Şimdi Ara

Anakart nasıl temizlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
20.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasaya çay dökülmüş, PC çalışıyor fakat anakartın bazı yerlerinde çay lekeleri var.
    Bu anakartı nasıl temezlemek gerekiyor? Islak bezle mi, alkolle mi yoksa başka bir şeyle mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakart Temizliği: Adım Adım Kılavuz

Anakart, bilgisayarınızın temel bileşenidir ve düzgün çalışması için temiz tutulmalıdır. Zamanla, toz, kir ve oksit birikerek anakartta sorunlara neden olabilir ve performansı düşürebilir. Anakartınızı düzenli olarak temizlemek, bilgisayarınızın genel sağlığı ve performansı için hayati önem taşır.

Malzemeler:

• Antistatik fırça veya bez
    • %70 izopropil alkol veya elektronik temizlik solüsyonu
    • Pamuklu çubuklar (isteğe bağlı)

Uyarı: Anakartınızı temizlemeye başlamadan önce bilgisayarınızı kapatın, güç kablosunu çıkarın ve statik elektriğin deşarj olması için topraklayın.

Adımlar:

1. Tozu Giderin: Anakartın üzerindeki gevşek tozları antistatik bir fırça veya bezle nazikçe giderin.
    2. Oksitleri Temizleyin: Oksitleri (%70 izopropil alkolle veya elektronik temizlik solüsyonuyla) hafifçe ıslatılmış pamuklu çubuklarla nazikçe silin.
    3. Konnektörleri Temizleyin: RAM yuvaları ve PCIe bağlantı noktaları gibi konnektörleri, izopropil alkol veya elektronik temizlik solüsyonu uygulanmış antistatik bir bezle silin.
    4. Kurumasını Bekleyin: Tüm bileşenlerin tamamen kurumasını bekleyin.
    5. Tekrar Takın: Anakartınızı kasaya tekrar takın ve güç kablosunu bağlayın.

Önemli İpuçları:

• Kolonya Kullanmayın: Kolonya, anakartınıza zarar verebilecek sert kimyasallar içerir.
    • Su Kullanmayın: Su, anakartın elektrikli bileşenlerine zarar verebilir.
    • Yumuşak Bir Fırça Kullanın: Sert kıllı fırçalar anakartın hassas bileşenlerine zarar verebilir.
    • Çok Fazla Basınç Uygulamayın: Bileşenleri temizlerken aşırı basınç uygulamayın.
    • Düzenli Olarak Temizleyin: Anakartınızı en iyi durumda tutmak için düzenli olarak temizlemeniz önerilir.

Anakartınızı temizlemek, bilgisayarınızın performansını artırmanın ve sorunları önlemenin kolay ve etkili bir yoludur. Bu adımları dikkatlice takip ederek anakartınızı temiz ve düzgün çalışır durumda tutabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hafif nemli bezle temizleyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yousuff

hafif nemli bezle temizleyebilirsin
    Özellikle kimyasal madde kullanmamaya dikkat et,musluk suyu olmazsada piyasadaki satılan sulardan kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Özellikle kimyasal madde kullanmamaya dikkat et,musluk suyu olmazsada piyasadaki satılan sulardan kullan.

Alıntıları Göster
    Alkol,kolonya,tiner vb maddeler kesin keza elektronikten uzak tutulmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlehlvlet

Alkol,kolonya,tiner vb maddeler kesin keza elektronikten uzak tutulmalı.

Alıntıları Göster
    nemli ve yumusak bir bezle temizle bezi fazla ıslatma ama..kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozermustafa66

nemli ve yumusak bir bezle temizle bezi fazla ıslatma ama..kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Elektronik devreleri temizlemenin en iyi selülozik tiner dir. Ufak bir fırçanın üzerine biraz döküp temizleme işlemine başlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Elektronik devreleri temizlemenin en iyi selülozik tiner dir. Ufak bir fırçanın üzerine biraz döküp temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam tiner vs. uğraşma elektronik dış malzemeler anca onlarla temizlenir.Anakart için dışarıda satılan pet sulardan al kalıtsız.Fırçayı bandır ,orayı temizle.Kuruyana kadar kapatma.Sıcaktan buhar yapmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

Hocam tiner vs. uğraşma elektronik dış malzemeler anca onlarla temizlenir.Anakart için dışarıda satılan pet sulardan al kalıtsız.Fırçayı bandır ,orayı temizle.Kuruyana kadar kapatma.Sıcaktan buhar yapmasın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hala sudan bahsediyor. Suyun neler yapabileceğini bilmiyorlar. Sen en iyisi tv, radyo tamircilerine sor, devreyi ne ile temizlemek gerekliymiş. Selülozik tiner iletken bir malzeme olmadığından tamamen kurumamış olsa bile sorun yaratmaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Elektronik malzemeler için satılan temizleme amaçlı anti statik köpük, sprey gibi şeyler kullanırsan iyi olur bence. Sonuçta temizlediğin şey anakart. Her zaman işine yarar hemde. Cep telefonu, klavye, monitör... Pire için yorgan yakma bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgc -- 8 Temmuz 2010; 12:23:27 >

• quote:

Arkadaşlar hala sudan bahsediyor. Suyun neler yapabileceğini bilmiyorlar. Sen en iyisi tv, radyo tamircilerine sor, devreyi ne ile temizlemek gerekliymiş. Selülozik tiner iletken bir malzeme olmadığından tamamen kurumamış olsa bile sorun yaratmaz.

Arkadaşım çay lekesi öyle zor bir leke değil.Hele üstünde anakart varsa.Ben çeşme suyu demiyorum.Temizlenecek su dışarıda satılan pet şişe suları.Tiner sadece maddelerin dış kaplarını temizlemede yardımcı olur.Çabuk uçucu olduğu için buharı bazı malzemelerde sorun yaratıyor.Su temizlemek için en iyisi.Aksini iddaa etmene gerek yok.
  • quote:

quote:

Arkadaşım çay lekesi öyle zor bir leke değil.Hele üstünde anakart varsa.Ben çeşme suyu demiyorum.Temizlenecek su dışarıda satılan pet şişe suları.Tiner sadece maddelerin dış kaplarını temizlemede yardımcı olur.Çabuk uçucu olduğu için buharı bazı malzemelerde sorun yaratıyor.Su temizlemek için en iyisi.Aksini iddaa etmene gerek yok.

Alıntıları Göster
    elektronikçiler çarşısından bir sprey temizleyici alın...
    yağsız tip olsun...
    ince hortumunu takın...
    kasayı dik tutun...
    spreyi üst taraftan başlayarak basın...
    bir süre akmasını bekleyin...
    biraz da güneşte kurutun...
    kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 8 Temmuz 2010; 15:16:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

elektronikçiler çarşısından bir sprey temizleyici alın...
    yağsız tip olsun...
    ince hortumunu takın...
    kasayı dik tutun...
    spreyi üst taraftan başlayarak basın...
    bir süre akmasını bekleyin...
    biraz da güneşte kurutun...
    kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    kasayi aç üfle yada comprasör le üflettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

kasayi aç üfle yada comprasör le üflettir

Alıntıları Göster
    Kardeş anakartı nasıl temizliyeceğini söyliyeyim. 1 helke suyu alacan içine şampuan katacaksın kasanın içine dökecen o zaman tertemiz olur.

İşin şakası bir yana en iyi yöntem anakartı hava ile temizlemek. Sonrada hafif nemli bezlen silip yarım saat bekledikten sonra normal çalışmamıza devam etmek. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalusb

Kardeş anakartı nasıl temizliyeceğini söyliyeyim. 1 helke suyu alacan içine şampuan katacaksın kasanın içine dökecen o zaman tertemiz olur.

İşin şakası bir yana en iyi yöntem anakartı hava ile temizlemek. Sonrada hafif nemli bezlen silip yarım saat bekledikten sonra normal çalışmamıza devam etmek. :D

Alıntıları Göster
    hafif ıslak bezle tozunu alıyorum. slot lar olsun kondansitörler vs. aşırı bi leke bırakmamışsa anakart üstünde. hafiften ıslak bi bezle silmeyi deneyebilirsiniz.

asit li maddeler neden dökesinizki anakarta. mikrop mu kırıcaksınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

hafif ıslak bezle tozunu alıyorum. slot lar olsun kondansitörler vs. aşırı bi leke bırakmamışsa anakart üstünde. hafiften ıslak bi bezle silmeyi deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar bunu anlamamakta ısrar ediyorlar.Hocam sanada bir tavsiye vereyim dalgınlığına gelir.Arkadaşıma hava tut dedim.Çocuk saç kurutma makinesiyle hava tutmuş.Devreler aşırı sıcaktan yanmıştı.Sen sakın sıcak tutma.Pire için yorgan yakmayalım.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bunu anlamamakta ısrar ediyorlar.Hocam sanada bir tavsiye vereyim dalgınlığına gelir.Arkadaşıma hava tut dedim.Çocuk saç kurutma makinesiyle hava tutmuş.Devreler aşırı sıcaktan yanmıştı.Sen sakın sıcak tutma.Pire için yorgan yakmayalım.

Alıntıları Göster
    azicik bezi islat temizle kompresorle de iyice temizlettir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Hide

quote:

yok daha neler :) power supply temizlerken kullanıoyrdum onu fanlara :D şuan sıfır fsp power var gerek duymuorm.her yerı açık zaten üflüyor sağa sola.hava birikmıor içinde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Hide

quote:

yok daha neler :) power supply temizlerken kullanıoyrdum onu fanlara :D şuan sıfır fsp power var gerek duymuorm.her yerı açık zaten üflüyor sağa sola.hava birikmıor içinde.

Alıntıları Göster
    tinerli bez ile silebilirsin.en temizi odur.diğer likitlerle okside edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulas1907

tinerli bez ile silebilirsin.en temizi odur.diğer likitlerle okside edebilirsin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir kaç yol önermiş bunlar olabilir ama bunları yaparken anakartın elektrikle bir baglantısı olmasın !
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_7008

Arkadaşlar bir kaç yol önermiş bunlar olabilir ama bunları yaparken anakartın elektrikle bir baglantısı olmasın !

Alıntıları Göster
    Fon makinesi sakın...Soguk seceneği yoksa tabi.ben kartı yaktım bu yuzden.Özel spreyler pc malzemeleri satan yerlerde.Sorarsan yardımcı olurlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.