Merhaba arkadaşlar sayfa konseptine uygun değil biliyorum lakin çözüm bulamadım buradaki üstadlardan fikir almak istedim. Yakın zamanda bilgisayar topladım bütün bağlantıları yaptım ama nedense bilgisayara elektrik gelmiyor. Anakarta ATX kablosu 2 adet CPU power kablosu ve pcı e kablosunu bağladım front panel kabloları düzgün şekilde bağlandı yine de enerji gelmedi Power'da sorun olma ihtimaline karşı başka bir kasada denedim o kasada çalıştı, sistemde 4090 ekran kartı olduğu için fazla güç tüketimi olabilir diye hesapladım fakat sistemin içindeki bütün parçaların elektrik gereksinimi yaklaşık 700 watt tutuyor fakat bendeki power 1000'lik Kabloları taktığımda anakartın led ışıkları da yanmıyor sorun anakartta olabilir mi Bütün parçalar sıfır arızalı olma ihtimalini çok fazla görmediğim için yanlış yaptığım bir husus olabilir diye buradan paylaşmak istedim, varsa üstatların çözüm önerilerini bekliyorum saygılarımla çözüm bulamadım buradaki üstadlardan fikir almak istedim. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anakart güç sorunu Hk.
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Power sw power led vs taktinizmi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet jfp1 alanına taktım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Power sw kablolarini dogru taktiysaniz guc kaynagina giden baglantilar dogrumu ve ekran kartinin guc girisi takili degil resimde ama acilmasina engel olmaz bilgisayarin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anakarta en azindan güç gelmesi lazım. eğer gelmiyorsa anakartta sorun olabilir yada kısa devre olabilir. bence en aşağıdaki pci-e gücü çıkarıp deneyin.
-
Teşekkürler deneyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakart üzerinden sistemi çalıştırmayı deneyin, kasa kablolarında problem olabilir. Eğer Anakart üzerinden de çalışmıyorsa anakart arızalıdır.
-
KASA ÜZERİNDEKİ ANAKARTI SABİTLEMEK İÇİN KULLANDIĞINIZ VİDA YATAKLARI PRİNÇ AYAKLAR SİZİN ANAKARTINIZA UYGUN DELİKLERDE DEĞİL İSE ANAKARTIN BASKI DEVRESİNE DEYİP KISA DEVRE YAPTIRIYOR OLABİLİR.
-
bu kasayı bir yere zincirle bağlamalı ki havalanıp evin veya ofisinde uçmasın.
anakartı görene helal olsun, fanlardan başka bir şey görünmüyor. bu power led, hdd led yok sw led, hoparlördü bilmem neydi bu pinler hazır soket şeklinde ise + ve - uçların yönlerini teyit et derim. bazen hazır soket de olsa ters denk gelebiliyor. böyle bir durumda uçları yer değiştirecek olmak, sorunu çözüyor. kasa da çok ufak bu arada. bu nasıl bir kasa ve fanlar anlamadım gitti..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X