Şimdi Ara

anakart kısa devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben kısa bir zaman önce kendime kasa toplamıştım boş kasa olarakda thermaltakenin aşağıdaki resimdeki ürününü tercih ettim. Yanlız şöyle bir durum aklımı kurcalıyor.
    Ben anakartın montajını yaparken şu vidalardan kullandığım zaman anakart çok yukarda kalıyor ve ps2 girişleri falan şu resimdeki fana çarptığı için girmiyordu. Bende o vidayi takmayarak resimde gördüğünüz çıkıntılara anakartı koyup o çıkıntılara vidaları taktım Şimdilik bir sıkıntı yok ama geçen bi yerde okudum kısa devre olur diyorlardı sizce kısa devre olabilir mi bu yüzden teşekkürler

resimler

anakart kısa devre

anakart kısa devre

anakart kısa devre

anakart kısa devre

anakart kısa devre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost_55 -- 20 Eylül 2010; 6:53:44 >

• evet anakartın alt tarafındaki lehimler kasaya dokunduğu zaman şase yapar buda kısa devreye sebep olur direk olarak kartı yakabilirsiniz.bire bir yaşamış tecrübe etmiş birisiyim.en kötü ihtimal sistemi yakmasanız da şase yüzünden pc açılmaz.
  • peki ne yapınca bu kısa devre olayı ile karşılaşırız kısa devre olursa çok kötü olur yaw anakartı 400 tlye almıştım anakart kısa devre yaparsa işlemci ram vb... donanımlarada zarar verir mi acaba? Bide ben anakartı takarken o saçma çıkıntıları anakart zemine deymesin diye yapmışlar sandım o zaman niye yapmışlar ki o saçma çıkıntıları? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost_55 -- 19 Eylül 2010; 7:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost_55

peki ne yapınca bu kısa devre olayı ile karşılaşırız kısa devre olursa çok kötü olur yaw anakartı 400 tlye almıştım anakart kısa devre yaparsa işlemci ram vb... donanımlarada zarar verir mi acaba? Bide ben anakartı takarken o saçma çıkıntıları anakart zemine deymesin diye yapmışlar sandım o zaman niye yapmışlar ki o saçma çıkıntıları? :S

Çıkıntılar kutu içeriğine 2-3 vida eksik koymak için yapılmış bence. Aynı kasayı kuzen kullanıyor çıkıntıların üzerine direk montjladım bir senedir sorun çıkmadı yinede önlem olarak elektirik bandı, kağıt gibi iletken olmayan nesneler motaj sırasında kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 19 Eylül 2010; 13:06:49 >
  • ewet haklısın çünkü vidalar zaten eksik çıktı :D
  • Anakartı oturtmadan önce pul koyabiliirsiniz arasına(metal olmayanlardan) ancak elektrik bantıda iyi bir çözüm olabilir eğer o pulun kalınlığı bile sorun teşkil ediyorsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.