Şimdi Ara

anakart bilgi yazilimlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde abit NF7-rev2 var. bios ayarlarinda gosterilen voltaj degerlerle windows altinda çaliºtirdigim anakart voltaj/isi degeri veren programlarda farkli gosteriyor daha dorusu anakarttan ramleri 2.6 voltaj ayarladim ama programda 2.7 gosteriyor bu cpu voltaji içinde geçerli cpu da ise 1.6 ayarli biosda programda ise 1.65 gosteriyor. bu anakart ureticisinin hatasimidir yoksa butun ankartlarda boylemi cunku ben ram voltajini 2.7 yaptim programda 2.82 felan gosteriyor ramleri yakmaktan korkuyorum gerçek degerler hangisidir?

• Walla bende de imzamdak anakart var, abitin sitesinden aldığım HardwareDoctor genelde verdiğim voltaj değerlerinin daha altında gösteriyor. Örneğin idle açık değilken işlemci 1.5v olmasına karşın HardwareDoctor 1.47-1.49 gösteriyor. Bunu açıkcası bende bilmiyorum ama 1.525 yapınca 1.5v vermeye başlıyor. Ben HardwareDoctor a güveniyim diyorum...
  • abı yanı bıosu guncelleyın kurtulun bu sorundan derim
  • zaten bende en son 2.1 var.
  • bu tarz dalgalanmalar elektronik elemanlardankaynaklanıyor . yani programda sorun yok. sen 1.00 volt dahi versen 1.04 yada 0.96 vermesi normal .
  • eger siz biosta verdiğin değerleri bios ta health bölümünde verdiği yerdede kontrol ettim biosta farkli programda farklı diyorsan anormallik var tabi..
  • Kontrol ettim, zaten biosta ayarlayıp windowsa girince HardwareDoctor ın verdiği değerler farklı. Muhtemelen cleriv arkadaşta bunu anlatmaya çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bide hwdoctor açıkken cpuburn gibi bir programla küçük bir bench al bakalım voltta nekadar düşüş olacak cpu loadda iken bir miktar düşüş olması lazım.
  • evet cpu yukte iken 5 volt değerinde düşüş -12 volt değerinde yukselmeler görülür. bu mosfet ve psu ikilisi arasındaki anlaşmayı gösterir. yani ne kadar kaliteli psun varsa o değerler o kadar az sapar.
  • şimdi sandranın cpu benchmarkını yaptım, cpu 1.46ya kadar düştü. Bu arada -12v benim genelde -12.85 bazen -13 olup alarm veriyor. PSU da 300w aopen PSU. Bunun hakkında bir fikriniz var mı???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.