Şimdi Ara

anakart ekran kartı uyumluluk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım eski sayılabilecek bir model ki ram olarak maksimum 533mhz ddr2 destekliyor.
    kart şu :http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-8i915p-d.html

1+512 lik ram e sahibim(533mhz)
    p4 3,0 ghz işlemcim var (soğutmada da sorunlar yaşıyorum sürekli)

şuanki ekran kartım winfast 256mb 64 bit pci-e 16x ve performansından son derece rahatsızım.
    jericho ve alone in the dark gibi oyunlar yükledim ve grafik ayarlarının tamamı low olmasına rağmen 30-40 fpsnin üstüne çıkamıyorum.

100 liraya kadar ki ikinci el de olabilir bir ekran kartı düşünüyorum ama anakartımın sorun çıkarabileceğini düşünüyorum eski ve orta-alt sınıf bir kart olması sebebiyle.

ayrıca bir soru daha
    anakart üzerinde 4 tane ram slotu var ikisinin rengi farklı ve ikisine takabiliyorum ramleri diğerlerine oturmuyor ddr2 ler diğer 2 slot ddr için mi acaba?

ekran kartı olarakta ikinci el düşünüyorum bulamazsam
    hd2600 pro yu düşündüm

fikirleriniz önerileriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

edit: bir soru daha sormayı unutmuşum birde hdd almayı düşünüyorum ekstra ekran kartı ve hdd acaba güç tüketimini arttırıp power supply in yetmemesine sebep olur mu 300 yada 350 watt tı sanırım üstündeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone_In_The_Dark -- 28 Ekim 2008; 20:33:33 >

• Eğer bellek soketlerinde ara bölme farklı yerlerdeyse biri DDR diğeri DDR2 tiptir. Gerçi anakartınızın kullanma kılavuzunda da belirtilmiştir bunlar. Kitapçıktan bakabilirsiniz.

İkinci el ekran kartı için forumun ikinci el bölümüne bir göz atmanızda fayda var (gerçi bakmışsınızdır belki). Orada uygun ikinci el ekran kartı bulunabilir. PCIe 16X desteği varsa bir sorun yaşamazsınız (ki var demişsiniz zaten)...

Ekleme: Güç tüketimi düşük bir ekran kartına bakmanız daha iyi olacaktır. Güç kaynağınız ne kadar zamandır kullanılıyor bilmiyorum ama çok fazla bileşen bağlamamanız gerekir. Yaklaşık güç tüketimi hesaplaması için bu bağıntıya bakabilirsiniz. En azından fikir vermesi için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 28 Ekim 2008; 20:53:24 >

• teşekkür ederim cevap için pci e 16x uyumlu tüm ekran kartlarını destekler diyorsunuz yani.
    güç tüketimi içinde hesapladım yeni ekran kartı ile 305 çıktı. power supplyme bakıcam 350 dir umarım.
    değilsede birşeyleri yanlış girmiş olmayı umuyorum yada disket sürücüyü iptal ederim kazanç sağlar sanırım 3-5 watt. teşekkür ederim cevap için yeniden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alone_In_The_Dark

teşekkür ederim cevap için pci e 16x uyumlu tüm ekran kartlarını destekler diyorsunuz yani.
    güç tüketimi içinde hesapladım yeni ekran kartı ile 305 çıktı. power supplyme bakıcam 350 dir umarım.
    değilsede birşeyleri yanlış girmiş olmayı umuyorum yada disket sürücüyü iptal ederim kazanç sağlar sanırım 3-5 watt. teşekkür ederim cevap için yeniden.

bu watt hesaplamasını muhtemelen internet üzerinde yapmıssınızdr. en azından bn böle anladm.
    sitelerdeki hesaplamalar, yanlıs değıl ama garantı olsn dıe epey gereken wattan fazla gosterıolar. kısacası rahat ol, senın guc kaynagın eğer gercek gun veren 300-350W olsa bile yeter sana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran KARTI Driver Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.