arkadaşlar msı 970-g43 anakart aldım + cooler master hyper t4 cpu fanı aldım bios güncelledim felan usb 3.0 driverini felanda kurdum ama işlemcimde aşırı ısınma var t4 kötü bir soğutucu değil problem anakarttan kaynaklanıyor olabilirmi acaba. Eski cpu fanım cooler master t2 mini idi boşta en fazla 37 dereceye çıkardı fakat şimdi boşta 40-43 derecede oyuna girince 48-49 derece oluyor. Eskiden gta 5 de high ayarlarda oynardım kasma donma olmadan şimdi gta 5 i kasarak ve donarak oynuyorum ekran kartım gtx 750 ti işlemcimde amd phenom 965 ve şöyle bir sorun var anakartımın 1 tane cpu fan girişi çalışmıyor anakart ağrızalı olabilirmi ?
1 hafta felan kullanın termal macun da tam verimine ulaşsın. Yani 48-49 derece yüksek değil tıkanma donma yapmaması gerek. Tıkanma ekran kartı yüzünden olabilir mi? Bi detaylı test yap olmadı başka ekran kartı tak öyle dene. Yani şuan birsürü değişken var: termal macun eskisiyle aynı mı? Değilse hangi marka? Yeni aldığın soğutucunun fanı belki düşük devirde çalışıyordur. Tam hızda çalıştır fanı gir oyuna bakalım kasıyor mu. Hala kasıyorsa ekran kartını bir değiştir. oda çözüm olmazsa anakart arızalı diyebilirsin.
Greylights
kullanıcısına yanıt
kasamı komple vatan bilgisayara incelenmesi için verdim ve hiç bir sonuç alamdamım arıza tespit edilmemiş macuna gelirsek cooler master t4 ün içinden çıkan macun u kullandım bilgisayarı alıp taktığımda işlemci fanının yğksek devirde döndüğünü fark ettim şu an bildiğimiz uçak kasamın içine girmiş son devirde dönüyo fan sanırım ve donma takılmalar devam ediyor vatan bilgisayar ı buradan kınıyorum adam akıllı iş yapmıyolar.