Hocam durum öyle de bahsettiğim yer anadolu yakasının boğaz,acarkent,dragostan sonra en zengin noktası, oturanlar komple milyoner gerekirse kazı parası da vermeye razı ki ben 2022de ciddi bir rakam ödemeyi bile kabul ettim turksat artık ankaraya faks çekmemle harekete geçti, demem o ki bir bölgede kazı rahat yapılıyor müşteri zenginse önce o bölgeye yatırım yapıp para kazanacaklar ki sonra zorlu bölgelerde harcanmasın adamlar. Bu bölgede pastayı turksat gpon'a kaptırdılar ki 1000/125 tv, telefon, tüm sinema kanalları açık 550 tl gibi bir rakam ödüyorum bence fiyat olarak da uygun. |
[ANA KONU] TurkNet GigaFiber altyapı yayılım takibi (378. sayfa)

-
-
Benim oturduğum yer de oldukça zengin bir yer, tüm evler denize bakıyor, ama hiçbir şekilde bir çalışması yok firmaların. Sadece Türknet biraz biraz başladı döşemeye o kadar. Yani 16 yıldır DSL ile mücadele eden birisi olarak demem o ki 1 tane Fiber geldiği zaman en azından 2030 yılına kadar bir tane daha talep etmeyin, yoksa bizim gibi hiç gelmeyenlerin de hakkını çalıyorsunuz.
-
Hayır öyle değil, bana harcayacağı eforu kalıp kadıköyde 3 mt genişliğindeki sokağa harcamaz altyapı firması, her firma özel ve olaya kar dengesi kapsamında bakıyor, talep edilse de zaten karlı değilse gelmez.
-
TürkNet ve Türksat öyle bakmıyor. Örnek vermek gerekirse Türknet İstanbul'da 2 metrelik sokakları olan en fakir ilçelerden Zeytinburnu Bağcılar Gaziosmanpaşa Esenler gibi ilçelerin tamamına hizmet sunuyor, ayrıca Türksat da Fatih'te Samatya Yedikule Kocamüstafapaşa gibi fakir eski yıkılmaya yüz tutmuş evlere Fiber çekti, hem de bu ilçelerde Docsis altyapısı olmasına rağmen Fiber çekti.
Her firma Turkcell gibi sadece zenginlere çalışmıyor.
-
Turksat hali hazırda docsis altyapısı olduğu yerlere çekiyor çünkü saha dolabına kadar fiberi ahzır ve boruları büyük, türknet ise havai çektiği için çekebildi ve fiyatı uygun. Turkcellin eski ceosu (Süreyya Ciliv) olsa şuan zaten diğer firmalar batmıştı.
-
Saha dolabına gelen Fiber ile Gpon Fiberi aynı şey değil ki, örneğin benim bir tanıdığımın evine 3 ay önce Türksat Gpon geldi ama o tanıdığım halen Docsis kullanıyor, değiştirmiyoruz, çünkü yaşı itibariyle Gpon lazım değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdSaha dolabına gelen Fiber ile Gpon Fiberi aynı şey değil ki, örneğin benim bir tanıdığımın evine 3 ay önce Türksat Gpon geldi ama o tanıdığım halen Docsis kullanıyor, değiştirmiyoruz, çünkü yaşı itibariyle Gpon lazım değil.
Aynı şey değil ama saha dolabına fiber çekmeden gpon altyapıyı oluşturamıyorlar. Docsis aboneliği varsa zaten gpon ile paralel gidiyor, benim büyüklerimin aparmanında da hem docsis hem gpon altypı var, sadece kablo tv istersen doğrudan coaxial çekiyorlar ancak her yeni internet başvurusunu gpon olarak bağlıyorlar, docsis sistemini bir anda değiştirmekle uğraşmıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X