Şimdi Ara

Anakart arkasına fan montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayırlı akşamlar dilerim. Malum yaz sıcakları özellikle Adanada oldukça yüksek değerlerde seyrediyor. Kasa soğutmam oldukça iyi olmasına rağmen sıcaklık değerleri oyun oynarken ciddi anlamda yükselince bende farklı yollardan anakart ve işlemciyi soğutmaya karar verdim ve bunun sonucunda amatörce de olsa bu işlemi gerçekleştirdim. Anakart ve işlemcinin sıcaklık değerleri fan montajından önce Anakart 60-63-45 derece, İşlemci sıcaklığı ise maksimun 56 dereceydi. Montaj sonrası değerler ise resim olarak eklenmiştir.

Anakart arkasına fan montajı Anakart arkasına fan montajı Anakart arkasına fan montajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onererkut -- 5 Ağustos 2014; 23:48:52 >

• fanın hemen altındaki sensörlerin yakınını soğuttuğunu o yüzden sensörlerin yanılıp yanlış ölçüm yaptığını düşünüyorum açıkçası fanı çıkarıp takıp heatsinkleri elle kontrol et istersen 4-10 derece gibi düşüşleri hissedersin eğer fan işe yaramışsa işlemci sıcaklığı aynı yükte mi çekildi bilmiyorum ama bence fan sensörleri soğutup yanlış ölçüm almana sebep olmuş
  • İşlemci yükü birebir aynıydı dostum diablo 3 google chrome'da twitch tv, çift monitör kullandığımdan diğer taraftada bir kaç uygulamayı daha açık vaziyette tutarak takip ediyordum. Ayrıca fanı takmadan önce arkada kapak oldukça ısınıyordu şu anda buz gibi dostum anakart ve işlemci ısısının gerçekten düştüğünü düşünmekteyim
  • O olayın işlemciyi mi yoksa sensörü mü soğuttuğu muamma. Eğer sıcaklıkta o kadar fark yaratsaydı bütün kasaların o bölümünde fan yeri olurdu diye düşünüyorum. Hatta oraya özel işlemci soğutucusu bile üretirlerdi. Normalde işlemci tehlikeli sıcaklığa gelince anakart sistemi kapatır ama fan sadece sensörü soğutmaya yarıyorsa sensör işlemciden daha soğuk olur ve anakart gerçek sıcaklığa ölçemediği için koruma sağlayamaz. Riskli bir iş.
  • http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/Thermalright-Inferno-IFX-14-CPU-Cooler-Review/Installation

Thermalright IFX-14 ile yapmıştı
    Soğutucu maliyetini arttırması ve fazla getirisi olmadığı için güncel soğutucularda artık kullanılmıyor
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    yani? fan koyalım mı oraya ?
  • Arkadaslar tabloda verdiğim değerler kısa süreli oyun değerleriydi.Dün 4 saat diablo3 ve twitch tv açıkken 120mm takılı fan ile maksimum anakart değerleri 55-60-44 ilemci ise maksimum 52 derece oldu. Bugün deneme amaçlı coolermaster Megaflow 200mm fan aldım arkaya taktım.Aynı sürede çıkılan maksimum değerler aşağıdadır saygılar.
     Anakart arkasına fan montajı
  • Oyundaki kasmalar donmalar kalktıysa başarılı olmuşsundur.
    Peki arka kısımda fan pek verimli çalışmaz gibi, imkan varsa video koyarmısınız
  • gurkooo G kullanıcısına yanıt
    Zaten önceden bir kasma yoktu ben sadece değerleri indirmek adına bu çalışmayı yaptım. Fanın çalışmasından gayet memnunum egzoz olarak kullanıyorum işlemciden ziyade anakarta fayda ediyor anakartta 3-5 derece arası düşüş sağladı işemlemci 1-2 derece anca değişiyor tam yüklendiğimde. Ne yazık ki görsel anlamda kötü bir şekil yaratıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.