Merhaba.Sistemimi uzay montaj olarak kullanıyordum ve kısa devre yaparak açıyordum.Bir gün bilgisayar açıkken tornavida ile jfp1 soketine dokundum ve bilgisayar kapandı.Bir türlü açamadım maalesef.Her şeyi denedim.Bütün parçaları soküp denedim,takıp denedim,8 pin cpu yu söküp denedim,bios pilini güncelleyip denedim ama açılmadı bir türlü.İnternette gezinirken anakartların olağandışı gelen akımları korumak için farklı bir prensip ile çalıştığını öğrendim.Anakart böyle durumlarda kendini korumaya alıyor ve hiçbir şekilde etkileşim olmuyor.Sonrasında psu ya kısa devre yaptırdım yeşil ve siyah kabloları birbirine değdirerek.Sistem çalışmaya başladı ama bunu çok tehlikeli olduğunu söylediler,anakartım ve diğer parçalar yanabilirmiş vs.Psu kısa devresiyle sistemi açtım ancak görüntü alamadım ve birdaha da denemedim.Lütfen yardımcı olun yeni anakart almak istemiyorum çok pahalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anakart Kendini Korumaya Aldı
Anakartlar, bilgisayarların temel bileşenleridir ve tüm donanımların iletişim kurmasına izin verirler. Nadir durumlarda, anakart aşırı ısınma, güç dalgalanmaları veya diğer faktörler nedeniyle kendini korumaya alabilir.
Anakart kendini korumaya aldığında, bilgisayarınız şu belirtileri gösterebilir:
- Bilgisayar aniden kapanır veya yeniden başlar.
- Anakart üzerindeki LED ışıkları yanıp söner.
- Bilgisayar açılmıyor.
Laptop Kendini Korumaya Aldı
Laptop'lar da anakartları olduğu için kendini korumaya alabilirler. Laptop'unuzun kendini korumaya alması, aşırı ısınma veya pil sorunları gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilir.
Laptop'unuz kendini korumaya aldığında şunları fark edebilirsiniz:
- Laptop aniden kapanır ve tekrar açılmaz.
- Laptop dokunulduğunda çok sıcaktır.
- Laptop'un fanları sürekli olarak yüksek hızda çalışır.
Anakart Kendini Korumaya Aldığında Ne Yapmalısın
Anakart kendini korumaya aldığında, sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları uygulamalısın:
- Bilgisayarını kapat ve fişini çek.
- Bilgisayarını aç ve tüm harici cihazları çıkar.
- Anakart üzerindeki herhangi bir gevşek bağlantıyı kontrol et.
- Bilgisayarını yeniden başlatmayı dene.
- Sorun devam ederse, anakartını veya laptop'unu profesyonel bir teknisyene götür.
Önemli Not: Anakart kendini korumaya aldıktan sonra bilgisayarını asla tekrar tekrar açmaya çalışma. Bu, anakart veya diğer bileşenlere daha fazla hasar verebilir.