Şimdi Ara

anakart bozuldu garanti dışı diyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gold pc den aldıgım anakart normal şekilde calışırken bozuldu
    garantiye gönderdik adam anakartta kavrulmuş bi bölge var yanık diyor garanti dışı diyor kulanıcı hatası nasılı olabilir anlamış degilim
    amometre ile ölctüm yanık yerleri yanık deil sadece biraz sıkısık bölgede belkide ekran kartından etkilendiler ama anakart durum itibariyle calısmıyor garanti dısımıdır anlamadım

• çok geçmiş olsun,overclock işlemi uyguladınızmıydı?
  • quote:

gold pc den aldıgım anakart normal şekilde calışırken bozuldu
    garantiye gönderdik adam anakartta kavrulmuş bi bölge var yanık diyor garanti dışı diyor kulanıcı hatası nasılı olabilir anlamış degilim
    amometre ile ölctüm yanık yerleri yanık deil sadece biraz sıkısık bölgede belkide ekran kartından etkilendiler ama anakart durum itibariyle calısmıyor garanti dısımıdır anlamadım

Geçmiş olsun

anakartta sorun varsa ya msı yada asustur bu anakart

Anakarta sorun yoksa güç kaynağındadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 19 Mart 2008; 15:33:12 >
  • anakartın markazında gigabyte k8ns
  • yok overclcok islemi yok kulanılan bilgisayar teklemeye basladı sonra
    birden calısmadı gold pc ye götürdük adam baktı bak burda yanık var dedi ben simdi avometreyle ölctüm elektirik geciriyor biraz kavrulmus bölge ki o bölge ethernet kartına ait bi yer cizgi elektronik olsa yapardı bence böle olmazdı hızlı sistemi suclamıyourm sadece gold pc deki teknik servis sefini sorumlu tutuyorum anakart dedigin dayanıklı olur :)
  • quote:

anakartın markazında gigabyte k8ns

imza atmayı bilmiyorum parmak bassam olmazmı :)

anakartı tutramadık

Güç kaynağının marka ve wattı nedir birde sistemi tam olarak yazarsan sitedeki arkadaşlardan

daha iyi cevap alırsın
  • Benim başıma 2 kere geldi

bendeki sorun

windows çalışıyor yani sesi geliyor ama ekranda görüntü yok kapkara bios ayarlarına girilmiyordu

böyle bir sorunla karşılaşmışsan garanti kapsamına girer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • durupdururken yanmışsa garanti kapsamına girmesi lazım ki biz oc yüzünden msi board yaktık yenisini yolladılar hiçbir sorun çıkarmadan
  • arkadaşım gaz vermek olarak algılama ama bence hakkını ara
  • hayır.Garanti şartları içinde servise almaları lazım
  • ilk önce büyük geçmiş olsun arkadaşım.

Gold bilgisayara yakışmadı gercekden.. oda kara listede artık. Hakkını ara bence.

Ama problem nerden cıkmış olabilir ki? oc yapmadıysan.. psu'un nedir sorularına cevap vermediğin için bişey diyemiyorum ama anakartın bozuk cıkma ihtimalide düşük sanırım.
  • dava aç ver coşkuyu tüketiciye bozuk mal veriyolar de sistemin yaptığın overclock felan yapmadığını kanıtlayabilirsen kanıtla nasıl kanıtlanır bilmiyorum ama kanıtlarsn sen
  • normalde islemci anakart arkadasımındı bana verdi arkadasımın anlattıgına göre sistem kararsız calısıyormus yani kitlenmeler felan oluyormus en sonunda calısmamaya baslamıs nese bizde götürdük anakartı aldıgımız yere ama islemci ile felan oynadık bozulduktan sonra actık tekrar taktık golda götürdükten sonra islemcinin 3 ayagı kırılmıs yani biz kırmısız ama adamda bu kısa dewre yapabilir dedi adamında günahını almıyalım yanlıs anlamıstır zaten bozuktu gold bilgisayara anakane oc den anlamaz bi seyden böle iz olmus yeri gösterdi yani gercekten yanık gibi gözüküyor ve kokuyordu is olmus rt yanık bu garanti kapsamı dısında vs vs bu garanti dahilinde olsa bile bunu teknik servis felan yapıyor biz deil iste yanıklarda yapılcak hic bi sey yok dedi yani arkadasta
    ama bu gün avometre ile ölctüm iletkenligini kaybetmemis parcalar bide ethernet(onboard) kartına ait 3 direnc yani bunlar artık simdi gidicem ama garantisi felan arkadasımda üzerindeki seri numarasına göre ayar cektirticem olmadı eksen bilgisayar ilgileniyor galiba bu işle abi cizgi elektronikteki seye baktım kulanıcı hatası varsa bile para almıyorlar :)) hızlı sistem ilgileniyor gigabyte ile bakıcaz simdi bahcelievler gold pc ye
    ugrucam o islemci kırılmasını sistem cöktükten sonra islemciyi rami cıkartıp taktıgımda oldu yani

• Arkadaşım dava açmana gerek yok. Anakartın değeri 790 YTL nin altındadır büyük ihtimal. Çünki bu paranın altındaki mallar için mahkeme açmana gerek yok.

Kaymakamlıklarda Hakem Heyetleri var. Onlara gidiyorsun sadece bir dilekçe veriyorsun. Böyle bir durumda sorun %95 senin lehine sonuçlanıyor.

gold Bilgisayar bu konularda sıkıntılı olabiliyor bazen.

Yanık mal garanti dışıdır lafı anlaşılmaz bir durum. Sen eline çakmak alıp yakmadınsa senin hatan olamaz sonuçta. Elektrik sorunundan olduğunu iddia edebilirler onuda kanıtlamak zorundalar ama kanıtlayamazlar. Sakın boşverme kesin uğraş.
  • Hakkını sonuna kadar ara, onlar zaten uğraşmak istemezler böyle sorunlarla.
  • anakartta o bölge yandıysa cakmak tutup yakacak diilsin ya nedemek garanti dışı kalıyor ne olcakmış garanti olması için sıfır gibi ilk alındığı gibi geriyemi gelmesi gerekiyormuş GOLD a
  • kardeş geçmiş olsun. cok enteresan bi durum. kart durup dururken niye yansınki. hadi yandı diyelim neden garanti dışı kalıyor. sen anakartta yemek mi pişiriyosun nasıl yanar pcnin içindeki parça. yansada nasıl garanti dışı kalır. ama şuda var ben ekran kartı aldığm zaman içinden bi kart çıktı. kartta belli başlı psu markaları yazıyordu. bu markaların dışında psu kullanırsanız ürünlerden mesuliyet kabul edilmez ve ürün garanti dışı kalır diye büyük büyük puntolarla yazıyordu. büyük ihtimalla seninde problemin bundan kaynaklı olabilir. çünkü daha hangi marka psu kullandığını bile yazmamışsın. birde yanlış hatırlıamıyorsam çizgi elektronik sadece ASUS dispiritörü yani gibabyte bakması mümkün değil. belki yanılıyorumdur ama sitesini bi ziyaret et orada daha ayrıntılı yazar. neyse tekar geçmiş olsun inşallah sorunun hallolur bende garantilerden cok çekmiştim.
  • Eğer sizde kurcalama yoksa. Garantisi varsa Bir Tüketici olarak yani tüketici haklarından bunu duyurunuz. Olmaz öle şey yanmış filan tamiri olmuyorsa da yenisi vericek..
  • Öncelikle

@yenerbalcı

Yani bu kadar ön yargılı olunmaz arkadaşım. Benim eski P3 sistemimdeki MSI marka anakart yıllardır her ay elektrik süpürgesi ile tarafımdan taciz ( ) edilmesine rağmen bana mısın demedi. Asus kartından memnun olan da bir çok arkadaşım var. Gene gigabyte kartlarından da hiç sorun yaşamayanlar.

Ama çıkıp ta kartın sorun yaptıysa kesin MSI ya da Asus tur demek sence doğru bir şey mi? Gördüğün gibi farklı markalar da arıza yapabiliyormuş. Her markanın her ürünü arıza yapabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Jaws

normalde islemci anakart arkadasımındı bana verdi arkadasımın anlattıgına göre sistem kararsız calısıyormus yani kitlenmeler felan oluyormus en sonunda calısmamaya baslamıs nese bizde götürdük anakartı aldıgımız yere ama islemci ile felan oynadık bozulduktan sonra actık tekrar taktık golda götürdükten sonra islemcinin 3 ayagı kırılmıs yani biz kırmısız ama adamda bu kısa dewre yapabilir dedi adamında günahını almıyalım yanlıs anlamıstır zaten bozuktu ****a anakane oc den anlamaz bi seyden böle iz olmus yeri gösterdi yani gercekten yanık gibi gözüküyor ve kokuyordu is olmus rt yanık bu garanti kapsamı dısında vs vs bu garanti dahilinde olsa bile bunu teknik servis felan yapıyor biz deil iste yanıklarda yapılcak hic bi sey yok dedi yani arkadasta
    ama bu gün avometre ile ölctüm iletkenligini kaybetmemis parcalar bide ethernet(onboard) kartına ait 3 direnc yani bunlar artık simdi gidicem ama garantisi felan arkadasımda üzerindeki seri numarasına göre ayar cektirticem olmadı eksen bilgisayar ilgileniyor galiba bu işle abi cizgi elektronikteki seye baktım kulanıcı hatası varsa bile para almıyorlar :)) hızlı sistem ilgileniyor gigabyte ile bakıcaz simdi bahcelievler gold pc ye
    ugrucam o islemci kırılmasını sistem cöktükten sonra islemciyi rami cıkartıp taktıgımda oldu yani

Arkadaşım sana gelirsek. Anakarta bakıp bu yanmış garanti dışı deme hakkı yoktur Gold bilgisayarın. O yanık neden oluştu peki. Çakmak tutup mu yakıldı, şebeke gerilim dalgalanmasında mı yandı, OC yaparken mi yandı, bir işçilik hatası nedeniyle mi yandı hiç kontrol etmeden bak burası karamış demek te ne demek oluyormuş.

Öncelikle ilk BAN buraya bu kadar saçmalık olmaz yani. Bu olayın kilo ile kitap satmaktan ne farkı var. Yani şu işe bak adam bakıyor karartı var hımmm yanmış bu garanti dışı diyor ya aklım almıyor.

Aha da ilk ban.

Diğer nokta demiş ki garantiye alınsa bile biz bakmıyoruz demiş. Bak bak bak. İyi o zaman distrübütör antalyada antalyaya kadar gidelim öyle mi?

Kardeşim garanti belgesinde yazar. Ürünün nerelere teslim edilebileceği. Bunlara arasında ürünü aldığın mağaza, ürün teknik servisi ya da distrübütör var sen istediğin birine gider ve ürünü verirsin.

Artık gerisine onlar bakar ve senin onlardan beklediğin 30 iş günü içinde bir cevaptır. Biz teknik servis değiliz gibi bir laf kesinlikle kabul edilemez.

Aha da ikinci BAN.

He bir de g-o-l-d un yan sitesi h-i-z-l-i-a-l adlı site var ya o da DH yi dava etmiş sanırım, neymiş burada kötü yorumlar varmış :):):) Kardeşim şu zihniyet forum mantığını anlayamadıysa ne diyeyim. Kardeşim ben gider komşuma derim aaaaa bak burası böyle kötü bir yermiş diye. Bana da mı dava açacaklar. Zira forum işte bu söylediğim şeyin sözlü değil yazılı olarak iletilmesine yarar. Yani internet ortamındaki bir alışveriş için de internetten daha iyi bir yorum aracı var mı? Sen adam ol adam gibi yorum yapalım. O zaman tüm şikayet var .com u da dava etsinler. İyi ya ben yandım demek te suç.

Misal Tarkan a TTnet 2,5 Trilyon oara vermiş kampanya için. O kadar parayı alt yapıya yatırsa reklama falan da gerek kalmazdı.

Sana diyeceğim hakkını ara. Bunun dışında g-o-l-d en baştan kara listede. Bir tanıdığınız yok ise servisleri çok kötü. Tabi bazen iyi elemanlar denk geliyor sanırım acemiler onlara gelirseniz çok güzel hizmet alırsınız. Ama onlar da ya çok çabuk sisteme uyuyor ya da sistemden atılıyor veya ayrılıyor.

• Çok geçmiş olsun öncelikle. Gold'un ne kadar tuhaf ticaret zekaları var anlayamadım gitti. Adamlardaki felsefe " Satalım , paramızı alalım. Gerisinden banane " mantığı üzerine kurulmuş. Hiç bir hizmet göremiyorum içeride. Bir gün " Müşteri Hizmetlerine " indim ve gördüğüm manzara , gariban bir grup insandan başka birşey değildi.

Hepsinin ağzında " 30 gün iş günü olmasına rağmen , kaç ay oldu bekliyoruz kardeşim! ".. Gazetelerde bangır bangır %30 indirim diyor , Vatan'a nispeten. Önce insanları keriz , aciz birer varlık görmekten vazgeçmeliler , varsın %30 pahalı olsun ama hizmette olsun. Gold'dan hiç bir zaman alışveriş yapmadım , Allah vere bundan sonrada olmaz inşallah. Tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.