Şimdi Ara

[ANA KONU] TurkNet GigaFiber altyapı yayılım takibi (371. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.445
Cevap
122
Favori
412.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci görseldeki kutu çok kötü bırakılmış. Bir başka konuda daha paylaşmışsınız, orada Turknetdestek hesabını etiketledim. Düzeltirler inşallah

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Pendik Fevzi çakmak mahallesi Kablolama ıslemleri sürüyor.bazi binalara kutu koyulmuş.En son Marmara hastanesi çikiyor. Nar eczanesi Erzincan caddesine kadar gelmiş.
    [ANA KONU] TurkNet GigaFiber altyapı yayılım takibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Renos. R kullanıcısına yanıt

Manisada merkez kısmına gigafiber gelmiş tevfikiye mahallesi ve bölgesi siz kullanıyormusunuz

• GÜNCELLENDİ-

Maltepe Zümrütevler Fuaye Süreyyapaşa Sitesi'nde de gigafiber aktif oldu. Maltepe'de sadece Narlife ve Fuaye Süreyyapaşa sitesinde var bildiğim kadarıyla. Haritada bütün Maltepe çalışma devam ediyor şeklinde gözüküyor, o yanlış. Cadde de Türknet'e dair görünür bir şey yok, bir kazı çalışması yapılmadı. Telekom menholleri ve kanalları kullanıldı muhtemelen. Sitelerin başvurusu üzerine sitelere çekildi sadece. Bu yüzden site yönetimi olarak mail aracılığı ile başvurmanız işleri çok daha hızlandırabilir, biz öyle yaptık çokta hızlı sonuç aldık. Kendimde bir sorgulama ile göz attım, Başıbüyük kısmında dediğim gibi Narlife sitesi kalıyor, sanki bir orda var birde Zümrütevler Fuaye Süreyyapaşa Sitesinde var. Rastgele sokaklar seçerek kontrol ettim bazı yerleri, bunlar harici yok gibi, harita biraz yanlış. Kırmızı ile çevirdiklerim Gigafiber olan yerler. Yeşil çizgili yerlerde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 21 Kasım 2024; 21:47:9 >

• Rediron kullanıcısına yanıt

Gigafiber için turknet kendi pop noktaları kuruyor, TT uzerinden veremiyor bu servisi.

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

Tam nasıl çalıştığını bilmiyorum. Ama bende direk Telekom'un altyapısını kullandığını kastetmek istememiştim. Sitenin bütün sokaklarına kendi kablolarını döşediler, binalara kutular koydular, muhtemelen pop noktası dediğiniz(?) siyah kutuları da koydular sokağa. Ama sitenin dışında Türknet'e ait bir şey yok bildiğim kadarıyla, orda Telekom'dan alıyor bir şekilde, yeterli teknik açıklamayı yapacak bilgiye sahip değilim kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 21 Kasım 2024; 21:3:1 >

Estağfurullah.

O siyah kutu dağıtım kutusu. Pop noktası o siteye ya da sokağa gelenin hatta caddelere gelenin toplandığı ve ana omurgaya bağlandığı yer. Ana omurga dahil hiçbir aşamasında Türk Telekom yok. Yalnız caddelerdeki menhol ve borular TT tarafından döşenmiş olabilir. Çoğu PTT zamanından kalmış altyapılar zaten.

Anladım hocam. Sitede Telekom'un boruları kullanıldı, onu biliyorum. Demek dediğinize göre site dışında cadde de bu altyapı Telekom'un borularından kurmayı başardılar mı diyorsunuz? Yeni asfalt döküleli 1 seneyi biraz geçti daha, ne öncesinde, ne de sonrasında bir kazı çalışması olmadı. Yollarda hiçbir Türknet kapağı yada saha dolabı gibi bir şey yok. Telekom'un kullandığı yerlere döşediler yani o zaman. Benim Telekom'dan çekti deme sebebim bir yerde okumuştum yine bir forumda; Türknet, Telekom'un bir şeyini kullanarak da altyapı sağlamaya başladı diye. O konuyu bulabilsem çok iyi olacak aslında da çok aradım bulamadım. Muhtemelen onu ben yanlış hatırlayıp yanlış yorumladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 21 Kasım 2024; 21:32:7 >

Evet. Mesela bildiğim başka bir ilçede 94-95 yılında PTT tarafından kurulan menhol ve boruları kullanarak sokakların köşesine kadar getirdiler. Kazı hiç olmadı. Parasıyla yapıyorlar tabii ki. Kira ödüyorlar. Sonra o köşe binalardan da evlerin dış cephesinin üzerinden taşıyıp binaların giriş katına kadar getirdiler.

Turknet in kazarak getirdiğini daha görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnSplendidNinja -- 21 Kasım 2024; 21:33:58 >

Anladım teşekkürler hocam. Ben Üsküdar'da bir yerleri kazıp dolap koydukları gibi bir şey bekliyordum, yada superonline'ın kaldırımları falan kazıp döşediği gibi. Böyle de oluyormuş demek. Üstteki yorumu güncelledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 21 Kasım 2024; 21:46:29 >

Kocaeli konusunda sultan orhan mahallesi için yeraltı kazı fotoğrafları gördüm

hatta küçük beyaz kapaklar bile koymuşlardı

https://forum.donanimhaber.com/turknet-kocaeli-gigafiber-ana-konu--152211679-28#154577936

• Merhabalar Hacettepe mahallesine gigafiber gelmiş. Strazburg caddesine de gelecek mi planlama içerisinde mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eyüpsultan Esentepe mahallesi ne durumda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @TurkNetDestek Merhaba, harita buradan kaldırılmadan önce telefonumdaki google haritalara entegre etmiştim ve oradan takip ediyordum. Şu an oturduğum konumda gigafiber altyapısı var gözüküyor ancak siteden kontrol ettiğimde yok diyor. Bunun sebebi ne olabilir? esenyurt/aşık veysel mahallesi/vedat altun sokak

• @TurkNetDestek Merhaba, 2 sene önce yine sormuştum, şimdi tekrar soracağım. Tuzla/Aydıntepe Mahallesi için bir planma çalışmanız var mi? Şifa mahallesi dışında bir bilgi göremiyorum. Güzelyalı'ya gelmiş, arada sıkışıp kaldık, bu bölgede bir çalışma mevcut değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigrela -- 12 Aralık 2024; 1:16:25 >
  • @TurkNetDestek merhaba, beylikdüzü barış mahallesi için son durum hakkında bilgi alabilir miyim?

• yasyn kullanıcısına yanıt
    Merhaba, planlama bölgeleri konusunda bilgi veremiyoruz.
    turk.net
    GigaFiber İstiyorum- Fiber Altyapı - TurkNet
    https://turk.net/gigafiber-istiyorum
    sorgulama üzerinden altyapınızı kontrol edebilir ve adresinizde yoksa talebinizi iletebilirsiniz 🍀
  • @TurkNetDestek Merhaba, zuhuratbaba mah. Akatlar sokak için bir planlama var mı? Bakırköyün merkezinde fiber kullanamıyoruz yıllardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Telekom Çok Yavaş çalışıyor 2021den beri yan binada fiber kutu var haritadada fiber gösteriyor ben bakıyorum hiper vdsl çıkıyor ve tüm sokak böyle sadece 1 binaya kutuyu koyup gitmişer

Her sene yazıyorum bunlara cevap olarak altyapı çalışmalarımız devam ediyor diyorlar alt tarayı yan daireye kablo atacaksınız bina içinde siyah bir kutuda koydular içerisine misina :) gibi ipte çektiler

2025 oldu hala hareket yok 4 yıl olacak ne gelen var ne giden diyordumki geçen hafta birileri geldi binalara kablo çekiliyor Bu seferde 2 - 2 binaları atlıyorlar sizin bina gözükmüyor diye Söylendi :D

Bunun içinde 2029 kadar fiber kutu binaya bağlanacak gibi duruyor zaten 2021e kadar 10yıldır 4mbps ile idare ettik en azından vdsl ile az biraz rahatladı artık bekleriz yine 3sene 5sene kadar :)

• 
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.