Şimdi Ara

Anakart çok ısınıyor ayrıca fan da cok ses yapıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX 8350 8 ÇEKİRDEK 4 GHZ
    ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    1 TB HARDDİSK WD
    SANDISK 120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 510MB)
    COOLER MASTER ELITE RC-371 GX Lite 700W MidT ATX SİYAH KASA
    SAPPHİRE 3 GB 384 BİT DX 11.1 EKRAN KARTI

Yalnız şöyle bir sorun çekiyorum crysis 2 oynuyorum goruntu her sey cok güzel son ayarlarda oynuyorum sonrasında ise 10 dk geçmeden fan da asırı bir ses geliyor işlemcinin stok fanını kullanıyorum oyun esnasında işlemcim 60 derece civarına kadar ısınıyor.. İşlemci için bir fan önerisi istiyorum bu makina için bir de sunu fark ettim anakartım da 55- 60 dereyec kadar ısınıyor oyun oynarken. Aldıgım 700 waatlık cooler master kasa üzerinde üstte 2 tane yanda bir tane fan yuvası var ama boş oralarda fan mı almam gerek.
    Çok fazla ses yapıyor işlemci fanı soguk bir şekilde tutmak mümkün mü yoksa bu derecelerde bu sesle çalışmasında sorun yok bu şekilde mi kullanmalıyım?? Anakartın bu kadar ısınması normal mi? Soğurmak için neler yapılabilir? Soğutmadan cok anlayan biri değilim ama kasa uzerinde ki boş fan yuvalarına fan takılmalı mı? İşlemci stok fanını değiştirmem mi lazım?? Yardımcı olucak arkadaş varsa çok sevinirim, tşkler...

• Oyunlarda o kadar ısınması normal, dert etme.
    Stok fanı değiştirirsen sesten kurtulursun.

Hayır boş yuvalara illa da takman gerekmiyor. Yarım sene kadar önce yabancı bir forumda 2-3-4-5-6 tane fanla test yapmışlardı. 2 veya 3'den fazlasının gereksiz olduğu sonucuna varılmıştı.
  • yanıtladığınız için tşkler forumda bu işlemci için herkes COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bu fanı öneriyor hafta sonu bunu almayı planlıyorum sizde bu sorunu çözer mi? ekran kartının 60 derece ye kadar ısınmasına herhangi bir sey yapmaya gerek yok mu acaba?
  • Çözer. :)

Evet yük altındaki ekran kartı için 60 derece normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp_pavilion_6390

yanıtladığınız için tşkler forumda bu işlemci için herkes COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bu fanı öneriyor hafta sonu bunu almayı planlıyorum sizde bu sorunu çözer mi? ekran kartının 60 derece ye kadar ısınmasına herhangi bir sey yapmaya gerek yok mu acaba?

Aldınızmı soğutucuyu bende bakınıyorum , nedir durum?
  • yerinde olsam kasaya bir fan daha atarım en fazla biraz daha sık temizlemek zorunda kalırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.