HP dv4000 serisi laptopum var. ekran donuyodu, servise götürdüm bi şekilde anakart çatlamış, yani öyle dediler. fan hiç çalışmıyodu ama servisten sonra fan çalıştı (nasıl olduysa).
bu arada yetkili servis fan değişcek dedi ve 300 tl tutar dedi. bu gittiğim yer başkaydı ve fan değişimine 70 civarı bişey dedi. Şu anda laptop sabitken sorun yok yani masa hiç sallanmayınca bişey olmuyo. Ama en ufak bi sarsıntıda mesela masa sallanınca ekran donuyo.
SİZCE titreşimleri önlemek için laptopa ne yapmalıyım? Bazı hdd'lerde sarsıntı önlemek için cihaz içine sünger konuluyo, onun gibi bişey yapsam çözüm olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
o kadar cuzi bir titreşimden dahi etkileniyorsa pek yapabileceğin birşey yok hocam. gerçi anakart nasıl çatlar o da farklı bir hayret verici konu. garantisi bitmiş durumda mı cihazın?
Bir kere başka bir elektronik aleti yere düşürmüştüm.Çalışmamaya başladı,açtım içindeki tek katman anakartın bir kısmı çatlamıştı.Aldım elime havyayı,çatlak veriyollarına kablo ile köprüleme yapıp tamir ettim.Tabi basit bir işti.
Malesef 3-5 belki de daha fazla katmanlı bir ankartı ev şartlarında tamir etmek çok zordur.Kartın şemasını bulup bağlantı kopukluğu olan tüm noktaları köprülemek gerek.Ama teorik olarak mümkün,belki de sadece 2-3 adet veriyolu kopuktur.
Ama diyebileceğim kesin şey şu,bu cihaz bir şekilde darbe almış veya üstüne yük konularak esnetilmiş.
cihaz 4 yıllık centrino 1.86 ghz işlemci 1gb ddr ram . Masraf yapmaya değmez. ucuza yapcak birini bulana kadar emekli oldu o aygıt.
ilgilendğniz için sağolun
bu çatlak olayı farklı chipsetin bacakları temassızlık yapıyor hafif kastırınca düzelir dv serisinin kaderi fabrikasyon hatalı bunlar notebook un kasasında iskelet yok sıcakken kaldırıp hareket ettirmekten oluyor hepsi