merahba arkadaşlar ben önceki konum'dan da anlaşılacağı ibi electroniğe yeni başladım ve bir kaç soru var aklımda beni bugün merak ettiğim , elimde 2 tane 19 volt luk adaptör var bunları seri bağlıcam ve ortalama 38 volt 4 amper lik bir güç kaynağı elde edicem ama benim elimde bir de 12 volt 10 amper lik bir güç kaynağı var ben bu 38 volt 4 amperlik güç kaynağı ile 12 volt 10 amper lik güç kaynağını birleştirirsem 38 volt 14 amper lik bir çıkışımmı olur ? yada ne olur . bir sorum daha var 38 volt 4 amper lik güç kaynağı ile 12 volt 4 amper lik güç kaynğını birleştitrsem ne olur 50 volt 3 amper falan mı oluyor nasıl olur anlamadım cevabları bekliyorum teşekkürler :D
Farklı gerilim değerlerindeki güç kaynakları paralel bağlanmaz, birbirleri üzerinde kısa devre oluşturup zarar görürler. 38V 4A ile 12V 4A birbirine seri bağlanırsa 50V 4A olur.
Örneğin 38V 4A ile 12V 3A seri bağlansaydı 50V 3A olurdu çünkü aynı kol üzerindeki iki kaynağın birlikte verebileceği maksimum akım en küçük akım kapasiteli kaynağın akımına eşit olur.
Doğru, seri bağlayınca voltaj artar,, akım ise en düşük adaptörün akımı kadar çekilmelidir..
38v ile 12v un paralel bağlanması çok tehlikelidir,,
(38km ve 12km hızla giden iki aracın karşılaştığı anda , hızlarını değiştirmeden 12 ve 38 km,, birbirine kenetlenip gitmeye çalışmalarına benzer..)
+ çıkışlara diyot bağlayıp, güç kaynaklarının birbirinden etkilenmemesini sağlayabilirsiniz (diyotların ucunda 26v fark var, hinede birbirine deymesi sorun teşkil eder bence) ,, fakat 38v ile çalışan bir alıcı için, 12v çıkışın bir anlamı yoktur..
hmm verdiğniiz ecvabları değerlendirdim galiba 38 volt luk güç kayanğımın akımını yükseltmek için aynı değerde bir adabtör alıp gene parerlel bağlamam gerekçek cebalr için teşekkürler :D