Şimdi Ara

[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.431
Cevap
17
Favori
102.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novicem -- 28 Ekim 2015; 21:47:23 >
  • ubuntu-mate 14.04
  • Bir zamanlar eOS da ne masaüstlerim vardı be anılarım canlandı valla. Şimdilik farklı bir distro deniyoruz bişiler çıkarsa paylaşırız yine
  • novicem N kullanıcısına yanıt
    çok güzelmiş bu masaüstünü yapmak için ne yapmalıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oluruna Bırak!

çok güzelmiş bu masaüstünü yapmak için ne yapmalıyız

Öncelikle bir linux dağıtımı kurmalısın. Şaka bi tarafa Ben Ubuntu 15.10 kullanıyorum ama Linuxmint ve Manjaro'da da yaptığımda herhangi bir sorun olmadı. Öncelikle conky ve conky manager i kurmalısın. Daha sonra beğendiğin conky temalarını kullanabilirsin. Ubuntu için kullandığım conky teması Slick-Conky'i burada bulabilirsin. Gerçi ben masaüstü duvar kağıdına uyması için renkleriyle oynadım. Dock olarak plank kullanıyorum. Onu da buradaki anlatımla kurup çalıştırabilirsin. Zaten hepi topu üç komut. Simge teması numix. Onlar da burada. Duvar kağıdını nereden aldığımı hatırlamıyorum

Eyvallah hocam teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Adamsiniz hocam

• Linuxa mi gecsem

Hocam ubuntu ATI HD 4300 desteği ne durumda?
  • nitrolinea kullanıcısına yanıt
    Deneyin derim. Linux mint iyi bir baslangic olabilir. Ama kali debian falan onlarla baslarsaniz linuxtan soguyabilirsiniz..

Hocam kurulumu falan her şeyi yaptım sıkıntısız çalışıyor ama iconları sabitleyemiyorum bunu nasıl yapıcam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

Hocam kurulumu falan her şeyi yaptım sıkıntısız çalışıyor ama iconları sabitleyemiyorum bunu nasıl yapıcam?

İconları sabitlemekten kastınız dock (plank) üzerinde kalıcı olarak durması ise çok kolay. Dockta durmasını istediğiniz programı bir kez çalıştırın ve dock üzerindeki pragramın simgesini sağ tıklayarak başlatıcıda tut seçeneğini seçin. artık programı kapatsanız bile icon dock üzerinde kalıcı hale gelecektir. İconların sıralamasını ise fareyle tutup sürükleyerek değiştirebilirsiniz. Bu arada ATI desteği hakkında bilgim yok ben nvidia kullanıyorum. Hiç ATİ m olmadı. Ama gerekli yardımları ve bilgileri buradan alabilirsiniz.

Hocam dediğiniz yaptım ama programı kapattığımda icondan yine çıkıyor bu arada Linux Mint Mate 17.2 kullanıyorum.
  • Plankı sağ tıklayıp (çapa iconunu) çık deyin ve daha sonra tekrar başlatın. Büyük ihtimalle icon ekleme sorunu çözülecektir. Bende herhangi bir sorun görünmüyor.

Linux Mint 17.2 Cinnamon masaüstüm.

• Linux Mint 17.3 Cinnamon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 5 Aralık 2015; 23:11:24 >
  • Solus os kullanan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Linux Mint 17.3 Cinnamon

Hocam böyle bir masaüstü oluşturabilmeyi nereden öğreniriz? Kaynak web sayfası vs. var mı?
  • Hocam anlatmış burada

• GTK: Last Arc theme
    Icons: Vertex
    Font: Futura Std Medium
  • Antergos Mate
    Diğer detaylar screenfetch'de
    [ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.