Şimdi Ara

anakart,işlemci sıcaklığına direk etki eder mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte x58 ud3r anakart + i7 920 D0 kullanıyorum fakat işlemci sıcaklığı belli bir seviyenin altına hiç düşmüyor.default sıcaklığı noctua nh-d14 ile 42-39-42-39 şeklinde.cpu yüzeyi ise 37-38 derece civarında.sunbeam ccf ile de sıcaklıklar aynıydı.acaba anakartın giriş seviyesi olması bunda etken olabilir mi ? mosfetler falan...böyle giriş seviyesi bir anakarttan rampage2extreme veya gigabyte extreme ,ud7,ud9 gibi anakartlara geçip farkı gören var mı ? veya net bilgisi olan var mı ? gereksiz yere anakarta para vermek istemiyorum.net cevap verebilecek kişiler bilgilerini paylaşırsa öğrenmek isteyenler içinde yaralı olabilir.

kasa havalandırması gayet güzel.kasa ve fanlardan yana bir sıkıntı yok.termal macun sürülmüş ve soğutucu yerine güzelce oturmuş.yani yapılacak herşeyi yaptım fakat sıcaklıklar hiç fark etmiyor acaba nedeni anakart olabilir mi ?

• yük altındaki değerleri de söylermisiniz?
    anakart değişirseniz bir kaç derece fark edebilir ama emin değilim.
  • mofset soğutma kart arkası bakır plakalar ve en önemlisi GIBABYTE ULTRA DUARBLE 3 olması , 3 te bunların hepsi var.Sus kartlarının içe soğutma olsun diye 57gram bakır koyuyordu.bildiğim kadarıyla 3 te 3onz chopper var 1 onz 31 gram yani 93 gram bakır bulunuyor kartın içinde buna ısıya direk etki eder.Sonuçta çok önemsenmesede işlemci karta takılıyor eskisi gibi slot halinde değil buna kartta ısınma yapabillir bu yüzden gigabyte ULTRDRBLE serisini çıkardı tamamen OCçulular için.

Soğutmada etkisi vardır ama bence en önemli şeylerden biri bu kartların içindeki bakırların şunun bunun tutuğu ısı nasıl atılacak arkada birikiyodur bi ısmı önde mofsetler ısınıyo zaten pasif soğutma yaniyo.
    Kasa arka kapağa anakart--işlemci yeri ile paralel bir egzost fan iyi olacaktır

edit:PARDON 2 ONZ MUŞ 57 GRAM EDİYO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 3 Eylül 2010; 3:43:40 >

• sağol ama hiçbişey anlamadım.

daha net bilgi verecek yok mu ?
  • EVET EDER
    emin ol ediyor

DAHA AÇIK VE NET YAZAYIM SAÇMALIYORUMHEP

GIGABYTE BİR SERİ ÇIKARDI DUYMUŞSUNDUR ULTRA DAYANIKLI 3 DİYE

ANAKARTLARIN İÇİNE 2 KATMAN 57 GRAM BAKIR KOYORLAR BİLİRSİN BAKIRIN SOĞUTMADAKİ YERİNİ

ŞİMDİNE ALAKA DERSEN ŞÖYLE İŞLEMCİNİN 1 YÜZEYİ KARTA 1 YÜZEYİ SOĞUTUCUYA BAĞLIDIR BİLDİĞİN GİBİ BİR KISMI ÇOK ISINIYOR(ÇEKİRDEKÇİKLERİN OLDUĞU) AMA ALT KISMI ASUS VE GIGABYTE DIŞINDA ÇOK TAKAN YOK

http://www.gigabyte.com.tr/global/tr/pages/mb_080924_ud3/tech_080924_ud3.htm

NEYSE İŞLEMCİ ISI ÜRETİRKEN KARTI ISII ALIYOR VE BU ÇİFT LEVHAYA DAĞITIYOR BÖYLECE TEK BİR YER ISINMIŞ OLMUYOR(İŞLEMCİ, MOFSET,KAPASİTOR VE ÇEVRESİ)

BUDA SOĞUTMADA %10 GİBİ BİŞEY EDEBİLİR GIGABYTE 'IN SİTESİNDE TERMAL KAMERA İLE ÇEKİMLER VAR

AYRICA BU BAKIR OLAI GIGABYTE EKRAN KARTLARINDA VAR BİR BAK İDDAYA GÖRE ÇOK ETKİLİ OLUYOMUŞ ZATEN EKRAN KARTI BAŞLI BAŞINA BİR ANAKARTA BENZER GPU,RAMDAC,KAPASİTOR VE KART

UMARI Kİ ANLATABİLDİM ANLAMADIYSAN DA

evet EVET EVET REFARANDUMDA DEĞİL ABİ YAA SORUNA CEVAP EVET DİREK ETKİ EDER BOŞUNAMI ÜRETTİ GİABYTE ONCA MELEZ MOFSET CHİPSET SOĞUTUCUSUNU

• quote:

Orijinalden alıntı: Bianconero

sağol ama hiçbişey anlamadım.

Bu anakarttan daha üst ud7 veya asusun herhengi bi kartına geçmeniz ısı olarak çok fark etmez

Ortamdaki ısı mutlaka işlemciye etkili Eğer ortam 30 civarındaysa bu sıcaklıklar normal
    Sizin için asıl önemli olan yükteki ısısı

Ayrıca bu işlemciyi kullanan arkadaşlara sıcaklıkları sorarsanız daha net yanıt alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

EVET EDER
    emin ol ediyor

DAHA AÇIK VE NET YAZAYIM SAÇMALIYORUMHEP

GIGABYTE BİR SERİ ÇIKARDI DUYMUŞSUNDUR ULTRA DAYANIKLI 3 DİYE

ANAKARTLARIN İÇİNE 2 KATMAN 57 GRAM BAKIR KOYORLAR BİLİRSİN BAKIRIN SOĞUTMADAKİ YERİNİ

ŞİMDİNE ALAKA DERSEN ŞÖYLE İŞLEMCİNİN 1 YÜZEYİ KARTA 1 YÜZEYİ SOĞUTUCUYA BAĞLIDIR BİLDİĞİN GİBİ BİR KISMI ÇOK ISINIYOR(ÇEKİRDEKÇİKLERİN OLDUĞU) AMA ALT KISMI ASUS VE GIGABYTE DIŞINDA ÇOK TAKAN YOK

http://www.gigabyte.com.tr/global/tr/pages/mb_080924_ud3/tech_080924_ud3.htm

NEYSE İŞLEMCİ ISI ÜRETİRKEN KARTI ISII ALIYOR VE BU ÇİFT LEVHAYA DAĞITIYOR BÖYLECE TEK BİR YER ISINMIŞ OLMUYOR(İŞLEMCİ, MOFSET,KAPASİTOR VE ÇEVRESİ)

BUDA SOĞUTMADA %10 GİBİ BİŞEY EDEBİLİR GIGABYTE 'IN SİTESİNDE TERMAL KAMERA İLE ÇEKİMLER VAR

AYRICA BU BAKIR OLAI GIGABYTE EKRAN KARTLARINDA VAR BİR BAK İDDAYA GÖRE ÇOK ETKİLİ OLUYOMUŞ ZATEN EKRAN KARTI BAŞLI BAŞINA BİR ANAKARTA BENZER GPU,RAMDAC,KAPASİTOR VE KART

UMARI Kİ ANLATABİLDİM ANLAMADIYSAN DA

evet EVET EVET REFARANDUMDA DEĞİL ABİ YAA SORUNA CEVAP EVET DİREK ETKİ EDER BOŞUNAMI ÜRETTİ GİABYTE ONCA MELEZ MOFSET CHİPSET SOĞUTUCUSUNU

bilgi için saol...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hwinfo - cpu-z fark eder mi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardımcı olabildiysem
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

sağol ama hiçbişey anlamadım.

Bu anakarttan daha üst ud7 veya asusun herhengi bi kartına geçmeniz ısı olarak çok fark etmez

Ortamdaki ısı mutlaka işlemciye etkili Eğer ortam 30 civarındaysa bu sıcaklıklar normal
    Sizin için asıl önemli olan yükteki ısısı

Ayrıca bu işlemciyi kullanan arkadaşlara sıcaklıkları sorarsanız daha net yanıt alabilirsiniz

rampage 2 extreme kullanan bir arkadaşım var.ondaki soğutucu thermaltake in normal bi soğutucusu,bendeki ise en iyi soğutucu olan noctua nh-d14 fakat sıcaklıklara bakığımda ondaki işlemci sıcaklıkları 23 dereceye,core sıcaklıkları 32 dereceye kadar düşüyor.bende ise cpu sıcaklığının 32 nin altına düştüğünü görmedim.genelde 36-37 derece.corelar ise dediğim gibi 41-38-41-38 bu değerlerin altına hiç düşmüyor.yani yaklaşık olarak cpu üzeri 15 derece fark varken corelarda 10 derece civarı uçuk bir fark oluşuyor.soğutucu farkı olmasına rağmen sıcaklıkların böyle olması düşündürüyor.

şimdi baktığında ya işlemcide sorun var ya da anakart kötü diyebiliriz ki başka ne olabilir?ortam sıcaklıkları aynı.birde şunu soruyorum bu bendeki ud3r anakart ile 4ghz stabil çalışıyor.peki bu millet neden rampage,gigabyte extremelere o kadar para veriyor ? sırf görüntüsünden mi yoksa bildikleri bişeyler mi var ? benim anakart da 4-4.2ghz stabil çalışıyor yani fark nedir ? bi arkadaştan zerotherm in giriş seviyesi bi soğutucusunu alıp taktım sıcaklıklar 1-2 derece fark ediyor.burda bir çelişki var ve ben bunu çözemedim.işlemcide sorun olsa hata vermeden çalışmaz heralde.sorun anakartın giriş seviyesi olmasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum ve en mantıklı gelen bu.

teknoCat

sağol güzel açıklamışsın fakat denemeden sağda solda yazılanlarla burda bilgi veriyorsun galiba.hani ben deneyenin veya bizzat şahit olanın görüşlerini merak ediyorum yinede sağol birilerinin işine yarayabilir.

bilen varsa yazsın bi zahmet

• quote:

rampage 2 extreme kullanan bir arkadaşım var.ondaki soğutucu thermaltake in normal bi soğutucusu,bendeki ise en iyi soğutucu olan noctua nh-d14 fakat sıcaklıklara bakığımda ondaki işlemci sıcaklıkları 23 dereceye,core sıcaklıkları 32 dereceye kadar düşüyor.bende ise cpu sıcaklığının 32 nin altına düştüğünü görmedim.genelde 36-37 derece.corelar ise dediğim gibi 41-38-41-38 bu değerlerin altına hiç düşmüyor.yani yaklaşık olarak cpu üzeri 15 derece fark varken corelarda 10 derece civarı uçuk bir fark oluşuyor.soğutucu farkı olmasına rağmen sıcaklıkların böyle olması düşündürüyor.

şimdi baktığında ya işlemcide sorun var ya da anakart kötü diyebiliriz ki başka ne olabilir?ortam sıcaklıkları aynı.birde şunu soruyorum bu bendeki ud3r anakart ile 4ghz stabil çalışıyor.peki bu millet neden rampage,gigabyte extremelere o kadar para veriyor ? sırf görüntüsünden mi yoksa bildikleri bişeyler mi var ? benim anakart da 4-4.2ghz stabil çalışıyor yani fark nedir ? bi arkadaştan zerotherm in giriş seviyesi bi soğutucusunu alıp taktım sıcaklıklar 1-2 derece fark ediyor.burda bir çelişki var ve ben bunu çözemedim.işlemcide sorun olsa hata vermeden çalışmaz heralde.sorun anakartın giriş seviyesi olmasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum ve en mantıklı gelen bu.

O zaman vid farkı bişey vardır yani Forumda pro hız aşırtmacı arkadaşlar var görmüşsünüzdür (Sn.Recep Kulan,Murat bey,Can bey gibi) ln2 kullanıyolar ve bu sizin anakartla çok üst düzey değerlere çıkmışlardı(Ayrıntısını hatırlamıyorum)

Ud5,ud7 kartlardan temel farkı daha daha fazla faz olmasıdır ama genede hız aşırtma için iyi bi karttır Siz çekirdek sıcaklıklarını baz alın cpu olan her zaman yanıltıcıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 4 Eylül 2010; 1:02:56 >

• vet haklısın kardeşim ben olaylara deneysel değil teorik yaklaşıyorum.mesut abi direk deneysel girer ee onlara beleş geliyo inceleme için bizim yle deney ortamıda yok parada benim başka çarem yok.
  • quote:

anakart,işlemci sıcaklığına direk etki eder mi ?

Ekran kartı rem sıcaklığı bile etki eder,kasa içi hava sikülasyonun ve bord'ın köprü kapasitor soğutmaları iyi olması gerekli hatta köprülere fan üflemeli bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.