Şimdi Ara

ANAKART+İŞLEMCİ+EKRAN KARTI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu işten anlayan arkadaşlara selamlar. Konuya kısaca değinmek istersem. Kendi aramızda maddi durumu olmayan bir öğrenciye karşılıksız bilgisayar toplama ihtiyacı doğdu. Elimizde eski CRT monitör, 30 gb HDD ve Yeni aldığım 1 GB 800 Mhz Kingston RAM, 400 Watt Frisby Power Suppley var. Yaklaşık olarak 2 aydır işin içinden çıkamadım ama benim kafamda oluşturduğum sistem. AMD tabanlı ve alacağım parçalarda en iyisinin en ucuzu olsun, iyi bir sistem olması için uğraşıyorum. Maddi durum olmadığından dolayı aşağıda yazdığım sistem hakındaki düşünceleriniz veya sizlerin önereceği Anakart, İşlemci ve Ekran Kartı(olmayadabilir) nelerdir. Bütçemiz maksimum 300 tl civarıdır.

Kafamda oluşturduğum sistem:

ANAKART: GİGABYTE MA74GM-S2H AM2+ DDR2 800Mhz ATI 2100 VGA 121 TL

İŞLEMCİ : AMD Athlon X2 7750 AM2+ 2.7GHz 3MB Cache 123 TL

EKRAN KARTI : ASUS HD3450 GDDR2 512MB 64Bit ATI DX10.1 65 TL
    TOPLAM: 309 TL

Anakart olarak açıkcası Gigabyte ı incelemekteyim GIGABYTE ın MA780G - UD3H AM2+ AMD 780G DDR2 1066MHz HDMI&DVI Modelide güzel ama fiyatı 164 tl civarı olduğundan bu seferde harici Asus ekran kartından maddiyat dolayısı ile vazgeçmek zorundayım. Ama anakart birleşenleri olarak 780G anakart daha iyi, (katı kondansatörler ve iki katlı bakır board) bu 780g anakartı alırsam bu seferde on-board ekran kartını kullanacağımdan (ATI HD3200) sistem performans düşecek. (ekran kartı > sistem belleğinden paylaşım olacağından)

Kısacası sizler bu kombinasyon arasında kalsaydınız ne yapardınız. Anakart bileşenleri iyi olup sadece işlemciyemi para ayırırdınız yoksa anakartı daha ucuz tutarak, artan parayla harici ekran kartımı alırdınız.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Foxconn A7VMX-K AMD780V/DDR2 --- 100 lira
    AMD Athlon 64 X2 7750 (2.7GHz) 3.3MB --- 110 lira
    SAPPHIRE HD4650 512 MB 128Bit GDDR3 HDMI --- 100 lira

310 lira kdv dahil...

Fiyatlar:www.exa.com.tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.