yansa devre çalışmaz diye de düşünüorum.

Devreyi ne ile besliyorsun?

28 0 28 volt trafo var abi baya iyiye benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Arkadasinda dedigi gibi devrede transtor sayisi ve 5w tasdrenc sayisi 4. Devredeki transtor ise 2..
    Ayrica arkadasin isaretledigi yerlerin temizlenip, tekrar yenilenmesi yada bos birakilnasi gerekir.
    +v-gnd ile --v-gnd arasina 100nf kondansator baglayin, blok kondansatorler sanki kucuk gibi.
    Ses girisi gnd ile canli uc arasina 22k drenc baglayin. Varsa ses potunu 10k-22k arasi kullanin.

Erkan abi 4 tane transistör var diğer ikisi aşağıda görünmüyor
  • yok olmuyor. Ses girişine yakın bir yerde trimpot var acaba o ne işe yarıyor ?
  • acaba ton kontrol yok diye mi yapıyor bu distirsiyonu birde aklıma voltaj girişindeki 2 kondansatör geliyor onlar mı bozuk acaba ondan ses bozabilirmi
    Oyle olsa herzaman ses devam eder, bir cok sebebi olabilir. Ses kablosunun tam saselememesi veya verimsiz olmasi, besleme devresi, bilgisayardan veya bilgisayarin guc kaynagindan gelen parazit kacak. Bu durumun genel sebebi, ses girisinde volume veya sinirlama drenci olmamasi..
    Trimpota dikkat ediniz, volum ayari degilse, devredeki transtorlerin sukunet akimini ayarliyor olabilir. (ölçerim derseniz anlatirim).
    Harici trafo ile besliyorsaniz, dogrultmada her diyota paralel 10nf baglayin. Blok kondansatorlerin voltaji en az 40v olmali. 28v*1.4= 40v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Nisan 2015; 15:44:45 >
  • quote:

Oyle olsa herzaman ses devam eder, bir cok sebebi olabilir. Ses kablosunun tam saselememesi veya verimsiz olmasi, besleme devresi, bilgisayardan veya bilgisayarin guc kaynagindan gelen parazit kacak. Bu durumun genel sebebi, ses girisinde volume veya sinirlama drenci olmamasi..
    Trimpota dikkat ediniz, volum ayari degilse, devredeki transtorlerin sukunet akimini ayarliyor olabilir. (ölçerim derseniz anlatirim).
    Harici trafo ile besliyorsaniz, dogrultmada her diyota paralel 10nf baglayin. Blok kondansatorlerin voltaji en az 40v olmali. 28v*1.4= 40v

abi ekstra bir besleme devresi yok trafodan çıkan 3 kablo direk devreye bağlanıyor bir tane simetrik besleme filtre devresimi yapsam ne dersin. Ayrıca elimdeki trafoya uygun bir devre yaptırmaya kalksam ne tavsiye edersin? Çok teşekkür ederim ilgin için

Trafo kablolarını kendin lehimlediğine dair birşeyler söylemişsin.. amfi ye ait olmayan bir trafomu kullandın ?

Transformatör den gelen voltaj devre nin istediğinden fazla olabilirmi ?(Eğer trafoyu değiştiysen..)

Cızırtı sorunları genelde pot ve kablolardan meydana gelir geri kalan elemanlar kendi kendine aşınmaya uğramazlar(pek olası değildir..) aşırı ısınma uygunsuz saklma koşulları vs.. olmadığı sürece.. (ısı,nem..)

Kablo bağlantılarını tazele , o kabloları board yapıştır , hatta o başları biraz soy kabloyu lehim ver biraz azına board a plastiği tamamen temas ettir kısa devre ihtimali kalmasın dışarda açık kablo kalmasın yani.. sonra lehimle , düzelmez ise ilk önce bence pot u değiştir..

Orjinal inden birşeylere dokunmadıysan trafosuydu devre üstündeki elemanıydı vs.. doğrultma devresine ihtyacın olmaz , ama belki ufak bir filtre son çare olarak diyotlardan sonra 10,100 nf falan kullanıla bilir..

Bunu söylememin nedeni zaten girişte bir doğrultma devresi bulunuyor.. diyotlarla köprü dizilimi kuracaksın yada köprü diyot kullanacaksın ondan sonra voltaja göre uygun volt ve kapasiteli bir kondansatör seçilip filtre edildikten sonra ufak kutupsuz filtreler devreye sokacaksın 0.1uf falan yine.. Gerilime göre dalga değişecektir tam doğrultmayı nasıl tutturacaksın ?

İmkansızlıkların için düşülmediği sürece , Doğrultma üstüne doğrultma ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.. He.. Şuda olabilir.. Sen ufak düzenini kurar ufak filtre işlemini yaparsın ondan sonra Allaha emanet.. der Devrenin kendi gereksiminini doğrultmasını sağlamasını umarsın , devrenin kendi istediği ihtiyaç duyduğu giriş akımını sağlaya bildiğin sürece bu mümkün , ama doğrulttuktan sonra muhtemel olarak fazla voltaj alacaksın ve voltajı kırman gerekecek vs.. vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 15 Nisan 2015; 0:42:25 >

Trafo devrenin kendisininmi ?
    Dogrultma devresi trafoya yakin veya anfi devresinin icinde olmazsa daha iyi olacagi soyleniyor. Devredeki kondansatorlerin voltajini soylemediniz.!
    Size yukarda soyledigim gibi dogrultma sistemi su sekilde;
    Trafonun 220v girisine paralel 100nf 400v.
    Trafonun cikis uclari arasina 100nf 63v.
    Her dogrultma diyotlarina paralel 10nf.
    Trafo ac cikisinin 1.4 kati voltajda en az 2200uf blok kondansator. Blok kondansatorlere paralel 100nf..

• Trafo orjinal devrenin kendi trafosu. Çok sağolun hepsini harfiyen uygulayacağım... Fakat şunu merak ediyorum ses arttıkça gidiyor bu cızırtı beslemede olsa dediğiniz gibi hep olmazmı bu ses

Sesini actiginiz zaman cizirtinin ustunu ortmus oluyorsunuz.
    Takip..

• quote:

Sesini actiginiz zaman cizirtinin ustunu ortmus oluyorsunuz.
    Takip..

abi bugün gittiğim bir elektronikçi bilgisayarın şasesiyle amfinin şasesi uymuyor olabilir dedi bunun için bana ses girişinin gnd si ile bilgisayarın şasesini bir kablo ile birleştirirsem sesin gidebileceğini söyledi. Denesemmi acaba korkuyorum biraz
    Elinizdeki kablo iyi degilse bu olay gecerli.. Benim kullandigim kabloda, sase icin kablonun dışında örgü mevcut.. Double shelded diye geciyor.
    Ses sinyal kablolarina parazit girmesinide engelliyor.
    Ayrica benim leptopdanda anfiye parazit gidiyor, pcden kaynakli.. Ölcu aletiniz varmi ?.

• quote:

Elinizdeki kablo iyi degilse bu olay gecerli.. Benim kullandigim kabloda, sase icin kablonun dışında örgü mevcut.. Double shelded diye geciyor.
    Ses sinyal kablolarina parazit girmesinide engelliyor.
    Ayrica benim leptopdanda anfiye parazit gidiyor, pcden kaynakli.. Ölcu aletiniz varmi ?.

ölçü aletim var abi birde bilgisayarın şasesi neresi oluyor ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halit95 -- 15 Nisan 2015; 19:52:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.