Şimdi Ara

Anakart nasıl temizlenir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
20.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selülozik tiner kullanın
  • Anakart msı norce2. Birader galiba bir şekilde silmiş. emli bez kullamış olabilir.
    Forum bu tür problemler için googleda arama yapınca ilk çıkan yerlerden. Güzel bir bilgi paylşımı olmuş.
    Çay gibi şekerli suların iletken özelliği yok fakat tuzlu bir su olsaydı durum biraz daha vahim olabilirdi. (Bir böcek bile kısa devre yaptırabilirmiş)
    Hafif nemli bezin kullanılabilir anladığım kadarıyla. Fakat iyice kurukasını havalanmasın sağlamak lazım.
    Ciddi durumlar için bir tamirci veya cep telefonu tamiriyle uğraşanlardan yardım alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

selülozik tiner kullanın

• Bu su ve bezle sil diyen arkadaşlar kendi anakartlarını kaç kere bu şekilde temizlemişler merak ediyorum.

Su zamanla oksitlenme yapabileceğinden dolayı tavsiye etmem,
    Beze gelince anakart üzerindeki küçük devrelere farkında olmadan zarar verebilirsiniz.

Temizleme işlemi için önce selülozik tiner ya da bu işlemler için satılan özel spreylerden alıp anakarta uygulayıp daha sonra yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla temizleyin daha sonra kompresör yada soğuk hava üfleyebilen bir alet yardımıyla temizliğinizi tamamlayın.
  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    en güzeli arkadaşın dediği gibi selülozit tiner veya benzincilerde satılan saf su ile temizle yapabilirsin konu açılalı çok eski olmuş ama göze çarptığı için cevapsız kalmak istemedim :) iyi günler
  • Evet 3 seneden fazla konuyu hortlatmıssınız :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart çoktan emekli oldu.
    10 liraya yağsız kontak spreyler var belki yarısı harcanır ama iyi temizlik olur. Kalıntılar kuruyunca basınçlı hava veya elektirik süpürgesi ile çekilebilir.
  • Ben telefon tamirinde arızası olmayan ama kendi kendine kapanan,şarj edip edip şarj almayan vs cihazları kolonya ile temizliyorum ve sorun çözülüyor. Samsung cihazımda şarj ediyorum şarj full ama kendi kendine kapanıyordu ve ayrıca şebeke çekiyor ama hat aramıyordu. Anakartı çıkartıp güzelce bir temizledim. Şarj yuvasını da aynı şekilde kolonya ile temizledim.

Sonra kuruttum ve montajını yaptım. İki cihazda da sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknightz -- 1 Ekim 2021; 14:35:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.