ben taşınıyorum buradan, artık siz kullanırsınız benim yerime :D |
[ANA KONU] TurkNet GigaFiber altyapı yayılım takibi (374. sayfa)
-
-
Bu dış BASK'ların suya dayanıklılığı IPX2 diye biliyorum. Bu şekilde çekilen fiberler pek sağlıklı değil ancak genelde bir sıkıntı olduğunu da görmedim. Dış tarafta f/o kabloları, dağıtım kutularını geçtim herhangi bir kabin bile gözükmemeli bana kalırsa. Türkiye'de yaşıyoruz tabi, benim düşüncem fazla lüks kalıyor.
-
Fiber dağıtıcıların içinde elektronik bir devre olmadığı için su girmesi sorun çıkarmıyor sanırım, içlerinde basit bir prizma ışık dağıtıcısı var
-
Bakırköy'de bulunan Konutların %75'i eski yapıdır 40 70 yıllık binalar.. Belki geçici bir altyapı olarak görülüyor olabilir. Sonuçta sürekli bir kentsel dönüşüm durumu var. Zaten fiber gibi altyapıların bu kadar geç gelmesinin sebebi de bundan olabilir. Ama ben pek eksikliğini yaşamadım Kablonet her zaman vardı bakırköyde. ilk pilot bölgesidir. Millet 64kb lerde sürünürken Bakırköy 128kb 256kb hizmet alıyordu. Şuan da da 100mbit gayet yetiyor aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 30 Aralık 2024; 8:12:21 > -
Üzüldüm adına, Umarım Bakırköy dışına taşınmıyorsundur. Bakırköy'e alışan dönüp dolaşıp yine Bakırköy'e gelir. Ben evlendikten sonra 5 sene başka ilçelerde yaşadım Avcılar Sefaköy gibi. Borçları bitirir bitirmez geri döndüm :)
-
Binamız yıkılıyor o yüzden 😂 Zeytinburnu ya gidiyorum, bina geri yapılırsa gelirim 2 yıla geri
-
BASK (Bina altı sonlandırma kutuları)'nın (fotodaki Siyah PLC Splitter dağıtıcı) eski-yeni yerleşim yeriyle olmasıyla pek bir alakası yok, Turknet her yerde bu şekilde çekiyor. Bir yere PoP noktası kurup ODF, OLT koyuyorlar ve bir veya bir kaç binaya backbone görevi gören BASK koyup binadan binaya havai dağıtıyorlar.
-
merkezefendi mahallesine mi taşınıyorsunuz? iş yerim orada arka sokaklar komple gigafiber. Tercüman sitesindeyiz superonline ve tt fiber var. yönetici başvurursa gigafiber de gelir.
-
-
Hayır Hatboyuna, gittiğim evde Gigafiber var, ben getirttim 😁
-
Nereden talep açılıyorsa söyleyinde bizde talep açalım
-
nasil oldu -
Kablo sokaktan geçmişti, ama benim taşınacağım evin de içinde bulunduğu 4-5 apartmana gelmemişti, ben de fotoğraflarını çekip kroki haline getirdim ve Türknet Forum üzerinden ilettim, 2-3 ay içinde bizim 4-5 binaya da kablo uzattılar ve kutu takıp hizmeti açtılar. Ama ben başvurmasam bizim binalara gelmezdi, es geçmişlerdi resmen.
-
Bilgi icin tesekkur eederim ozaman biz beklemekten baska care yok bizim yan mahallede var bizim mahallede gigafiber yok -
1000 Mbit Aktif olmuş, Abonelik başvurusunu yaptım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 1 Ocak 2025; 2:16:33 > -
Hayırlı olsunn. Mesajını görmemişim akşam, herhangi bir kod kullanmadıysan atayım, sonradan da kod eklenebiliyor, arıyorsun diyorsun arkadaşımın kodu varmış ekleyebilir misiniz 😂
-
Tam olarak aynı durumdayim. Fiber dağıtım kutusuyla evim arasında maksimum 15 metre mesafe var. Sokağın karşısındaki binalara fiber kablo çekildi ve kutular takıldı. Fakat benim binaya kablo çekilmedi ve kutu takılmadı. Sokakta kutulama yapan arkadaşlara sordum.Proje yöneticisi burada değil falan dediler. Sizin de dediğiniz gibi sokak krokisini, fiber dağıtım kutusu ve fiber çekilen binaları işaretledim. Bulunduğum binada aktif 2 gigafiber talebi var. 15 metre kablo neden çekmezler gerçekten anlamak zor. Kablo kutu parası neyse vereyim. @TurkNetDestek Evden çalışan biriyim ve dsl bağlantım zayıf. Yardımcı olabilecek birileri varsa bana ulaşabilir mi? Destek Numarası: 84729195
-
-
Türknet'in forum sitesinden de yazın, Twitterdan da yazın, bol bol darlayın, ayrıca tüm binadan talep oluşturmalarını isteyin, ben binamdaki 10 dairenin hepsine talep oluşturtmuştum.
-
bugun binaya takılan kutu aktif oldu. Turknet vdsl den giga ya donus için basvurdum yarın geliceklermiş bakalım. pendik / fevzi çakmak mh.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X