Şimdi Ara

Anakart İşlemci Çevresinden Cızırtı Sesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü tam 1 yıl önce aldım. Bu konuyla alakalı yaklaşık 2 haftadır araştırma içerisindeyim. Cihazı aldıgım kuruma götürdüm teknisyenler ne oldugunu bilmedi. MSI teknik servisi aradım ilgilenmediler. Öncelikle MSI B360M Bazooka 8/9. nesil anakarta sahibim. i5 9400f İşlemci var. RX 580 ekran kartı , 16 gb ram. 550 +80 psu var. Yaklaşık 2 hafta önce anakarttan bir ses aldım. Cızırtı sesi. İçini açtım baktım ses işlemci ve çevresinden geliyordu. İşlemci ses çıkaracak bir parça değildir dedim. Fanları durdurdum devam etti. Ekran kartını çıkarıp başka kart taktım devam etti. İşlemci fanı falan filan herşeyi denedim ses devam etti. Bu sesin işlemci ve çevresinden gelmesi açıkçası biraz korkuttu beni. Fakat sesi duydugum zamandan beri en ufak bir performans düşüklüğü yaşamadım. Sadece kuru gürültü oda gece geç saatlerde ancak fark ediyorsun. Yoksa sesi duyman çok zor. Ses tam cızırtı sesi. Elektrik akım sesi. Oyunlara girdiğim zaman ses çıkıyor. İşlemciye yük binince işlemci ve çevresinden ses gelmeye başlıyor. Masaüstündeyken falan filan hiç ses çıkmıyor. Bunun sebebi nedir. Bu ürünü böyle kullansam işlemciye zarar verirmi. MSI teknik servisini aradığımda çok ilgilenmediklerini söyledim. Oradaki teknikerin verdiği tek cevap performansta sıkıntı yoksa dert etmeyin. Bobinlerden ses geliyor diyip konuyu kapatması. Arkadaş bir işlemcinin 1200 tl oldugu bu ülkede bu tarz konular bu kadar kolay kapatılmaz. İnsanların kafasında soru işareti kalıyor. Bu işlemci çevresinden gelen sesi ciddi ciddi ne MSI teknik servisi bana açıkladı nede VATAN bilgisayar çalışanları. Son olarak buraya konuyu açmak istiyorum. Umarım aklımdaki soru işaretleri gider. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Fotoğrafta daire içine aldığım yerden ses gelmektedir.Anakart İşlemci Çevresinden Cızırtı Sesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wAy-0ut -- 15 Ocak 2020; 5:45:21 >

• Hocam anakartınızda coil whine dediğimiz bobin cızırtısı mevcut. Herhangi bir sorun arıza yaratmaz o konuda içiniz rahat olsun. Sadece ses konusunda canınızı sıkabilir oda ses çok duyulmuyor yazmışsınız zaten sorun yok ekran kartı psu larda genelde görülür ama anakartlarda da nadiren çıkar. Yada varsa bile duyulmadığı sıkıntı yaratmaz.

Ek olarak gtx 970 ekran kartımda vardı yer yer duyuluyordu rahatsız etmiyordu ama vardı. Ocz fatality güç kaynağı almıştım 2016 yılında 750w işte o beni bitirmişti. Yük altına girince resmen ıslık çalıyordu diğer odadan duyuluyordu sesi hiç unutmam :)
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler değerli yorumunuz için. Sadece o kadar çok merak etmeye başladım ki. Pc yi kimse sorsam nereye götürsem her kafadan bir ses çıkıyor. Birisi geliyor bobinler patlar işlemciyi yakar diyor. Diğeri geliyor işlemci bozulur diyor. Yani benimde bu konularla alakalı çok fazla bilgim yok , insan ister istemez korkuyor. Arıza yaratmaz ise cidden böyle kullanırım ben sese takmam. İlk defa böyle birşey duydugum için insan ister istemez tırsıyor. Yani sonuçta teknolojik alet bunlar illaki akım sesi olacak. Bu ana kartın yerine asus almatı düşünüyordum bu cızırtı sesinden sonra. Madem öyle zarar vermez. Kullanmaya devam edelim o zaman. Ayrıyetten bu ses kesinlikle bobin cızrtısıdır dimi. Çünkü işlemcinin fanını durdurunca ya da başka ekran kartı çıkınca çözülmüyor. İşlemci ve çevresinden cızır cızır yük binince geliyor.
  • Coil whine yani bobinlerden gelen tiz sesin donanıma herhangi bir zararı olmaz. Aşırı derecede rahatsız etmiyorsa o şekilde kullanın, kafaya çok fazla takmayın.
  • Z390 anakart ile kendim de yaşadım, cooler master psu ses veriyorken, seasonic ses çıkartırmıyordu. Bunu zamanında bir ekran kartında Corsair psu ile de yaşadım Seasonic psu takınca coil whine gidiyordu.
  • Coil Whine adlı bir durum var,bobinler zırıldıyor.Donanımınız için bir tehdit oluşturmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız ve yardımlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Ürünü böyle kullanmaya devam ediyorum o zaman. Anlaşılan o ki işlemciye zararı yokmuş. Tekrardan teşekkürler yardımınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.