Şimdi Ara

Anakart DVD yazıcımı tanıyor, XP tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Philips DVDR1640P 16X DVD yazıcımı bugüne kadar sorunsuz kullandım. Bugün yeni sistem topladım. Başta hiçbir sorun yoktu DVD yazıcım Bilgisayarım'da gözüküyordu ve DVD okuyordu, sonra Windows Update'leri yaptım ve birkaç USB cihaz bağladım, akşama bir baktım Windows DVD yazıcımı artık görmüyor. BIOS'a baktığımda ise hâlâ görünüyor.

Durup dururken DVD yazıcı neden kaybolur ki Windows'tan? Güç kaynağı ve data kablolarını kontrol ettim, bir sorun yok, daha bu sabah güzel güzel çalışıyordu alet.

Bu arada topladığım sistem:

Gigabyte P3-S anakart, Twinmos 2x1GB bellek, Seagate 400GB sabit disk, X1950PRO ekran kartı, FSP Bluestorm II güç kaynağı, Aopen Nouveau kasa.

• donanım cakışması olup devre dışı kalmış olabilir? aygıt yoneticisini kontrol edin
  • Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Çakışma fikri bana da mantıklı geldi. Aygıt yöneticisine baktım. "DVD/CD-ROM drives" bölümünde sadece Lite-On marka CD yazıcımı gösteriyor. Philips DVD yazıcımla ilgili hiçbir bilgi yok. Donanım çakışması olsaydı Philips'i sarı ünlemle de olsa göstermesi gerekirdi değil mi?

Bu arada ne alakaysa Lite-On Cd yazıcımı da "SCSI Cdrom Device" diye yazmış. SCSI sabit disk bilirdim de CD yazıcı ilk defa duydum.
  • benim anakartımda RAID denetçisi çalışmadan cd sürücüler de gözükmüyor
    buna benzer birşey olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

benim anakartımda RAID denetçisi çalışmadan cd sürücüler de gözükmüyor
    buna benzer birşey olabilir

Raid denetçisini nasıl çalıştıracağım?
  • eğer anakartında varsa biostan açıp kapatabilirsin
  • Bu Bağlantılarınızı Birdaha Kontrol edermısınız. Slave Master Olayına bi Bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, achfighter özellikle de sana. Anakartımda "Integrated Peripherals" bölümünde "Onboard SATA/IDE Ctrl Mode" satırının yanı "IDE" idi onu "RAID/IDE" olarak değiştirdim, bilgisayar açılınca Wİndows bir takım donanımlar buldu sürücüler yükledi ve neticede DVD yazıcımı artık eskisi gibi görüyor.

Master/Slave ayarlarında ise kesinlikle bir problem yoktu. Sorunum çok şükür çözüldü gerçi benim bu soruna da bu çözüme de hiç aklım ermedi. Birkaç windows güncellemesi yapmak ve birkaç USB aygıt bağlamak nasıl görünen DVD yazıcımı görünmez hale getirdi? Anakartın gördüğü DVD yazıcıyı Windows nasıl göremedi? Raid denetçisini çalıştırmak nasıl tekrar görünmesine sebep oldu? Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı :)

Tekrar çok teşekkür ederim. Beni büyük bir yükten kurtardınız.

• birşey değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    RAIDle cd sürücüler arasındaki alakayı bende kuramadım nedense
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.