Şimdi Ara

*** Amiral Gemisi Katili OnePlus One Tanıtıldı *** (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.348
Cevap
25
Favori
38.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shockwave error

Yani TR den resmi bir ithalatçısı olmaz ise fiyatı yüksek olur. Sonuçta distribütör ürünleri bizim gibi gerçek kişi fiyatından satın almıyor. Şuan biz gerçek kişiler olarak ürünü almak istediğimizde 349$ a satılıyor ancak distribütör firmaya bu ürünler çok daha ucuza veriliyor. Misal onun alış fiyatı 200$ oluyor. Bu şekilde 200$ bir takım TR de geçerli olan vergiler - lojistik masrafları ve kar oranı ekleniyor. 200$ a resmi ithalatçısı tarafından temin edilen telefon 1000tl civarın her şeyi ile birlikte satılabilir.

Ancak distribütörü olmadığı takdirde, re-seller mantığı ile bireysel olarak TR ye getirilen telefonlar 349$ dan satın alınıp yine TR vergileri + kar oranı eklendiği takdirde 1000tl yi geçecek bir fiyat çıkacaktır. 1200-1300 v.b gibi

Sondan başa doğru geldiğim için yanlış anlamış olabilirim, ama OnePlus için konuşuyorsanız bu dediğinizin olma ihtimali pek yok. Bu telefonun parça maliyeti 200$ vardır zaten. Kendileri direk satıp aracıları aradan çıkartarak bir nevi toptan fiyatına satmış oluyorlar.

Direk satış yapmayan diğer markalar için söylediğiniz gibi olur.

Google da Nexus 5'i Play Store'dan 350$'dan satıyordu, ama piyasada 500-600$ civarına kadar çıkıyordu.

• QuickPlay kullanıcısına yanıt
    O zaman begenen kisiler de bilmiyormus hocam. Yazilimsal ozellik olarak en iyi android diyebilirim. CyanogenMod su an kullandigim LG G2 de bile yuklu :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben GM'nin ayaga kalktigini bile dusunmuyorum. O kadar pohpohladilar cihazi ama kendi stoklarinda bile yok. Kac tane getirebildiler acaba turkiyeye elite modelinden? Cok merak ediyorum pazarlama politikalarini :)

• Sümmani. kullanıcısına yanıt
    Anlatılanlara göre geçen sene GM Discovery piyasaya daha ucuz bir fiyattan girmiş, ancak ilk çıktığında çoğu yerde bulunamıyormuş. Kısa süre sonra zam yapılmış ve ondan sonra bulunur olmuş.

Muzaffer Gölcü, Elite için bir tanıtım bütçesi kullanarak 1100-1199TL olabilir demişti. Gerçi sonradan 1299TL'den lansman yaptılar. Ancak burada kısıtlı sayıda ürünü piyasaya daha ucuz verip adını duyurmak için kullanacağını, sonradan zam yapıldığında telefonun bulunabilir hale geleceğini öngörmüştüm. Şu anda belli başlı yerlerde stok kalmamış sanırım. Muhtemelen yakında fiyatına zam yapacaklar ve o zaman her yerde bulunabilir olacak.
  • Ben bu cihazlardan birini almak istiyorum ama sadece adı var kendilesi yok!

One plus olsun xaomi olsun vs.. bunları ne zaman parasını verip alabiliriz ülkemizde..İkincisi yurt dışından en erken ne zaman getirtme şansımız olur beklemek istemezsek?

• quote:

Orijinalden alıntı: HsynBkts

Eğer 64 GB 1000 liradan giriş yaparsa GM'de ayakta duramaz

düşüncesi bile harika bırak gm yi samsung un satışlarını bile baltalar baya

• Masyur kullanıcısına yanıt
    Samsung ve apple suan zaten panikte

• OnePlus One, ön incelemede!

Yüksek teknik özellikleri ve düşük fiyatıyla dikkat çeken "kusursuz telefonu" elimize aldık, denedik

OnePlus One, cep telefonu dünyasında bir ilki başarıyor. Resmi olarak CyanogenMod ile gelen ilk telefon olan OnePlus One, aslında Android 4.4.2 KitKat'ın modifiye edilmiş bir sürümüyle çalışıyor. Böylece kendi telefonuna CyanogenMod yükleyip garantisini iptal etmekten korkanlar, OnePlus One ile istedikleri telefona en baştan sahip olabiliyorlar.

16GB'lık modeli 299 dolara satışa sunulan telefonun orta seviye ceplerden farksız olduğunu düşünüp bir kenara atabilirsiniz. Ancak sadece fiyata bakarak konuşmanız yanlış olacaktır.

Çinli üretici OnePlus One'ın içerisine birçok etkileyici bileşen sıkıştırmayı başarmış. 2.5GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemciye, Adreno 330 GPU ve 3GB RAM'e sahip cihaz, Full HD ekranla ve 13 megapiksellik bir kamerayla geliyor.

Uygun fiyatlı Google Nexus 5'ten bile ucuz olan OnePlus One, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 ve Sony Xperia Z2 gibi ceplerin neredeyse yarı fiyatında.

Ölçüler, gövde, ekran

Fiyattaki bu fark, OnePlus'ın hangi alanlarda fedakarlık yaptığı konusunda bizi meraklandırdı. Kısa süreli deneyimimizde herhangi önemli bir dezavantajına rastlamadığımız cihaz, 5.5 inç'lik bir ekrana sahip. 152.9 x 75.9 x 8.9mm boyutları, 5.2 inç'lik Xperia Z2'den sadece biraz daha büyük.

Telefon, metal yerine plastik gövdeye sahip ancak bu, cihazın hafifliğine katkıda bulunmuş. Aynı zamanda OnePlus One'ın tutuş hissiyatı da oldukça iyi. Yapı kalitesinin genel olarak oldukça iyi göründüğünü söylemeliyiz. Elimize geçen telefon final sürüm olmadığından, piyasaya sürülene dek bazı geliştirmeler yapılması muhtemel.

OnePlus One'ın şeklinin biraz uzun olması, tek elle kullanırken tüm ekrana uzanmanızı zorlaştırıyor. 5.5 inç'lik 1920 x 1080 çözünürlüklü ekran ise 401ppi ile etkileyici keskinlikte görüntüler sunuyor. Resimler ve metinler net ve temiz görünseler de renklerin az da olsa soluk görünebildiğini fark ettik.

Android 4.4.2'yi temel alan CyanogenMod 11S, topluluk tarafından geliştirilen bir proje ve Google'ın işletim sistemini geliştirerek kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor.

OnePlus, denediğimiz telefonun final sürüm yazılımla çalışmadığı konusunda bizi uyardı. Ancak biz kısa testimiz sırasında elde ettiğimiz performanstan memnun kaldık. Güçlü Snapdragon 801 işlemci, akıcı bir arayüz performansı sunuyordu. Biraz derine gittiğinizde ise CyanogenMod'un geliştirmeleri karşınıza çıkmaya başlıyor. Örneğin kilit ekranında asma kilit simgesini kullanarak birçok uygulamaya direkt olarak ulaşmanız mümkün. Göze daha tanıdık gelen giriş ekranında ise simgeler bir miktar büyütülmüş.

Kişiselleştirme olanakları geniş

Giriş ekranını, kilit ekranını ve genel arayüzü kişiselleştirmeye yönelik birçok ayar bulmanız mümkün. Uyarı çubuğunu bile kişiselleştirmenize izin veriliyor. Örneğin standart pil simgesini sevmediyseniz, onu yüzde simgesiyle değiştirebilirsiniz.

LG G2'den alıştığımız KnockOn işlevinin bir benzeri, OnePlus One'da sunulmuş. Bu sayede telefonun ekranı kapalıyken, ekrana iki kez vurarak onu uyandırabiliyorsunuz.

Telefonun bir başka artısı, arka yüzündeki çift LED flaşlı 13 megapiksellik kamerası. Sony Exmor lens ve Imaging Stabilisation Plus (IS+) destekli kamera, fotoğraf çekebilmenin yanında 4K ve ağır çekim videolar da yakalayabiliyor. CyanogenMod, Android'in stok kamera uygulamasında değişiklikler yapmış ve resimleriniz üzerinde oynamanız için birkaç yeni ayar eklemiş.

Deklanşörün ışık hızında çalıştığını söylememiz zor, ancak bunun nedeni OnePlus One'ın final yazılımla çalışmaması olabilir.

Telefon, 3.100mAh kapasiteli, çıkartılmayan, güçlü bir pille geliyor. Ancak cihazın pil performansını detaylı testimizde inceleme şansı bulacağız.

İlk kararımız

OnePlus One ile şaşırtıcı biçimde iyi bir deneyim yaşadık. Rakiplerini geride bırakan üst düzey teknik özelliklere sahip telefon, akıcı bir Android arayüzü sunuyor. 299 dolarlık One'da gözümüze çarpan bir eksiğin bulunmaması da onu çok cazip bir seçenek haline getirecek gibi görünüyor.

Kısa süreli testimizde herhangi bir sorun yaşamasak da, cihazı tam anlamıyla ancak detaylı incelememizde tanıyabileceğiz. Ancak şu haliyle bile Sony, Samsung ve HTC'yi çok düşündürecek gibi görünüyor.

• OnePlus Oppo’nun mu?

Geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasında sansasyon uyandıran bir akıllı telefon tanıtarak dillerden düşmeyen OnePlus şirketin aslında Oppo’nun mu?

Geçtiğimiz günlerde OnePlus One isimli akıllı telefonunu tanıtarak gündeme bomba gibi düşen OnePlus şirketi, aslında Oppo'nun iştiraki mi?
    GizmoChina sitesinin ortaya çıkarttığı belgelere göre evet !

Geçtiğimiz yılın sonlarında Oppo'dan ayrılan bir grup çalışanın kurduğu şirket, bir kaç ay önce "Dünyanın en güçlü akıllı telefonunu, uygun fiyattan satışa sunmak" felsefesi ile yola çıkmıştı. Şirketin CEO'su Peter Lau, kısa süre önce verdiği bir röportajda Oppo ile alakalarının kalmadığını, OnePlus'ın tamamen farklı bir şirket olduğunu belirtmiş, daha önce de çıkan bu iddiaları yalanlamıştı.

Tamamen sahibi!

GizmoChina'nın Shenzhen Piyasa Denetleme Kurumu arşivlerinden çıkarttığı belgeye göre OnePlus tamamen Oppo'ya ait. Belgenin çevirisini de yapan site, belgede OnePlus Teknik Ltd. şirketinin Guangdong OPPO endüstri ve elektronik şirketine ait olduğu ve Oppo'nun OnePlus üzerindeki hisselerinin tamamına sahip olduğu yazdığını da iddia etti.

Amaç Amerika!

Oppo'nun böyle bir hamle yaparak Amerikan pazarında daha fazla söz sahibi olmayı amaçladığı ve pazarda Samsung, HTC, Sony gibi markalarla daha sıkı rekabet edebilmeyi hedeflediği düşünülüyor. Oppo'nun yeni bir marka yaratarak onu en baştan pazarlamaya çalışması, imajı yeterince güçlü olmayan bir firmayı pazarlamasından çok daha kolay. Dolayısıyla GizmoChina'nın ortaya attığı bu fikir akla oldukça yatkın geliyor.

• Ben de epeydir takipteyim, foruma da üye oldum. Fakat bu telefon TR'ye gelmez..
  • jesus-one kullanıcısına yanıt
    Bu anlatım kimin ? Size mi ait? alıntı mı? Kaynak neresidir?

Bunları belirtirseniz sevinirim.
  • Müjdeli haberi bakalım ne zaman duyacağız. Kısır bir döngüye girdik yine
    Hocam arkadaş kaynağı belirtmiş zaten. Gizmochina sitesi demiş... Mesajın başını tekrar okuyun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jesus-one kullanıcısına yanıt
    Zaten belliydi
  • acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    Hocam onu gördüm de, bunu türkçe olarak okurlara ulaştıran siteyi merak ettim. Gizmochinadan ne anlarım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sümmani.

Hocam onu gördüm de, bunu türkçe olarak okurlara ulaştıran siteyi merak ettim. Gizmochinadan ne anlarım ben

http://m.chip.com.tr/makale/oneplus-one-on-incelemede_46758.html

http://m.teknolojioku.com/haber/oneplus-onein-opponun-istiraki-oldugunu-gosteren-belge-sizdirildi-17779.html

http://m.teknolojioku.com/haber/oneplus-one-paramparca-oldu-17819.html

Kaynaklar bunlar son eklenen link yeni

Tam arkadaş tercüme etmiş olabilir diye yazacaktım ama arkadas kaynakları paylaşmış...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de müjdeyi alabilseydik ....
  • Cevaplar için teşekkürler. Kaynaksız iş yapmayı sevmem de ondan sordum.

Bir de türkiye'ye de satış yapılacak dense. Harika olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesus-one

OnePlus Oppo’nun mu?

Geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasında sansasyon uyandıran bir akıllı telefon tanıtarak dillerden düşmeyen OnePlus şirketin aslında Oppo’nun mu?

Geçtiğimiz günlerde OnePlus One isimli akıllı telefonunu tanıtarak gündeme bomba gibi düşen OnePlus şirketi, aslında Oppo'nun iştiraki mi?
    GizmoChina sitesinin ortaya çıkarttığı belgelere göre evet !

Geçtiğimiz yılın sonlarında Oppo'dan ayrılan bir grup çalışanın kurduğu şirket, bir kaç ay önce "Dünyanın en güçlü akıllı telefonunu, uygun fiyattan satışa sunmak" felsefesi ile yola çıkmıştı. Şirketin CEO'su Peter Lau, kısa süre önce verdiği bir röportajda Oppo ile alakalarının kalmadığını, OnePlus'ın tamamen farklı bir şirket olduğunu belirtmiş, daha önce de çıkan bu iddiaları yalanlamıştı.

Tamamen sahibi!

GizmoChina'nın Shenzhen Piyasa Denetleme Kurumu arşivlerinden çıkarttığı belgeye göre OnePlus tamamen Oppo'ya ait. Belgenin çevirisini de yapan site, belgede OnePlus Teknik Ltd. şirketinin Guangdong OPPO endüstri ve elektronik şirketine ait olduğu ve Oppo'nun OnePlus üzerindeki hisselerinin tamamına sahip olduğu yazdığını da iddia etti.

Amaç Amerika!

Oppo'nun böyle bir hamle yaparak Amerikan pazarında daha fazla söz sahibi olmayı amaçladığı ve pazarda Samsung, HTC, Sony gibi markalarla daha sıkı rekabet edebilmeyi hedeflediği düşünülüyor. Oppo'nun yeni bir marka yaratarak onu en baştan pazarlamaya çalışması, imajı yeterince güçlü olmayan bir firmayı pazarlamasından çok daha kolay. Dolayısıyla GizmoChina'nın ortaya attığı bu fikir akla oldukça yatkın geliyor.

zaten 1 plus 1 firmasını ve telefonunu yapanlar Oppo dan istifa edip ayrılan mühendisler

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.