[MRB ARKADAŞLAR ELIMDE 478 PIN ASUS ANAKART VAR KONDANSATORLERI AKMASINDAN DOLAYI SORUN YAŞIYORUM BUNLARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN NE TÜR BİR LEHİM CİHAZINA İHTİYACIM VAR ELİMDEKİ CİHAZ İLE LEHİM ERİMİYOR İNTERNETDE KONDANSATOR DEĞİŞİMİYLE İLGİLİ PEK BİR BİLGİ BULAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.[[simage][/simage]/b]
eğer havyan eskiyse eritmemesi normal yeni havya al erir...
TSK.LER UCUNU YENİ DEĞİŞTİRDİM AMA ÇÖZÜM ALAMADIM KAÇ WATT HAVYA YA İHTİYACIM VAR SIRADAN HAVYALAR İŞİMİ GÖRÜRMÜ
en az 50Wlık bir havla kullan ucu ise ince olanlardan olsun sorunun hallolur
TSK.LER HERŞEY İÇİN UMARIM DEDİĞİNİZ GİBİ SORUNU ÇÖZERİM İYİ GÜNLER.
Yeteri kadar ısınmayan havya ile iş yapmamalısınız. Siz orayı eritip lehim yapana kadar PCB zarar görecek sıcaklıktan. Güçlü bir havya ile işi kısacık bir sürede gerçekleştirmeli.
quote:
Orijinalden alıntı: Self Control
Yeteri kadar ısınmayan havya ile iş yapmamalısınız. Siz orayı eritip lehim yapana kadar PCB zarar görecek sıcaklıktan. Güçlü bir havya ile işi kısacık bir sürede gerçekleştirmeli.
evet kaş yaparken göz çıkartmamak için arkadaşa kulak vermek gerek
Havyanın rezistans kısmı ile lehim yapılacak yerin ısısının yeterli seviyeye yükseltilmesinde fayda var.Zira yetersiz havya ile bi ucu sökerken diğer uç soğuyacaktır.
internette bul gör incele ve yap, herkes her işi yapsın ne güzel değil mi? yakında doktora falanda gitmeyiz biz nassı olsa her bişey var nette...
anakarttaki kondansatörleri değiştirmek gerçekten çok kolay bir iştir fakat tecrübe ister.
geri dönülemez arıza oluşabilir, kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme