Şimdi Ara

Anakart arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarın bağlı olduğu ana fişi çektim ve 2 gün sonra taktım (evde deyildim)fişi taktiktan sonra düğmeye bastım ama çalışmadı bir kaç kere daha denedim ama nafile anakartı komple söküp sadece power suply (doğrumu yazdim bilmiyorum) takılı hale calıştırdim çalıstı 2 - 3 kere daha denedim tekrar gitti.

2-3 çalışıyor bidaha çalışmıyor. Servise yoladim ancak sorun yok diye geri yolluyorlar.

Sorun nedir çözümü nedir ne yapmalıyım.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı bir PSU ile test etmenizi öneririm.
    Çalışırsa eski PSU içini açıp tamir etmek gerekir. Tamiri de basittir.
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    psu tamiri basittir demeyelim de deneyimi olan gerekli ekipmanlara sahip arkadalar için basittir diyelim.. malüm herkes psu yu açıp tamir edemiyor.mesala ben tamir edemiyorum. gerekli donanımlarımda yok..bir havyam bile yok. :)
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Başka psu ile denedim hatta 3 farklı psu ile denedim omuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuadroNN

Başka psu ile denedim hatta 3 farklı psu ile denedim omuyor.
    Power düğmesinde problem olmasın ,anakartınız üzerinde power düğmesinden gelen kabloyu takip ederek bağlantı noktasını bir metal ile anlık temas sağlayın , bakalım çalışacakmı .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Anakart ı kasadan çıkartıp masanın üstünde deniyorum. Düğmeyle calıştırmıyorum. Benimde aklima gelmişti ama sorun düğmede değil teşekkurler.

• quote:

Anakart ı kasadan çıkartıp masanın üstünde deniyorum. Düğmeyle calıştırmıyorum. Benimde aklima gelmişti ama sorun düğmede değil teşekkurler.
    Bu konuda ne kadar bilgi sahibisiniz bilemiyorum ,Anakartın üzerine bağlı psu soketinde yeşil ve herhangibir siyah kabloyu bir tel ile kısa devre yapın . bu durumda fanlar çalışıyorsa psu genelde (% 80 )sağlam . anakartınızda problem var , tetikleme yapmıyor . mosfet arızası olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Anakart
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Psu larda hicbir sıkınti yok. Anakart tetikleyicisi demişsin orda sıkıntı olsa hiç calışmayacağını düşünüyorüm ama benim anakart 2 3 kere calışıyor sonra calışmıyor. Bi 10 dk sonra tekrar çalışır duruma geliyor

• quote:

Psu larda hicbir sıkınti yok. Anakart tetikleyicisi demişsin orda sıkıntı olsa hiç calışmayacağını düşünüyorüm ama benim anakart 2 3 kere calışıyor sonra calışmıyor. Bi 10 dk sonra tekrar çalışır duruma geliyor
    3-4 farklı psu ile denemişsin bazen çalışmış bazen çalışmamış . madem kendince anakartta sorun görmüyorsun ,teknik servisde sorun yok diyor !!!.
    yetkili servislerin özellikle garanti kapsamı sırasında sorun yok demeleri gelenekseldir.
    sana şimdi sorun şurada dememde sana faydası yok anlaşılan .
    başka bir yetkili servise gönder .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

3-4 farklı psu ile denemişsin bazen çalışmış bazen çalışmamış . madem kendince anakartta sorun görmüyorsun ,teknik servisde sorun yok diyor !!!.
    yetkili servislerin özellikle garanti kapsamı sırasında sorun yok demeleri gelenekseldir.
    sana şimdi sorun şurada dememde sana faydası yok anlaşılan .
    başka bir yetkili servise gönder .

Alıntıları Göster
    kardeşim benim anakart kasaya takıldıgında statik yapıyor onun için anakartı takmadan önce kasanın anakart taktıgın kısma anakart kutusundan cıkan süngerlerden ser ve sonrardan tekrar dene çalışacaktır ben anlatıgından bunu anladım :) büyük ihtimalde sorun statik yaptıgındandır statik yani olmadı topraklamayı felan biş kontrol ettir dısarda çalışıp kasada çalışmıyorsa sorun %100 statik yaptıgındandır bu arada kasaya takmadan önce anakartın statiğini aldır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRTURK449 -- 3 Ocak 2015; 12:38:45 >

• TRTURK449 kullanıcısına yanıt
    Sorun kesinlikle statik değil kasanın dışında tahta zeminde deniyorum.

• İşlemcim amd fx6100
    Ram kingston hyperx ddr3 (2x2gb)
    Ekran kartı ati radeon sapphire hd7770

Bunlara uygun orta dereceli bi ekran kartı önerirmisiniz.

• QuadroNN kullanıcısına yanıt
    psuda sorun yoksa eminsen ana kartın hasarlı olabilir. ya da prize gelen voltaj da bir sorun olabilir ya da anahtarlı uzatma kablosu kullanıyorsan farklı bir uzatma k. dene. ana kartla kasanın açma tuşunu birbirine bağlayan kabloyuda doğru takmışsındır umarım.
  • quote:

İşlemcim amd fx6100
    Ram kingston hyperx ddr3 (2x2gb)
    Ekran kartı ati radeon sapphire hd7770

Bunlara uygun orta dereceli bi ekran kartı önerirmisiniz.

Anlaşılan Problemin çözüldü ,sıra ekran kartı modeline geldi .
    öncelikle problemi çöz . oyun canavarı arkadaşlardan öyle fikir al güzel kardeşim .
    Hayır sorunu çözemedim oyuzden yeni anakart için tavsiye sordum.

• melo06 kullanıcısına yanıt
    Sorun pcu yada duşuk voltaj yada priz degil sorun kesinlikle anakartta ve bu sorun benden kaynaklanmiyor herhangi bişey yanlis takili değil sorun anakartın teknik bir arızası artık bu karara vararak yeni bi anakart aramaya başladım

• quote:

Hayır sorunu çözemedim oyuzden yeni anakart için tavsiye sordum.

Ekran kartı yazmışsınız ,yanlışlık olmuş .
    neyse
    Anakartın iyi bir kartsa neden önce tamir ettirme yoluna gitmiyorsun . Hangi şehirde oturduğunu bilmiyorum ama dürüst bu işi yapan özel servislerde var.
    4 kere yolladım dördundede bir sorun yok dediler bidahakine kendim gitcem anlatcam

• ukray kullanıcısına yanıt
    Teşekkurler ama isime yarar bir bilgi yok

• quote:

Teşekkurler ama isime yarar bir bilgi yok
    clear cmos yaptın mı dostum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.