Değerli Donanım Haber üyeleri, sizlerden küçük bir konu hakkında bilgi almak istiyorum, inanın ki cevabını bilmediğim için yorumalrınız çok önemli.
Bende Hp pavilion notebook var. ama max. ram 2 gb diyor ve hızı çift çekiderk 2.0
ama zamanla bu özellikelr yetmemeye başl(ıyor)ayacak, biz bu pc nin anakartını değişdirip, daha yüksek ram kapasitesi ve hıza sahip olan aynı markanın yani hp nin önermiş olduğu daha yüksek bir ana kart ile değişimini yapabilir miyiz? birde eğer olursa bunun ücreti ne kadar olur?
quote:
Orjinalden alıntı: cagatay_k
Değerli Donanım Haber üyeleri, sizlerden küçük bir konu hakkında bilgi almak istiyorum, inanın ki cevabını bilmediğim için yorumalrınız çok önemli.
Bende Hp pavilion notebook var. ama max. ram 2 gb diyor ve hızı çift çekiderk 2.0
ama zamanla bu özellikelr yetmemeye başl(ıyor)ayacak, biz bu pc nin anakartını değişdirip, daha yüksek ram kapasitesi ve hıza sahip olan aynı markanın yani hp nin önermiş olduğu daha yüksek bir ana kart ile değişimini yapabilir miyiz? birde eğer olursa bunun ücreti ne kadar olur?
Arkadaşım böle birşey mümkün değil diyemeyiz ama aslında ölede diyebiliriz çok uğraşlı bir iş yani aynı seri ve anakart ı kasaya uyan bir laptopun ankartını bulman gerekiyor sonra bunun yanında işlemci de önemli sadece ram değilki maliyet açısından bence elindeki laptop u satıp üzerine para ekleyip yeni ve bir üst model alsan senin için hem daha uygun olur fiyat açısından hemde zahmetsiz olur birde max 2 gb yazdığına bakma öle yazıp daha fazla ram destekleyen modeller var bu konuda sitede bilgi mevcut bence onu araştır birde hp sorunlu laptop öle şeylere hiç bulaşma..
imkansız değil ama çok zor hele hp ile! eğer daha iyi konfigürasyona sahip bir cihaz istiyorsan aldığının yarı fiyatına elindekini sat yeni bir notebook al hemen hemen aynı paraya gelir.
Sana katılıyorum :))
quote:
Orjinalden alıntı: ceycey11
imkansız değil ama çok zor hele hp ile! eğer daha iyi konfigürasyona sahip bir cihaz istiyorsan aldığının yarı fiyatına elindekini sat yeni bir notebook al hemen hemen aynı paraya gelir.
Yenisini almak kesinlikle en akıllı çözüm. sen anakartını değiştirince garanti gidecek ama yeni bilgisayar alırsan hem aynı fiyata gelir, hem de yepyeni sıfırdan garantin olur.
Bence de ben de aynı şeyi yaşadım, garantim bitmişti 900 dolar para istediler tamirat için yani anakart değişimi için ben de kabul etmedim. Ama servis parasını aldılar :( gittim yeni notebook aldım en iyisi arkadaşım dediğin gibi
quote:
Orjinalden alıntı: mrtgkce
Yenisini almak kesinlikle en akıllı çözüm. sen anakartını değiştirince garanti gidecek ama yeni bilgisayar alırsan hem aynı fiyata gelir, hem de yepyeni sıfırdan garantin olur.