Son zamanların en çok kullanılan ve en çok tercih edilen transistörlü amfiler daha çok mecut olup kulklanılmakta fakat işin içine birde sınıf giriyor
A sınıfı AB sınıfı C,D ve E sınıfı peki normlade kullandığımız şu anki amfiler (onkyo denon yamahapioneer marantz,technics) gibi markalar ve modeller hangi sınıfa giriyor ? ve sizce en iyi sınıuf hangisidir ?
Pioneer hariç hepsi ab class çalışırlar. Pioneer D class'tır. Ayrıca A class en iyisidir, sizcesi bizcesi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: AudioPhilly!!
Pioneer hariç hepsi ab class çalışırlar. Pioneer D class'tır. Ayrıca A class en iyisidir, sizcesi bizcesi yok.
A sınıf yokmu hiç peki ?
Ben şimdiye kadar hiç görmedim a class avr. Hatta avr'yi bırakın sinema için hiç bir üründe görmedim. En az 5 kanal olması gereken bir power amp'in a class olması da hiç mantıklı değil, kira öder gibi elektrik faturası ödersiniz. Gerçi evi hatrı sayılır şekilde ısıtabilir 5 kanal a class bir power, yani bir yerden masraflarınız azalabilir.
pioneer lx-83 73 de ice power class d kulanıyor fakat alt modellerde ice power kulanmıyor.