Şimdi Ara

12V AKÜ DEN 220 VOLT İNVERTÖR YARDIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar konunun uzmanları yardımcı olursa çok sevinirim
    bağ evinde kullanmak üzeri 700w inverter aldık aldığımız 2. el akü beklentilerimizi karşılamadı 2 adet 15w tasarruflu ampulu 3 saat yakabildik.Sıfır 60 amper aku almayı düşünüyorum
    sorun şu ki invertor akünün akımını 10 volta gelince aküye zarar gelmesin diye elektrik üretimini kesiyor.Sıfır akü 10 volta düşene kadar bize ne kadar saat dayanır sadece 15-25 watt tasarruflu ampul aydınlatma için kullanacağım başka bişey çalıştırmayacağım. Bu hesaplamanın basit tablo vs var ise çok sevinirim
    birde turnıgy acusell 6 şarj aletim var bu sarj aletinin hangi modülünde sarj etmeliyim.
    Bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim
    iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umorgul -- 9 Temmuz 2012; 16:56:16 >

• 12 v serit led isinizi gorur aslindaz
    ..hem kayip ta olmaz..bende evde 10 mt serit led kullaniyorum superde oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fikir bizimde aklımıza geldi ancak ilerde elektrik geleceği için tesisatı ona göre yapıldı bunu değiştirme şansımız yok evin birçok yerinde zaman zaman yanıp sönecek ampuller var dediğim gibi hesaplamada yardımcı olacak konuya hakim arkadaşların yardımını beklerim
  • Selamlar.
    2 adet 25w + 1adet 15w lamba yansın. Toplamda 65W eder. Min. %10 kayıp olsa 72W eder.
    72W , 12VDC de 6A demektir. 60Ah akü , full dolu ise yaklaşık 9 - 10 saat bu 3 lambayı yakabilir teorik olarak.
    Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger . Bu cihazla 60Ah lik bir aküyü nasıl doldurabilirsiniz ?
    Bu cihaz 5A e kadar şarj akımı verebiliyormuş ! Ancak akünüz kurşunlu araba aküsü ise 14.4VDC ye kadar şarj edilecektir.
    Bu durumda 50W lık bir cihazdan çekebileceğiniz akım max. : 50/14,4 = 3,47A olabilir max.
    Bunda da kayıplar olacağına göre bizbunu 3A şarj akımı olarak düşünürsek , 60/3 = 20 saat olacaktır.
    Yani , 3 lambanızı 10 saat yakabilmek için 60Ah lik aküyü bahsettiğiniz şarj cihazı ile 20 saat şarj etmeniz gerekecektir.
    Saygılar.
    Not : Bu kabaca hesaba göre siz de nasıl bir akü ve şarj cihazı ile ideal sonuç alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Ya da kaç ampulü kaç saat ( tabii ki ortalama olarak ! ) kullanmak istediğinizi belirtirseniz , daha gerçekçi akü ve şarj cihazı hesaplanıp araştırılabilir.

• Aldığınız 2. el akü ölü, yeni bir akü ile 2 adet 15 watt ampülü yaklaşık 20 saat yakarsınız.

Accucel 6 cihazınızın pb modunda, izin verdiği en yüksek amper değerinde şarj edebilirsiniz.

Cihaz 50W olarak geçiyor da, biraz daha fazla 75 watt gibi güç verebiliyor, yaklaşık 12 saatte bitik akünüzü şarj eder.
  • 600w jenerötör al
  • kardeş benden sana tavsiye bağ evin olduğu yerde rüzgar çok esiyorsa sende benim gibi orta boy bi rüzgar gülü yap... Şarj kontrol devresiyle aküyü rüzgar estiği sürece şarj et bedavaya gelsin elektrik...

• öneri için teşekkürler basitçe yapımı ve maliyeti hakkında bilgi verirseniz neden olmasın birde rüzgarın devamlı esmesi mi gerekiyor aralıklı olarak iyi rüzgar alıyor ama zaman zaman duruyor
  • 605 w ve 3.5 kv 2 adet jeneratorümüz var ama gürülü ve eksoz gazı yüzünden evde olmuyor genelde evdeki insanlar yaşlı herzaman dışarı çıkar çalıştır gece git içeri al olmuyor daha pratik çözümler arıyorum
  • bilgi için çok teşekkürler
    bu hesaplamayı yaparken inverterin 10 voltun altına düşünce akımı kestiğini hesaba katıyor muyuz eğer öyle ise kullanım süresi işimizi görür
  • kardeşim pervanesi mekanızması kolayca yapılıyor ama alternatör veyahut dc motor bulmak çok zor piyasada bulunmuyor ben araç silecek motoruyla yapmayı düşünüyorum...

60 amperlik aküyü 13 volt 6 amper verebilen bir rüzgar gülü ile doldurabilirsiniz...

rüzgar estiği sürece şarj oluyor akü çok güzel ve bir o kadarda keyif verici bu işlerle uğraşmak jeneratör ile bu işler olmaz olsada kafa dayanmaz zaten

en temizi rüzgar türbünü ve sessiz çalışan çevreye zarar vermeyen inverter ok...
  • merhaba
    projeti tamamladığınızda bilgi verirseniz çok sevinirim ne cin silecek motoru şarj ünitesi vs umarım tamamlar istediğiniz verimi alırsınız
    iyi günler
  • merhaba
    aku, sarjli inverter,gunes paneli uzerine calisiyoruz.bu konuda size yardimci olbilirim. 0532 4344999 Olcay
    saygilar

• 100 watt bir güneş panelide bir 37 ekran tv cep telefonu şarjı ayrıca tasarruflu ampullere yetecektir

diye düşünüyorum...

aydınlatmayı led kullanmanız kazancınza olacaktır...

100 watt solar panel 400 tl

100 amper kuru jel tip akü tam bilmiyorum fiyatlarını...

invertör varmış zaten

10-15 amperlikte bir solar şarj kontrol ünitesi bu seti tamamlar...25-30 tl

araç aküleri bu tip uygulamalar için uygun değillerdir

12.0v değerini gördüğünüzde akü zaten bitmiştir..daha aşağı voltajlara zorlamaksa akünün ölümüne yol açar...

kuru tip aküler hem şarj olma hemde desarj olma değerleri ve süreleri bakımından bu uygulamalarda daha verimlidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

12.0v değerini gördüğünüzde akü zaten bitmiştir..daha aşağı voltajlara zorlamaksa akünün ölümüne yol açar...

kuru tip aküler hem şarj olma hemde desarj olma değerleri ve süreleri bakımından bu uygulamalarda daha verimlidir..

Daha yarım şarjlı aküyü gümlettiniz.

10.8 vollta kadar yolu var daha.

12V AKÜ DEN 220 VOLT İNVERTÖR YARDIMI

• bu kuru tip akülerde geçerli değilmidir...

9 volta kadar deşarj edilebilme özellikleri oldugunu duymuştum jel ve kuru tip akülerin...

sulu tip aküde 11,8 voltta bi araca marş bastıramassınız ben denedim...

benim bildiğim sulu aküde yüksüz voltajı 12.0-11.8v gördüğün an bitmiştir..

yanlışım varsa düzeltelim ..
  • Gazi üniversitesinin, normal otomobil aküleri için verdiği voltaj tablosudur, yukarıdaki.

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/bataryalar/oto_akuleri.htm

11.8 Volt değildir o akü, marşa bastığınız anda, çok daha aşağı değerlere göçmüştür.

Milletin yanlış ölçtüğü bir konu var, boşta akü ölçülmez, hiç değilse kapasitesinin % 20-30 yükteyken voltajı ölçülmelidir.

Sulu akü ile jel veya kuru akü arasında temelde fark yoktur. Hepsi kurşun plakalıdır ve elektrolit olarak sülfirik asit kullanırlar.

Ana fark imalat kalitesi ve maliyettir. Birinde sülfirik asit sıvı olarak gözlere doldurulmuştur, öbüründe separatörlere emdirilip sıvı dökülmesi engellenmiştir.

• fikrine yazılanlara saygılarım sonsuz haksız çıkmak istiyorum kesinlikle yani yeni bir şey daha öğrenmiş olmak için ama

bide diğer üstadlar görse iyi olcak bu durumu senelerdir rüzgar türbini yapıyorum konusunda okuduklarım yanlışmı benim ya ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umorgul

merhaba
    projeti tamamladığınızda bilgi verirseniz çok sevinirim ne cin silecek motoru şarj ünitesi vs umarım tamamlar istediğiniz verimi alırsınız
    iyi günler

şeritle ledle falan uğraşma hem çok yer kaplar hemde maliyetli olur.
    onun yerine 20w power led al yaklaşık 20 tl'ye gelir.
    şerit led alırsan yaklaşık 70 tl'ye mal edersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.